صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۱۸۸۵۳
تاریخ انتشار: ۴۹ : ۱۰ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۵
یک روزنامه آلمانی در مطلبی با اشاره به اینکه هرگز تغییر ریاست جمهوری در آمریکا تا این اندازه ابهام در مناسبات آینده دو سوی آتلانتیک را در بر نداشته است، به بررسی عواقب روی کار آمدن ترامپ برای آلمان و اروپا پرداخت.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
یک روزنامه آلمانی در مطلبی با اشاره به اینکه هرگز تغییر ریاست جمهوری در آمریکا تا این اندازه ابهام در مناسبات آینده دو سوی آتلانتیک را در بر نداشته است، به بررسی عواقب روی کار آمدن ترامپ برای آلمان و اروپا پرداخت.

به گزارش انتخاب، روزنامه "تاگس اشپیگل" در مطلبی نوشت: هرگز در برلین و دیگر پایتخت های اروپایی بعد از روی کار آمدن یک رئیس جمهور جدید در آمریکا تا این اندازه مناسبات آینده با آمریکا مبهم و نامشخص نبوده است.

بعد از اولین سخنرانی ترامپ آن هایی که درباره جدایی عمیق سیاست خارجی ترامپ با سیاست خارجی سلف خود ترس و نگرانی داشتند ترس های خود را تایید شده دیدند. رئیس جمهور جدید آمریکا می خواهد تمام سیاست خارجی خود را بر مبنای شعار "اول آمریکا" تنظیم کند.

به گفته وزیر امور خارجه آلمان سیاست خارجی این کشور در برابر دوران سختی قرار دارد. به گفته وی با انتخاب دونالد ترامپ دنیای قدیمی قرن بیستم قطعا تمام شده است. این مسئله کاملا نامشخص است که کدام ایده ها برای نظم جهانی در قرن 21 در پیش گرفته خواهد شد. ما باید خود را برای دورانی ناآرام آماده کنیم.

به اعتقاد سخنگوی سیاست خارجی فراکسیون حزب سوسیال دموکرات آلمان نیز مرکل باید هر چه سریع تر گفتگوهای مستقیم با رئیس جمهور جدید آمریکا را در پیش گیرد. وی در این باره که انتظار سیاستی متعادلانه تر از طرف اعضای کابینه ترامپ را داشته باشیم هشدار داده و گفت: در پایان همه چیز در کاخ سفید تصمیم گیری می شود. بخصوص در زمینه سیاست خارجی ترامپ قدرت دارد.

البته تاریخی برای گفتگو با آمریکا هنوز مشخص نیست. مرکل مهم ترین مشاور سیاست خارجی خود را در دسامبر گذشته به منظور گفتگوها با تیم ترامپ به واشنگتن فرستاده بود.

آلمان در ماه دسامبر ریاست بر گروه جی بیست را بر عهده گرفت. در 19 و 20 فوریه وزرای امور خارجه اعضای جی بیست در بن آلمان گرد هم می آیند و انتظار می روند "رکس تیلرسون"، وزیر امور خارجه جدید آمریکا هم به آلمان بیاید.

هنوز کاملا نامشخص است که آیا صدر اعظم آلمان موفق خواهد شد با یک رئیس جمهوری در آمریکا که کم تر به چند جانبه گرایی فکر می کند در چارچوب جی بیست ارتباط برقرار کند و با نمایندگان دولتی در این کشور همکاری کند که هنوز خودشان باید مسیرشان را پیدا کنند.

در ماه جولای نیز سران کشورهای جی بیست در هامبورگ گرد هم می آیند و با توجه به اظهارات ترامپ این تاریخ اولین سفر وی به آلمان خواهد بود.

تغییر قدرت در واشنگتن چه مفهومی برای اتحادیه اروپا دارد؟

اگر به اظهارات قبلی ترامپ اعتقاد داشته باشیم به نظر می رسد که وی با دید تحقیر آمیز به اروپا می نگرد. رئیس جمهور جدید آمریکا علاقمند به پیچیدگی های سیاست اروپایی ندارد و تیم منتخب وی هم کم تر تجربه و ارتباطاتی مانند تیم قبلی در آمریکا در این زمینه دارند. سیاست خارجی ترامپ می تواند شکاف های ایجاد شده در اتحادیه اروپا را عمیق تر کند؛ در این ارتباط می توان به این مسئله اشاره کرد که دولت مجارستان از سیاست ها و رویکردهای ترامپ بسیار استقبال کرده است.

تا به حال مرکل نتوانسته است در مسئله تحریم ها علیه روسیه بین همه کشورهای اروپایی اتحاد ایجاد کند. رئیس جمهور روسیه نیز در گذشته بیشتر به همکاری با برخی کشورهای اروپایی اروپایی تا همکاری با بروکسل تمایل داشته است تا بتواند این وحدت را از بین ببرد. ترامپ هم می تواند این نمونه را دنبال کند.

در چنین شرایطی آیا مرکل همان طور که نیویورک تایمز نوشته است آخرین مدافع غرب لیبرال خواهد بود؟

"رودریک کیسوتر"، از سیاستمداران خارجی حزب دموکرات مسیحی آلمان در این باره اظهار داشته است که آلمان باید از تلاش برای عهده داری نقش رهبری اروپا جلوگیری کند. آلمان باید در همه مسائل موجود همواره شرکای خود را با خود همراه آورده و تنها حکومت نکند.

وی خواستار تقویت اتحادیه اروپا به منظور مقابله با تلاش های ترامپ برای جدایی در این اتحادیه شد.

"راینهارد بوتیکوفر" از نمایندگان پارلمان اروپا و رئیس سبزهای این اتحادیه نیز در این باره می گوید: برای اولین بار در عرض هفتاد سال گذشته مسکو در کاخ سفید دوست بهتری دارد تا در برلین، پاریس ، بروکسل یا رم. ترامپ همکاری های دو سوی آتلانتیک را آن طور که ما می شناختیم اساسا زیر سوال برده است. اما ضرورت این همکاری ها هیچ تغییری نکرده است. ما اروپاییان باید در آینده به دنبال شرکای خود در خارج از واشنگتن بگردیم. وی خواستار این شد که اروپا تنها به دنبال گفتگو با نمایندگان دولت آمریکا نباشد.

نویسنده در ادامه به عواقب اقتصادی روی کار آمدن ترامپ برای اقتصاد آلمان با توجه به تمایل کم وی به بازار این کشور و مخالفت با مذاکرات قرارداد تجارت آزاد با اروپا موسوم به "تی تی آی پی" اشاره کرد و نوشت: تحت ریاست جمهوری ترامپ تی تی آی پی دیگر هیچ شانسی ندارد.

به‌هر حال به گفته بسیاری تحلیلگران باید منتظر داد و دید این آینده مبهمی که ترامپ با توجه به شعارهای انتخاباتی خود به وجود آورده است چگونه رقم خواهد خورد.
منبع: تسنیم