صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۳۹۱۵۴
تاریخ انتشار: ۴۳ : ۱۴ - ۳۱ فروردين ۱۳۹۶
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : محققان دانشگاه استنفورد دریافتند نوعی پروتئین که در خون بند ناف انسان وجود دارد، موجب بهبود حافظه در موش‌ها می‌شود.
  
به گزارش انتخاب به نقل از مدیکال ساینس، این محققان دو سال قبل دریافتند که تزریق خون انسان‌های جوان به موش‌های مسن، موجب بهبود عملکرد حافظه آنها می‌شود. به همین علت نمونه خون انسان‌های جوان را در سنین مختلف به موش‌هایی که سیستم ایمنی بدن آنها نابود شده بود، تزریق کردند و نتایج را بررسی کردند تا بالاخره دریافتند نوعی پروتئین موسوم به TIMP2 عامل این اثر است. برای اطمینان از صحت این فرضیه، پروتئین مذکور را مستقیما به بدن موش‌ها تزریق کردند و همان اثر به دست آمد.
 
محققان معتقدند علت اصلی ضعف حافظه، کاهش میزان پروتئین TIMP2 در اثر افزایش سن است و به همین علت خون افراد جوان که غنی از TIMP2 است، موجب بهبود عملکرد حافظه می‌شود.  
 
با وجود این نتایج تحقیقات قبلی نشان می‌دهد خون افراد مبتلا به بیماری آلزایمر که در آن عملکرد حافظه بسیار ضعیف می‌شود، حاوی مقادیر زیادی از پروتئین TIMP2 است. به همین علت محققان قصد دارند مرحله بعدی تحقیقات خود را بر اثرات TIMP2 روی عملکرد مغز متمرکز کرده و آثار این پروتئین را بر عملکرد مغز موش‌های مبتلا به آلزایمر بررسی کنند.  
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature‌ منتشر شده است.