صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۴ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۵۴۱۰
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۱۴ - ۲۷ مرداد ۱۳۹۰
ايران دومين كشور از نظر ميزان مصرف موادمخدر در جهان است؛ اما ستاد مبارزه با موادمخدر كه بالاترين مرجع رسيدگي به موضوع موادمخدر در كشور است، تقصير را به گردن ديگران مي‌اندازد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ايران دومين كشور از نظر ميزان مصرف موادمخدر در جهان است؛ اما ستاد مبارزه با موادمخدر كه بالاترين مرجع رسيدگي به موضوع موادمخدر در كشور است، تقصير را به گردن ديگران مي‌اندازد.

قائم‌مقام ستاد مبارزه با موادمخدر مي‌گويد: مجلس اقدام جدي در اين حوزه انجام نداده است و دستگاه‌هاي دولتي هم كم‌كاري كرده‌اند. اما نمايندگان مجلس نظر ديگري دارند. داريوش قنبري به «شرق» مي‌گويد: اين اظهارات براي فرافكني است. ستاد به وظايفش عمل نكرده و حالا هم دست پيش گرفته است.

 آيا انتظار دارند ما تفنگ دست‌مان بگيريم و در مرزها با واردكنندگان مخدر مبارزه كنيم. عضو كميسيون اجتماعي مجلس معتقد است: بايد گفت كه مجلس در همه موارد از اهرم‌هاي نظارتي‌اش به خوبي استفاده نكرده است تا جايي كه مسوولان اجرايي جايگاه نظارتي مجلس را فراموش كرده‌اند. اما به فرض اينكه نظارتي نبوده، آيا بايد كارشان را انجام ندهند و تقصير را گردن ديگران بيندازد؟ او مي‌گويد: ستاد مبارزه با موادمخدر و دستگاه‌هاي دولتي قصور كرده‌اند و كوتاهي‌شان واضح و مشخص است.

 ستاد مبارزه با موادمخدر زير نظر مستقيم رييس‌جمهوري فعاليت مي‌كند چرا كارهاي اجرايي اين ستاد اينقدر به كندي پيش مي‌رود؟ قنبري با طرح اين سوال كه چرا ستاد مبارزه با موادمخدر هيچ گزارش و آماري ارايه نمي‌كند، گفت: چرا آمار تعداد معتادان كشور را ندارند؟ آيا با وجود بودجه‌هاي كلان ستاد مبارزه با موادمخدر، گرفتن آمار و ارايه گزارش كار خيلي سختي است؟ ستاد بايد آمار و گزارش‌هايي ارايه كند و از مجلس بخواهد قانوني تصويب كند يا اصلاحي در قوانين داشته باشد. اما آيا تا به حال اصلاحيه‌اي بوده كه به مجلس بيايد و تصويب نشود؟ آنها زحمت تهيه يك آمار را هم به خودشان نمي‌دهند.

 عضو فراكسيون اصلاح‌طلبان مجلس مي‌گويد: اين آمار سازمان ملل است كه ايران دومين كشور مصرف‌كننده موادمخدر در جهان است و اين نشان مي‌دهد رويكردي كه در امر موادمخدر وجود دارد، رويكرد مناسبي نيست. در يك مقطع اعلام مي‌شود فلان محموله كشف شد؛ اينكه چگونه اين محموله وارد مي‌شود براي ما جاي ابهام دارد. قنبري تاكيد مي‌كند: بايد ستاد مبارزه با موادمخدر منحل شود و يك ساختار جديد را ايجاد كرد تا بتواند اين روند را تغيير دهد. او معتقد است: آقايان در ستاد مبارزه با موادمخدر وظايف خودشان را گم كرده‌اند و شناختي از وظايف‌شان ندارند، در چنين شرايطي است كه با اين وضعيت موادمخدر در كشور روبه‌رو مي‌شويم. قائم‌مقام ستاد مبارزه با موادمخدر، هم از مجلس و هم از برخي دستگاه‌هاي دولتي گلايه كرده بود و علاوه بر اين از جامعه پزشكي هم انتقاد كرده بود كه به راه درمان محدودي اعتقاد دارند و به طور مثال، درمان غيردارويي را قبول ندارند. اما علاوه بر داريوش قنبري، سخنگوي كميسيون بهداشت مجلس هم از سخنان و عملكرد ستاد مبارزه با موادمخدر انتقاد كرد. حسن تاميني مي‌گويد: ستاد مبارزه با موادمخدر حتي آمار و اطلاعات درستي از ميزان معتادان و عملكرد خود نمي‌دهد.


 نماينده رشت در مجلس در رابطه با اظهار قائم‌مقام ستاد مبارزه با موادمخدر مبني بر اينكه مجلس، نماينده ستاد را براي حضور و ارايه گزارش در شورا نپذيرفته است، گفت: ما از ستاد مبارزه با موادمخدر براي حضور و گزارش در مجلس دعوت كرديم اما فردي كه آنها معرفي كردند در مقامي نبود كه پاسخگوي ما باشد و در رده دوم و سوم ستاد بود. ما اعلام كرديم كه فرد پاسخگو و مسوول را به ما معرفي كنند.

 او به خبرآنلاين مي‌گويد: متاسفانه بررسي‌هاي اين كميسيون در مورد عملكرد ستاد مبارزه با موادمخدر، نشان مي‌دهد كه ستاد كارآيي لازم را در امر مبارزه با مواد مخدر نداشته است. سخنگوي كميسيون بهداشت مجلس در ادامه اظهار كرد: سال‌هاست كه ستاد مبارزه با موادمخدر در كشور ما فعاليت مي‌كند؛ اما هنوز تهيه كردن موادمخدر بسيار آسان‌تر از تهيه كردن مايحتاج عمومي مردم است. با چنين اوضاعي ما چطور مي‌توانيم حكم به كارآيي ستاد مبارزه با موادمخدر بدهيم. سوال مهمي كه ما از ستاد مبارزه با موادمخدر داريم، اين است كه چرا تركيه و بلغارستان هم كه بر سر راه ترانزيت موادمخدر قرار دارند به اندازه ايران با اين موضوع درگير نيستند و تعداد معتادان اين كشورها به مراتب پايين‌تر از كشور ماست؟!

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
سعید حیدری
|
۱۷:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۷
به نظر بنده تقویت اراده ملی وفرهنگ بازدارنده مناسب در این زمینه ضروری میباشد. دومین عامل بعد از تصادفات در ایران مصرف مواد مخدر است این ما جوانها هستیم که باید جدا با اینگونه مسائل مبارزه شدید بکنیم و انتظار نداشته باشیم دیگران معضلات جامعه ما را حل کنند . با تشکر موبایل قائم .سلطانیه
ناشناس
|
۱۴:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۷
چون ملت ترکیه وبلغارستان مشکلات کمتری نسبت به ملت ما دارند.فکر میکنید معتادان برای تفریح سراغ مواد مخدر رفته اند ؟نه برادر.اکثر معتادان بر اثر فشارهای اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی وخانوادگی به این راه رفته اند.آن اقلیتی هم که برای تفریح به سراغ مواد رفته اند بخاطر نبود امکانات تفریحی و سرگرمی و ورزشی و رفاهی به این روز افتاده اند. در شهر ما پیدا کردن تریاک خیلی راحتتر است تا پیدا کردن 50 متر زمین برای فوتبال بازی کردن.
ناشناس
|
۱۴:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۷
خدا را شکر هنوز وقت داریم. تا سال 1400 باید اول بشیم.