صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۱۴۶۴۳
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۱۱ - ۱۵ دی ۱۳۹۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
یک عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی گفت: از بعد تصمیم شورای عالی برای ساماندهی کانالهای تلگرامی، ظرف کمتر از یک هفته مسئولان بیش از ۷۰۰ کانال بالای ۵ هزار عضو اقدام به ثبت‌نام برای دریافت مجوز کرده‌اند.

به گزارش انتخاب، رضا تقی‌پور درباره مصوبه اخیر شورای عالی فضای مجازی در ارتباط با چارچوب کلی سیاستها و اقدامات ساماندهی پیام‌رسانهای اجتماعی برخط اظهار کرد: چارچوب کلی سیاستها به‌صورت خلاصه شامل حفظ هویت ملی و دینی، امکان پردازش و ذخیره‌سازی اطلاعات در داخل کشور، صیانت و حفظ حریم خصوصی، حفظ ارزشهای اجتماعی جامعه و قابلیت پیشگیری از جرایم که این روزها در فضای مجازی روبه گسترش است، می‌شود.
 
عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی همچنین به بسترسازی برای تولید محتوای بومی به عنوان یکی از سیاستها در راستای ایجاد اشتغال داخل کشور اشاره و خاطرنشان کرد: قطعاً پیام‌رسانهای داخلی ما از نظر قابلیت و پیشرفته بودن، فراتر از پیام‌رسانهای دیگر (خارجی) خواهد بود و صرفه‌جویی در بحث‌های اقتصادی نظیر پهنای باند را به وجود می‌آورد.
 
وی با تأکید بر اینکه پیام‌رسان داخلی هم برای صاحبان شبکه و هم مردم صرفه اقتصادی دارد، درباره دیگر تصمیم شورای عالی فضای مجازی در این هفته گفت: مقرر شد تا برنامه راهبردی پنج ساله فضای مجازی براساس احکام دوره‌های اول و دوم شورای عالی فضای مجازی، ابلاغیه مقام معظم رهبری همچنین اسناد بالادستی نظام شامل سیاستهای کلی و مطالعات انجام شده در جلسات گذشته این شورا تهیه و به این شورای عالی ارائه شود.
 
وزیر اسبق ارتباطات با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات و پیام‌رسانهای داخلی در این برنامه راهبردی که قرار است در بازه زمانی پنج ساله تعریف شود، جایگاه خاصی خواهند داشت، ابراز کرد: هیچ کشوری در دنیا به اندازه ایران این میزان قابلیت و ظرفیت از منظر نیروی انسانی و فنی ندارد و حتی در بسیاری از کشورهای دنیا، متخصصان ایرانی هستند که راهبری امور مربوط به این حوزه را انجام می‌دهند اما با این اوصاف خوشایند نیست که ایران برای خودش پیام‌رسانی نداشته باشد.
 
تقی‌پور ایجاد و راه‌اندازی شبکه‌های داخلی را مترادف با ایجاد شغل و شکل‌گیری کسب‌وکارهای جدید دانست و عنوان کرد: برای اینکه کشور جهت‌گیریهای خاص خود را برای رسیدن به قله‌های فناوری داشته باشد باید شونه به شونه فناوریهای دنیا بزند.
 
وی درباره اینکه چرا پیام‌رسانهای داخلی با وجود این همه مدت فعالیت هنوز نتوانسته‌اند در جذب مخاطب موفق باشند، گفت: خوشبختانه آسیب‌شناسیهای این موضوع صورت گرفته است؛ در ارتباط با اینکه چرا پیام‌رسانهایی با این قابلیت فنی بالا در جذب مخاطب مشکل دارند، باید گفت پیام‌رسانهای خارجی با درآمدهایی که از محل تبلیغات و بخشهای جانبی دارند، قدرت مالی برای آنها ایجاد می‌کند که این موضوع هنوز برای پیام‌رسانهای داخلی به دلیل جوان بودن، زود است.
 
این عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی در ادامه گفت: اگر با این سیاستهای تصویبی بتوانیم پیام‌رسانی داخلی داشته باشیم، قطعا مردم ترجیح می‌‌دهند بخاطر آسیبهای اجتماعی و نقض حریم خصوصی در شبکه‌های پیام‌رسان خارجی به سمت استفاده از نمونه‌های داخلی بیایند.
 
وی معتقد است اگر بتوانیم چنین شبکه‌های ارتباطی را در داخل کشور داشته باشیم، جرائم قابل کنترل می‌شود و دیگر شاهد گزارشهای پلیس مبنی بر اتفاق عمده جرائم در این فضا نخواهیم بود.
 
تقی‌پور در پاسخ به این سؤال که بعد از الزام کانالهای تلگرامی با بیش از 5 هزار عضو برای دریافت مجوز، چه تعداد برای دریافت مجوز اقدام کرده‌اند، گفت: این موضوع حاصل تصمیمی بود که در دو جلسه قبل این شورا گرفته شد و بازتاب خوبی هم در جامعه داشت.
 
وی افزود: طبق گزارشی که مسئولان اجرایی در شورای عالی فضای مجازی ارائه کردند، ظرف مدتی کوتاهی (کمتر از یک هفته) مسئولان بیش از 700 کانال بالای 5 هزار عضو اقدام به ثبت‌نام برای دریافت مجوز کرده‌اند که در میان این اسامی کانالهای معتبر و خبری که مورد اعتماد مردم هست نیز به چشم می‌خورد.
 
تقی‌پور خاطر‌نشان کرد: جالب است که حتی کانالهای کمتر از پنج هزار عضو نیز برای ثبت کانالشان مراجعه کرده‌اند و این موضوع اعتمادی را برای خانواده‌ها، نخبگان و جامعه در پی خواهد داشت.
منبع: تسنیم