صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۵۰۱۰۰
تاریخ انتشار: ۱۷ : ۱۴ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۶
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
شیخ الازهر گفت: «روبند زنان فرض و سنت نیست با این حال مکروه و ممنوع هم نیست».

به گزارش انتخاب به نقل از شفقنا، شیخ احمد طیب که در یک برنامه تلویزیونی در شبکه ماهواره‌ای «سی بی سی» سخن می‌گفت، اظهار کرد: «روبند زنان فرض و سنت نیست کما اینکه مکروه و ممنوع هم نیست. استفاده از پوشش روبند از سوی زنان مباح است و کسی که روبند نمی‌پوشد، هیچ عیبی بر او وارد نیست و در مورد کسانی که از آن استفاده می‌کنند نیز نمی‌توانم بگویم که امری شرعی و مستوجب ثواب است بلکه امری است که در دایره مباح قرار می‌گیرد».

وی افزود: «حجاب برای همه زنان مسلمان است و امت اسلامی اجماع دارند که امری مطلوب است و تصور اینکه زن بی‌حجاب خارج از اسلام است، تصوری اشتباه است بلکه چنین زنی عصیان‌گر است».

این شخصیت دینی مصر  با بیان اینکه نمی‌داند چرا با وجود اینکه علمای مسلمان بارها تاکید کرده‌اند که حجاب در دین واجب است، باز هم قضیه حجاب در اسلام مطرح می‌شود، تصریح کرد: «گناه زنی که حجاب نمی‌پوشد، اما زبانش را از سخن گفتن درباره آبروی دیگر زنان حفظ می‌کند در مقایسه با زنی که حجاب می‌پوشد اما سخن چینی می‌کند، کمتر است و گناه زن دوم شدیدتر است».

احمدطیب در ادامه با اشاره به اینکه ازدواج سری باطل است زیرا بدون شهود انجام می‌شود و یا اینکه با حضور دو شاهد  انجام می‌شود که به آنها توصیه می‌شود که کتمان کنند لذا فقط زن و مرد و دو شاهد از آن آگاهی دارند و در هر حالت ولی غایب است در حالی که اولین چیزی که عقد ازدواج را باطل می‌کند، غیاب ولی و عدم اطلاع او است، افزود: «ازدواج عرفی مستند نیست اما دارای ارکان و شرایط ازدواج صحیح از قبیل ولی، شهود عادل، صیغه و مهریه است. چنین ازدواجی نمی‌تواند حرام باشد بلکه برعکس شکل صحیح ازدواج مسلمانان از ایام پیامبر اکرم(ص) است».

وی افزود: «ازدواج عرفی  از نظر شرعی صحیح است اما از نظر قانونی اشتباه است زیرا در این شرایط مرد قانونا می‌تواند با یک زن ازدواج کند و این ازدواج را انکار و از آن زن فرار کند و حقوقش را ادا نکند. اما ازدواج سری که در بین جوانان به ازدواج عرفی شایع شده است که شاهدان آن معمولا دوستان هستند و بدون اطلاع ولی صورت می‌گیرد، باطل است».

اظهارات شیخ الازهر درباره حجاب  واکنش‌های متفاوت کاربران شبکه‌های مجازی را به همراه داشت و باعث شد تا برخی، از سخن وی این‌گونه برداشت کنند که وی با سخنانش عده زیادی از دختران را برای خلع حجاب ترغیب می‌کند.

کاربران همچنین نسبت به اظهارات وی درباره ازدواج عرفی واکنش نشان داند و تاکید کردند که باید سخنان وی دقیق‌تر باشد.