صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۳۷۰۵۶
تاریخ انتشار: ۰۵ : ۱۹ - ۲۲ فروردين ۱۳۹۶
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
چای بابونه که از گیاهی به شکل گل آفتاب‌گردان و به رنگ سفید تهیه می‌شود معمولا به عنوان یک گیاه دارویی برای اهداف مختلف آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شود. گل بابونه که به راحتی توسط گلبرگ‌های سفیدش و عطر تندی که دارد، قابل تشخیص است شامل چندین مزایای دارویی مانند ترکیبات ضد التهابی و ضد اضطراب برای درمان استرس و بی‌خوابی است.
 
به گزارش انتخاب به نقل از «بهداشت نیوز» یک فنجان پر چای بابونه معطر می‌تواند برای مبارزه با بیماری‌های جسمانی و روانی زیادی بسیار مفید باشد. چای بابونه می‌تواند بیماران مبتلا به اضطراب و بی‌خوابی را درمان کند، به راحتی با درد و گرفتگی معده مبارزه کند و در عین حال عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود بدهد. البته این‌ها همه‌ی خواص بابونه نیستند! چای بابونه می‌تواند یک راه‌حل ایده‌آل برای تمام مشکلات پوستی باشد.
 
معمولا دو نوع گل بابونه در طبیعت وجود دارد. اولی رومی و دومی آلمانی است. هر دوی این گونه‌های گل بابونه حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی قوی، شامل ترکیبات ضدعفونی‌کننده و ضد اضطراب هستند. چای بابونه رنگ طلایی تندی دارد با عطر و بویی که آب دهان را راه می‌اندازد، و حاوی فلاونوئیدهایی است که می‌توانند مشکلات متعدد جسمی و روانی را درمان کنند.
 
در این نوشتار فوق‌العاده آموزنده، شما با خواص چای بابونه از جمله مزایایی که برای سلامت عمومی، پوست و مو دارد، آشنا خواهید شد.
 
خواص چای بابونه برای پوست: راه‌حلی ایده‌آل برای آکنه و دیگر بیماری‌های پوستی!
 
۱. چایی بابونه به طور طبیعی از آنتی‌اکسیدان‌ها و فلاونوئیدهایی تشکیل شده که دارای ترکیبات بسیار مرطوب‌کننده و مغذی ضروری برای درمان مشکلات پوستی هستند. این چای همچنین نتایج امیدبخشی در درمان التهاب ناشی از ضایعات پوستی نشان داده‌است. چای جادویی بابونه می‌تواند مشکلات پوستی متعددی را درمان کند، مشکلاتی مانند: پسوریازیس، اگزما، زخم، تورم و دیگر بیماری‌های پوستی از این قبیل.
 
۲. وقتی که پای درمان زخم در میان باشد، چای بابونه روند التیام را برمی‌انگیزد. علاوه بر این، چای بابونه می‌تواند سوزش زخم را از بین ببرد و برای جراحات جزئی به عنوان یک ضدعفونی‌کننده عمل می‌کند.
 
۳. چای بابونه همچنین به عنوان سفید کننده‌ی ملایم پوست عمل می‌کند چرا که عصاره‌های طبیعی آن به برای روشن کردن چهره‌تان اندازه‌ی کافی قوی هستند و به شما کمک می‌کنند که دوباره پوستی جوان و پرطراوت و شاداب داشته باشید.
 
۴. چای بابونه بهترین راه درمانی اثبات شده برای درمان خارش و التهاب پوست است و در عین حال راش و سوزش پوست را التیام می‌دهد.
 
۵. چای بابونه دارای خواص درمانی برای از بین بردن آکنه، زخم و جوش است. این خواص به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان‌های قوی و ترکیبات ضد اضطرابی، مانع بروز مجدد آکنه می‌شوند.
 
۶. خواص دارویی عصاره‌ی برگ بابونه بهترین محافظت را در برابر رادیکال‌های آزاد و پیری زودرس پوست ارائه می‌دهد.
 
۷. قرار دادن کیسه‌های چای بابونه زیر چشم می‌تواند درمانی تسکین‌دهنده برای آرامش چشم‌ها باشد و عین حال خشکی و پف چشم را کاهش می‌دهد.
 
۸. ترکیبی از چای بابونه با شیر خشک یا روغن زیتون می‌تواند یک اسکراب صورت عالی باشد. استفاده از این اسکراب می‌تواند سلول‌های خشک و مرده‌ی پوست را از بین ببرد و در هنگام حال پوست را بهبود دهد و باعث شاداب، انعطاف‌پذیر و جوان شدن آن شود.
 
در این‌جا چند ماسک صورت عالی می‌بینید که می‌توانید با استفاده از چای بابونه تهیه کنید:
 
۱. ماسک ساگو و چای بابونه
 
مقداری مروارید ساگو را له کنید و آن را با چای بابونه ترکیب کنید (شما همچنین می‌توانید از چای بابونه‌ی کیسه‌ای که قبلا دم کرده‌اید، استفاده کنید). کمی شیر به ترکیب اضافه کنید و آن را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه خوب هم بزنید. حالا این ماسک به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی پوست‌تان بگذارید و سپس آن را با آب ولرم بشوئید.
 
۲. ماسک تخم ریحان، جوز هندی و چای بابونه
 
چای بابونه برای هضم، مو و پوست‌تان عالی است، شما می‌توانید چندین ماسک را با ترکیب گل بابونه و مواد دیگر امتحان کنید. یک قاشق چایخوری تخم ریحان را له کنید و مقدار مساوی چای بابونه و دو عدد جوز هندی به آن اضافه کنید. چند قطره شیر نیز به ترکیب اضافه کنید و یک خمیر غلیظ آماده کنید. برای رسیدن به نتایج مطلوب، این خمیر را به مدت ۳۰ دقیقه روی صورت‌تان بگذارید. شما می‌توانید این ماسک را روزی یک بار استفاده کنید. این ماسک می‌تواند طراوت، زیبایی، و درخشش پوست‌تان را افزایش دهد.
 
۹. چای بابونه یک مرطوب کننده‌ی ایده‌آل برای پوست است، پوست را تغذیه می‌کند و ظاهر آن را بهبود می‌دهد، البته اگر به طور منظم از آن استفاده کنید.
 
۱۰. از دیگر خواص بابونه این است که می‌تواند پوست‌تان را نرم و لطیف کند، یک پاک کننده‌ی بسیار خوب برای پوست است، و خواص ضدعفونی‌کننده‌ی آن باعث می‌شود که یک درمان ارگانیک ایده‌آل برای پوست باشد. بابونه همچنین می‌تواند در انواع مختلف رسپی‌ها برای خیس گذاشتن پا مورد استفاده قرار بگیرد. در ادامه یکی از این رسپی‌ها را می‌بینید:
 
ترکیب لیسترین و چای بابونه برای خیس گذاشتن پا
 
ترکیب لیسترین و بابونه برای خیس گذاشتن پا، تاثیر بسیار زیادی در درمان پینه و میخچه دارد. همچنین کسانی که در هنگام دستپاچگی و خجالت، پاهای‌شان عرق می‌کند، می‌توانند این مشکل را با این روش درمانی خانگی درمان کنند:
 
مواد لازم:
 
۱- چای بابونه
 
۲- یک فنجان محلول لیسترین
 
۳- یک ظرف بزرگ به اندازه‌ای که پاهای‌تان در آن جای بگیرد
 
۴- آب گرم
 
۵- سنگ پا یا سوهان
 
۶- وازلین
 
دستور انجام کار
 
یک فنجان چای بابونه دم کنید و آن را همراه با آب گرم و لیسترین در ظرف مورد نظر بریزید. این ترکیب را به مدت یک دقیقه هم بزنید. پای خود را در محلول گرم بگذارید و از گرمای آن به مدت نیم ساعت لذت ببرید. شما می‌توانید کم‌کم چند فنجان آب جوش اضافه کنید تا محلول را در طول این نیم ساعت گرم نگه دارید. با ساییدن، پوست مرده را از پا بکنید و سپس پاهای‌تان را با آب معمولی بشوئید. پس از خشک کردن پای‌تان، کمی وازلین روی پاهای‌تان بمالید و آن را به آرامی ماساژ بدهید.
 
حمام بابونه-لیسترین پینه و میخچه‌ی پا را از بین می‌برد و عرق بیش از اندازه‌ی پا را کاهش می‌دهد. اگر پاشنه‌ی پاهای‌تان خشک و ترک خورده است، توصیه می‌کنم که این روش را بیش از دو بار در ماه انجام ندهید، زیرا چای بابونه خشکی پوست را افزایش می‌دهد تا مشکل عرق کردن را کاهش دهد و به این ترتیب می‌تواند، باعث خشک شدن بیش از حد پاشنه شود.
 
خواص چای بابونه برای زیبایی بی‌پایان هستند اگر به صورت منظم استفاده شود. مصرف مستمر چای بابونه می‌تواند موجب شگفتی‌ در شما شود اگر این دستور‌العمل‌ها را به برنامه‌ی روزانه‌ی پوست‌تان اضافه کنید.
 
خواص چای بابونه برای مو: درمان خانگی شگفت‌انگیز برای داشتن موهایی براق!
 
چای بابونه خواص زیادی برای مو دارد، درمان‌های ارگانیک با استفاده از گیاه بابونه شامل موارد زیر است:
 
۱۱. با استعمال چای بابونه روی تارهای مو، می‌توانید رنگ موهای‌تان را به طور طبیعی درخشان و زیبا کنید. آن را با عسل و روغن زیتون ترکیب کنید و روی تارهای موی‌تان بمالید تا هایلایتی طبیعی حتی روی موهای تیره ایجاد کنید.
 
۱۲. یکی از خواص چای بابونه بابونه این است که می‌تواند رنگ موها را روشن کند. یک کیسه چای بابونه را در آب بیندازید و آن را بجوشانید. پس از سرد شدن چای، آن را روی موهای‌تان بریزید و اجازه دهید در نور خورشید خشک شود. سپس موهای‌تان را با یک نرم‌کننده آب‌کشی کنید. خواهید دید که هایلایتی طلایی روی موهای‌تان پدیدار خواهد شد.
 
۱۳. چای بابونه همچنین برای پوست سر مفید است. خاصیت مرطوب‌کنندگی دارد، و نگهدارنده‌های مغذی موجود در این داروی گیاهی در برابر خارش و سوزش ناشی از شوره‌ی پوست خشک سر موثر است.
 
خواص چای بابونه برای سلامتی: یک درمان متفاوت
 
۱۴. مصرف مناسب و منظم چای بابونه می‌تواند چندین و چند خاصیت برای سلامتی داشته باشد. از جمله خواص چای بابونه درمان گرفتگی‌های قاعدگی است. یک فنجان چای بابونه با داشتن مقدار گلیسین و فلاونوئید (زردینه) لازم، اسپاسم عضلانی را کاهش می‌دهد و در عین حال فعالیت ضد باکتری سالم را برای درمان قاعدگی برمی‌انگیزاند. این چای همچنین جریان خون را در مناطق لگن و رحم افزایش می‌دهد و در نتیجه به درمان پریودهای نامنظم و افزایش سلامت جنسی در زنان کمک می‌کند.
 
۱۵. با توجه به مطالعات علمی، یکی دیگر از خواص چای بابونه این است که با تحریک فعالیت‌های شل‌کننده‌ی عضلانی، به عنوان داروی ضد اضطراب در بافت مغز عمل می‌کند، و به این ترتیب باعث می‌شود که استرس روی عضلات بدن‌مان تسکین بیابد.
 
۱۶. چای بابونه مخلوط شده با عسل و لیمو می‌تواند بسیاری از ناخوشی‌های مربوط به سرماخوردگی را از جمله سرفه و گلو درد، درمان کند.
 
۱۷. کمک به بهبود دیابت و پایین آوردن سطح قند خون از دیگر خواص چای بابونه است به این معنی که مصرف منظم چای بابونه می‌تواند دیابت و سطح قند خون را کنترل کند.
 
۱۸. می‌توانید بسته‌های کوچک حاوی بابونه درست کنید و آن را روی چشم‌های‌تان بگذارید. با این کار می‌توانید التهاب و تحریک چشم‌های‌تان را از بین ببرید.
 
۱۹. چای بابونه می‌تواند هموروئید را درمان ‌کند. هموروئیدها دردناک هستند و با وجود آنها آرامش و آسایش تقریبا غیرممکن است. یک فنجان چای بابونه آماده کنید، اجازه دهید کاملا خنک شود، سپس تکه‌ای گاز استریل را در آن خیس کنید و آن را برای تسکین درد روی هموروئید خارجی بگذارید.
 
 همچنین پژوهشی درباره‌ی تاثیر چای بابونه برای مبارزه با رشد سلولی کارسینوما در حال انجام است. خواص شفابخش چای هنوز هم به عنوان یکی از بزرگ‌ترین جنبه‌های آن در نظر گرفته می‌شود تا جایی که به سلامت عمومی بستگی دارد.
 
۲۰. چایی بابونه برای کمک به هضم و در عین حال تسهیل حرکات درست روده در شکم، به اندازه‌ی کافی قوی است. خوردن چایی بابونه بعد از غذا حتی می‌تواند از تشکیل گاز و اسیدیته در معده‌مان جلوگیری می‌کند.
 
۲۱. چایی بابونه طبیعتی ضد حساسیت دارد. این چای همراه با روغن‌های طبیعی، می‌تواند به علت خواص ضد‌عفونی‌کننده‌ای که دارد، خارش اگزما از جمله راش و آفتاب‌سوختگی را تسکین می‌دهد.
 
۲۲. مصرف منظم چای بابونه می‌تواند سردرد شدید و میگرن را درمان کند. این چای یک آرام‌کننده‌ی طبیعی است بدون این‌که عوارض جانبی داشته باشد.
 
۲۳. چای بابونه دارای خواص آرام‌بخش طبیعی است که می‌تواند برای کسانی که دچار بی‌خوابی و اختلالات خواب هستند، بسیار مفید باشد.
 
۲۴. یکی دیگر از خواص چای بابونه تسکین درد زخم معده است. زخم معده می‌تواند بسیار دردناک و عذاب‌آور باشد و چای بابونه می‌تواند به تسکین درد و ناراحتی ناشی از این بیماری کمک کند. مصرف یک یا دو فنجان چایی بابونه در روز به طور کلی مفید است، اما قبل از مصرف پزشک‌تان مشورت کنید تا از بی‌خطر بودن آن مطمئن شوید، به خصوص اگر به خاطر زخم معده، زیر تیغ جراحی رفته‌اید.
 
۲۵. چای بابونه دارای خواص ضد باکتری است. تقویت سیستم ایمنی بدن‌تان راه بسیار خوبی برای جلوگیری از بیمار شدن و بهبود سریع‌تر است اگر مبتلا به یک بیماری شده‌اید. برای استفاده از خواص چایی بابونه جهت تقویت‌ سیستم ایمنی‌تان، نوشیدن یک فنجان چای بابونه در روز را آغاز کنید.
 
* اما اگر درحال‌حاضر بیمار هستید، می‌توانید کمی لیمو و عسل برای تسکین گلو درد و سرفه به چای‌ بابونه‌تان اضافه کنید.
 
۲۶. کاهش کبودی دور چشم از دیگر خواص چایی بابونه است. بابونه بسیار تسکین‌دهنده است و شما می‌توانید برای کاهش تورم و کبودی چشم‌ها و همچنین تسکین آن ناحیه، با چای بابونه قالب یخ درست کنید. فقط مطمئن شوید که قالب‌های یخ را در یک تکه پارچه بپیچید و هرگز آنها را به طور مستقیم روی پوست‌تان قرار ندهید.
 
طرز تهیه‌ی چایی بابونه!
 
آماده کردن چایی بابونه به آسانی دم کردن هر چای گیاهی دیگری است.
 
– در مرحله‌ی اول، یک فنجان پر آب را در قوری بجوشانید و چند برش سیب له شده به وسیله‌ی یک قاشق چوبی را به آن اضافه کنید.
 
– حالا، چند گل بابونه را به آبی که از قبل گرم کرده بودید، اضافه کنید و اجازه دهید به مدت چند دقیقه در قوری بماند تا دم بکشد.
 
– هنگامی که چای رنگ طلایی زیبایی به خود می‌گیرد، و می‌توانید عطر و بوی تند آن را حس کنید، قوری را خالی کنید و چای را صاف کنید و در یک فنجان بریزید.
 
– شما حتی می‌توانید عسل یا لیمو به آن اضافه کنید اگر که می‌خواهید عطر و طعم چای بابونه را ملایم کنید. چای بابونه می‌تواند به راحتی با مواد دیگر مخلوط شود و شما همیشه می‌توانید از خواص بی‌نظیر آن با طعمی جدید برخوردار شوید.
 
همیشه قبل از مصرف گیاهان دارویی با متخصص پوست یا دکتر خانوادگی‌تان مشورت کنید چرا که برخی از مردم به گیاهان و داروهای گیاهی حساسیت دارند. علاوه بر این، زنان باردار یا هر کسی که به گیاهان دارویی حساسیت دارد نباید گل یا چایی بابونه مصرف کند، چرا که در برخی موارد مصرف این گیاهان می‌تواند سبب بروز واکنش‌های آلرژیک در برخی بیماران شود.