صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۲۳۱۴۳
تاریخ انتشار: ۱۹ : ۲۰ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

پر تیراژ ترین روزنامه  کرواسی "وچرنی لیست" روزگذشته  مصاحبه ای را با محمدرضا صادق سفیر ج.ا.ایران در یک صفحه کامل از این روزنامه منتشر کرده ودر طلیعه آن آورده است : پس از اینکه تیم ترامپ تحریم های جدیدی را علیه ایران وضع نمودباجناب آقای محمدرضا صادق، سفیر جمهوری اسلامی ایران در کرواسی مصاحبه کردیم.

به گزارش «انتخاب»؛ متن این مصاحبه در زیر می آید: 

سوال - شما به عنوان یک سیاستمدار باتجربه ، آیا انتظار داشتید که ترامپ پس از به عهده گیری ریاست جمهوری اینگونه رویکرد شدید و خشنی علیه ایران اتخاذ نماید او تحریم های جدیدی علیه ایران برقرار نموده و شخصا تهدید جنگ علیه ایران را اعلام داشته؟

پاسخ - از ابتدای پیروزی  انقلاب اسلامی ایران ،اغلب سیاستمداران آمریکایی دست به اقدامات خصمانه و اشتباهات بزرگی علیه ایران زدند که لفاظی ها و اقدامات اخیر نیز از همان سنخ است و برای ما جدید نیست و تغییری هم در سیاست آمریکا علیه ایران محسوب نمیشود . ترامپ و  تیم او در امرسیاست مبتدی هستند، آنها بزودی درک خواهند کرد  که با لحن خصمانه و تهدید  نمی توان با  مردم ایران سخن گفت. اگر تاریخ رامطالعه کنند و لحن اسلاف خود را در مقابل ایران  طی سی و چند سال گذشته بررسی کنند، متوجه خواهند شد که تهدید و  لحن خصمانه بی اثر است و نتیجه معکوسی می گیرند حداقل بازتاب ونتیجه  رویکرد اخیر ترامپ ، تنفر و محکومیت شدیدتر از سوی  ایرانیان خارج از کشور است. وی در واقع سیاست تنفر را گسترش می دهد .


سوال- ترامپ  در مبارزات انتخاباتی شدیدا عربستان سعودی و کشورهای خلیج فارس را مورد انتقاد قرارداد و هم اکنون شاهد رویکرد و امضای دستوری هستیم که در برگیرنده این کشورها نیست و عملا ایرانی ها درزیر ضرب  دستور وی قرار گرفته اند ؟

 پاسخ-این اقدام ترامپ به لحاظ تطبیق مصداق با بهانه انجامش، غلط واز نظر حقوقی نیز  آنقدر مبهم و دارای نواقص است که حقوقدانان آمریکایی هم با آن مشکل جدی دارند زیرا دارای ابهامات اساسی است. حتی یکی ازارشد ترین مقامات قوه قضائیه آمریکا چون این دستور نپذیرفت ترامپ اورا برکنار کرد زیرا از نظر حقوقی مبهم و غیرمنطقی است .حتی حقوقدانان گفتند این دستور مغایر با قانون اساسی آمریکا است اکنون می بینیم که دادگاه های فدرال آمریکا نیز در مخالفت با آن  وارد عمل شدند و افکار عمومی و نهادهای مدنی به شدت در مقابل آن موضع گرفتند واحتمالا متوقف خواهد گردید.

سوال – ترامپ اعلام داشته علیه داعش مبارزه خواهد کرد  آیا در این راستای امکان همکاری ایران ، روسیه و آمریکا علیه داعش وجود دارد؟ اگر توافقی در این صورت اتخاذ شود آیا امکان دارد در عمل این همکاری تحقق یابد؟  

پاسخ – رفتار ترامپ همانند داعشی هاست این را من نمی گویم خود آمریکایی ها می گویند.
 
سوال – خانم کیتارویچ رئیس جمهوری کرواسی در سفری با همراهی شمار زیادی از دست اندرکاران اقتصادی ازایران دیدار نمود آیا از توافقات موردی تحقق یافته ، هم اکنون در کجا قرار گرفته؟

پاسخ- پس از دیدار خانم کلیندا گرابار کیتارویچ رئیس جمهوری از نظر ما  شرایط برای تحقق توافقات آماده بود . اما بحران سیاسی کرواسی موجب شد که دولت کرواسی سقوط و انتخابات زودرس برگزار شود و تقریبا 5 ماه این وضعیت به طول انجامید وپس از آن چند ماه طول کشید تا دولت جدید کرواسی شکل بگیرد که با پایان سال مصادف شد .  از ابتدای سال جدید ، در تلاش هستیم و تدارک تبادل هئیت ها را انجام داده ایم و مقدمات عقد  قرارداد ها را پیگیری  کرده ایم. هم اکنون چندین مورد را در دست  پیگیری دارم از جمله براساس توافقاتی که با بالاترین مقامات ذیربط در کرواسی داشتم امکان همکاریهای بانکی بین دو کشور بطور کامل فراهم شده است ونیز تهیه برنامه ی جامع همکاریهای فرهنگی بین وزارت فرهنگ کرواسی وایران را پیگیری می کنیم و انتظار می رود که طی یکی دو ماه آینده این برنامه همکاری امضا شود. همچنین یک توافقنامه در امور گمرکی که امضا شده را برای اجرا  پیگیری  می کنیم. همچنین  تفاهم نامه سرمایه گذاری را  در دست بررسی و نهایی شدن داریم  و همچنین چندین قرارداد دیگر را می کوشیم بزودی امضا شود.ودر زمینه گردشگری نیز زمینه های همکاری در حال نهایی شدن است، همین امروز مدیران ارشد یک شرکت تولید کننده خودروی ایرانی با شرکای آتی خود در کرواسی درحال گفتگو و مذاکره هستند. همچنین در خصوص همکاریهای بانکی و تسهیلات در خصوص نقل وانتقالات بانکی برخی اقدامات صورت گرفته است و پیشرفت هایی حاصل شده است. همچنین در حال برنامه ریزی برای عزیمت یک  هئیت اقتصادی از ایران برای سفر به کرواسی هستیم و در خصوص همکاری دانشگاههای دوکشورنیز گفتگوهای پر ثمری را به انجام رسانده ایم .....‌‌‌‌....

سوال- در یک مصاحبه شما فرمودید که ایران باشرکت نفت کرواسی "اینا" آمادگی همکاری دارد این نکته با در نظرگرفتن اینکه تمام تحولات اخیر در اینا را دنبال می کنید  در این لحظه تا چه اندازه واقعبینانه است.؟

پاسخ- مدیر عامل و مسئولین ارشد شرکت نفت کرواسی " اینا" چند جلسه با من داشتند، برخی علاقمندی ها برای همکاری مطرح است. امیدوارم که اینا همکاری جدیدی را با شرکت نفت ایران آغاز کند زمینه های بسیاری برای همکاری وجود دارد، به طور مثال خریداری نفت خام . همچنین برخی موضوعات دیگر هم هست که نمی خواهم تا مرحله حل ونهایی شدن در باره آنها سخن بگویم ، در صورت لزوم نیز با مسئولین ارشد کرواسی در خصوص درخواست های اینا در آینده گفتگو خواهم کرد. براین امر واقفم که سرنوشت شرکت نفت اینا ازاهمیت استراتژیکی برای دولت کرواسی برخوردار است .

سوال – آیابرای سرمایه گذاری در ترمینال lng علاقمند هستید؟

پاسخ-تا این لحظه ، هیچ پیشنهاد مشخصی در این خصوص دریافت نکرده ام. در صورتیکه پیشنهادی ارایه می شد بلافاصله آنرا به مقامات وزرات نفت ایران منعکس می کردم تا پاسخ لازم را از آنها بگیرم. شما می دانید  ایران دارای منابع ،ظرفیت ها و امکانات فراوانی   در خصوص  گاز، lng و موارد مشابه است، ایران دارای  ظرفیت های فراوانی است که می تواند با دهها کشور همزمان همکاری کند ما دارای ذخایر عظیم نفت و گاز هستیم. ما از نظر ذخایر نفت در میان اولین کشورها در جهان هستیم ما خریداران بسیاری در اقصی نقاط جهان داریم و ما می توانیم با کشور دوست کرواسی نیز درزمینه ي انرژی و نفت همکاری کنیم. این زمینه همکاری با کشورهای دیگرنیز مطرح است .ما دارای ظرفیت بالا هستیم ولی به هرحال  می بایست درخواستها به طور روشن  ارائه  شود. ما درخواستی برای خریداری نفت از سوی کرواسی  دریافت کردیم. اما در بخش های دیگر ، درخواست مشخصی دریافت نکرده ایم. 

سوال -تحریم ها علیه ایران از یک سال پیش لغو شده آیا اوضاع در ایران رو به خوبی است؟ 

پاسخ – آنهاییکه تحریم ها را علیه ماوضع  کردند، در پی آن بودند که  اقتصاد ایران فلج شود اما هیچگاه به وقوع نپیوست ودرواقع فقط برخی کشورها از همکاری با ایران محروم شدند. براساس ارزیابی من، صدمه تحریمها متوجه کشورهای اروپایی هم  شد، همکاران و شرکای قدیمی اروپایی ایران ، تحت فشار آمریکا به برخی تحریم ها پیوستند وزیان آنرا دیدند.

واقعیت اینست که با آغاز دوران ریاست جمهوری دکتر روحانی شرایط اقتصادی ایران بهتر شده است. تورم در دوران دکتر روحانی به میزان قابل ملاحظه ای کاهش یافته است. در بخش های مختلف اقتصادی ، فعالیت ها تشدید شده و کارآیی اقتصاد ارتقا یافته است.