پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به خبرنگار «انتخاب» در کنفرانس خبری گفت: «رفیق آقای روحانی هستم، اما بنایی برای دخالت در انتخابات ندارم.»
به گزارش «انتخاب»، علی لاریجانی در نشست خبری در پاسخ به سئوال خبرنگار «انتخاب» مبنی بر ائتلاف نانوشته او و روحانی در انتخابات گفت: من رفیق آقای روحانی هستم. در انتخابات بنای بر دخالت ندارم. در انتخابات مشارکتی نمیکنم. مصلحت نمیدانم که به خاطر انتخابات همه بخشهای کشور درگیر شود. اینکه از این جمله من چه برداشتی میکنید، مختارید.
رئیس مجلس در مورد ماجرای جمنا گفت: در مورد بحثهای انتخاباتی جلساتی نداشتیم. چراکه مسائل کشور در حوزه اقتصادی پیچیده شده و نباید وقتی مسئولیتهای مهم کشور را میگیریم، به دنبال کارهای دیگر برویم.
وی افزود: من از نماز صبح تا غروب در مجلس پیگیر امور مجلس هستم و ورود در بحثهای انتخاباتی را اولویت خود نمیدانم و مصلحت هم نمیدانم در مسائل انتخاباتی ورود کنم. برای این کار آقایانی هستند. در مورد اقدامات اصولگرایان در خصوص انتخابات هم به من خبری ندادند. تشکر هم میکنیم که خبر ندادند چون اگر هم میدادند من فرصتی نداشتم.
لاریجانی در پاسخ به سئوالی در مورد کاندیداتوری حجت الاسلام والمسلمین رئیسی گفت: آقای رئیسی برای حضور در انتخابات، نیازی به استعفا از تولیت آستان قدس ندارند. در مورد برخی گمانهزنیها برای حضور ایشان تحلیل خاصی هم ندارم. خوب است. نشاط ایجاد میشود.
وی در پاسخ به سئوالی در مورد وضعیت برجام و ترامپ گفت: برجام در زمان خود تصمیمگیری خوبی بود. وقتی صاحبنظران میگویند، کسی نباید برجام را برهم بزند، یعنی اینکه تصمیم درستی بوده است. البته باید در برخی قسمتهای آن، بهتر نگارش میشد تا این شیطنتها از طرف مقابل پیش نمیآمد.
لاریجانی در پاسخ به سئوال دیگری در مورد اصولگرایانی که تنها خود را اصولگرای ناب می خوانند و او را از جرگه خود بیرون گذاشته اند، گفت: برخی اصولگرایان افکار مختلفی در موضوعات مختلف دارند. من هم نمیخواهم جلوی نظرات را بگیرم. اینکه رهبری فرمودند، اصولگرایی اصلاحطلبانه حرف درست و دقیقی است. اینکه فردی مسلکی باشد یعنی اصولگرا.
وی افزود: اینکه عدهای جمع شدند، خوب است. ایرادم به جبهه مردمی نیروهای انقلاب مربوط به ماهیت آن نبود. مربوط به روش برخورد آنها با مصوبه مجلس بود. اینکه جمع شوند و در موضوع انتخابات فعالیت کنند، ایرادی ندارد.
رئیس مجلس همچنین در پاسخ به سئوالی در مورد تحرکات اخیر احمدی نژاد و بیانیه های اخیر او گفت: مایل نیستم در این مورد اظهار نظر کنم.
لاریجانی درباره گزارش مرکز پژوهش های مجلس در مورد اقدام قوه مقننه در حوزه اقتصاد مقاومتی و انتقاد از گزارش ندادن دولت گفت: ستاد اقتصاد مقاومتی مصوباتشان را برای ما می فرستد، بی اطلاع نیستیم. گزارش رسمی خود را نیز قرار است به مردم بدهند. منتها من فکر می کنم در موضوع اقتصاد مقاومتی شرایط دولت را باید دید.
وی ادامه داد: باید دید دولت در چه شرایطی دارند برنامه ها را اجرا می کنند، ما در سال های 91 و 92 تنش هایی از نظر مشکلات اقتصادی مثلا در موضوعات تورم و بدهی داشتیم. در آن دوره بدهی دولت به بانک های و بخش خصوصی بالغ بر 500 هزار میلیارد حالا برخی می گویند 700 هزار میلیارد بود دولت کنونی وارث این مقدار بدهی است. آیا این رقم کمی است؟ این طور مملکت را مدیریت می کنند؟ این دولت تلاش کرد در فضای بین المللی زمینه سرمایه گذاری را در ایران فراهم کند. اینکه گفتم اقتصاد کشور پیچیدگی هایی پیدا کرده است این است.
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: دولت تا حدی در کنترل تورم موفق عمل کرد، همه باید تلاش کنند مسیر پررونقی برای تولید ایجاد شود. در واقع مجموعه شرایط اقتضا می کند کمک کنیم. معتقدم جا دارد چندسال مجاهدانه در حوزه اقتصاد کار کنیم تا از این وضعیت خارج شویم.
لاریجانی درباره موضوع ممنوع التصویری رئیس دولت اصلاحات و رایزنی با قوه قضائیه بدین منظور که اصلاح طلبان بتوانند از عکس رئیس دولت اصلاحات در انتخابات استفاده کنند گفت: موضوع را باید منعکس کرد اما روابط قوا برادرانه است و هر کس جای خودش تصمیم می گیرد.
وی درباره تشکیل کمیته ای در فراکسیون امید برای گفتگوی جناح های سیاسی گفت: طرحی را ارائه کردند محور هم این بود که بین جریان های فکری گفتگویی در پارلمان باشد. معتقدم این کار در سطح مجلس مشکلی ندارد. نمایندگان با هم مراوده دارند و در این باره مانعی نیست. در گذشته نیز وقتی اختلافات پیش می آمد می نشستند حرف می زدند، به نظرم اگر پیگیری کنند ممکن است موفق شوند.