صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۴۰۷۲۰
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۱۹ - ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۶
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
خبرگزاری فرانسه نوشت: «رکس تیلرسون» وزیر امور خارجه آمریکا گفته است واشنگتن در نشست امروز (جمعه) شورای امنیت که چین را برای مهار متحد خود تحت فشار شدید قرار خواهد داد، برای واکنش جهانی سختگیرانه تر علیه کره شمالی تلاش خواهد کرد.
 
به گزارش انتخاب به نقل از ایرنا، «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین پس از هفته ها هشدار از سوی دولت آمریکا درباره این که آزمایش های هسته ای و پرتاب موشک کره شمالی را تحمل نخواهد کرد، برای شرکت در این نشست در نیویورک حضور دارد.
 
«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا گفته است که راه حل دیپلماتیک را ترجیح می دهد اما تایید کرده که بن بست در این زمینه بشدت خطرناک است.
 
وی در مصاحبه با خبرگزاری رویترز گفت: این فرصت وجود دارد که به درگیری بسیار بسیار بزرگ با کره شمالی پایان دهیم. ما علاقه مند به حل مسائل از طریق دیپلماتیک هستیم اما بسیار دشوار است.
 
آمریکا خواستار تشدید تحریم های سازمان ملل علیه کره شمالی است و در عین حال از چین می خواهد نقش پیشتازی را در تلاش های دیپلماتیک برای حل بحران با استفاده از اهرم فشار خود بر پیونگ یانگ ایفا کند.
 
تیلرسون در آستانه نشست شورای امنیت در مصاحبه با شبکه خبری فاکس نیوز گفت: ما به دنبال گفت و گو درباره هر اقدام لازم برای افزایش فشار بر پیونگ یانگ هستیم تا آنها را مجبور به تجدید نظر در موضع کنونی شان کنیم.
 
وی همچنین گفته است که آمریکا مذاکرات مستقیم با کره شمالی را رد نمی کند اما به دنبال تضمینی از سوی پیونگ یانگ درباره آمادگی اش برای کنار گذاشتن برنامه هسته ای و موشکی است.
 
در نشست سازمان ملل قطعنامه ای تصویب نمی شود اما این نشست به آمریکا و متحدانش اجازه می دهد تا چین را برای استفاده از اهرم فشار خود برای مهار پیونگ یانگ تحت فشار قرار دهند.
 
کره شمالی تاکنون پنج آزمایش اتمی انجام داده که دو مورد آن در سال گذشته انجام شده است. چین به عنوان شریک شماره یک تجاری پیونگ یانگ از قرار خواستار بازگشت به مذاکرات خلع تسلیحاتی شده اما تمایلی به استفاده از فشار اقتصادی که می تواند به بی ثباتی کره شمالی منجر شود، ندارد.
 
شورای امنیت شش سری تحریم هایی را علیه کره شمالی وضع کرده است که دو مورد آن سال گذشته وضع شد که هدف از آنها فشار بر حکومت کیم یونگ اون برای دستیابی به درامد لازم برای برنامه های نظامی اش بوده است.
 
با این حال کارشناس سازمان ملل بارها به شورای امنیت گفت که فشار تاثیر اندکی بر پیونگ یانگ دارد زیرا اجرای آن ضعیف بوده است.
 
آمریکا که ریاست این ماه شورا را برعهده دارد از کشورهای عضو درخواست خواهد کرد تا گام های لازم را برای اجرای کامل تحریم ها بردارند.
 
نشست شورای امنیت درست چند روز پس از آن برگزار می شودکه کره جنوبی اولیل تجهیزات سامانه دفاع موشکی جدید را از آمریکا تحویل گرفت. چین بشدت با استقرار سامانه تاد در کره جنوبی مخالفت کرده و نسبت به بروز تنش در شبه جزیره کره هشدار داده است.