صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۱۲۰۸۹
تاریخ انتشار: ۱۴ : ۰۹ - ۰۳ دی ۱۳۹۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
  اختلاف ميان رئيس‌پليس بركنار‌شده راهور تهران با شهردار پايتخت حالا ديگر كمي علني‌تر شده است و حتي گفته مي‌شود كه ترافيك يك ماهه تهران هم پشت پرده‌اي دارد كه نتيجه تغيير و تحولات آبان ‌ماه در پليس راهنمايي و رانندگي است. زمزمه‌هاي اين سخنان هم روز سه‌شنبه در جلسه علني شوراي شهر تهران از گوشه كنار شنيده مي‌شد. يك روز بعد هم رئيس كميسيون سلامت شوراي شهر تهران در توييتي فشارهاي قاليباف را علت بركناري سردار تيمور حسيني در نيمه آبان ‌ماه امسال عنوان كرد: «با فشار قاليباف به ناجا، فرمانده پليس راهور تهران عوض شد و به دنبال آن شاهد ترافيك سنگين در شهر تهران در يك ماه گذشته هستيم، هدفشان چيست؟» اما بعد از منتشر‌شدن این توییت و دست به دست شدن آن در فضای مجازی،  سردار تيمور حسيني در گفت‌وگو با «شهروند» ترجيح داد صحبت زيادي در اين‌باره نكند: «ترجيح مي‌دهم در اين باره صحبت نكنم. آنچه كه عيان است چه حاجت به بيان است و باز‌كردن اين مسأله شايد خيلي خوب نباشد.»

 او در پاسخ به اينكه آيا در ماه‌هاي اخير پليس راهور تهران با شهرداري پايتخت اختلافاتي داشته‌اند، گفت: «پليس راهنمايي و رانندگي شهر تهران و شهرداري پايتخت  دو مجموعه‌اي هستند كه بايد در كنار هم به حل مشكلات ترافيكي شهر بپردازند؛ اما نمي‌توانم توضيح بيشتري در اين باره بدهم.»

سه‌شنبه این هفته و در آخرين جلسه شوراي شهر تهران هم بحث‌هاي ترافيكي با حضور سردار مهماندار، رئيس‌پليس جديد تهران برگزار شد و از سوي اعضا هم انتقادات زيادي متوجه پليس راهور بود. ازجمله اينكه از زمان تغيير رئيس‌پليس راهور تهران، ترافيك هم افزايش يافته است. 

سردار مهماندار هم وقتي در جمع خبرنگاران قرار داشت با خنده به اين سوال جواب داد: «يعني مي‌گوييد از زماني كه من رئيس‌پليس شده‌ام، به مردم گفته‌اند كه خودروهاي شخصي خود را بيشتر از قبل به خيابان بياوريد؟» اما آيا مي‌توان ترافيك تهران را با تغيير و جا‌به‌جايي يك شخص در راهور ارتباط داد؟ سرهنگ محمد كريم خسروي كه حدود ٦ ‌سال معاون اجتماعي راهور ناجا بوده است، توضيحاتي را در اين‌باره به «شهروند» داد: «مسئوليت در هر مجموعه‌اي جا‌به‌جا شدني است و هر كس ممكن است روز آينده در پست خود باقي نباشد. سيستم پليس انضباطي است و فرماندهي كار آن را انجام مي‌دهد؛ البته توانمندي شخص هم موثر است اما زيرمجموعه پليس منضبط است  و زير‌مجموعه‌ها كار درست را انجام مي‌دهند. در حال حاضر هم البته شائبه‌هايي وجود دارد كه گفته مي‌شود راهور ناجا مقصر است در حالي كه نبايد هر مجموعه‌اي مشكلي كه دارد را بر گردن ديگران بيندازد.» 

او درباره وظايف پليس راهور هم گفت:  «مسئولان هم بايد با توجه به شرايط تدابير كوتاه‌مدت را براي كاهش ترافيك اتخاذ كنند كه آرامبخش باشد؛ آن هم در شرايطي كه هنوز بسياري از تراكم‌هايي كه در تهران داده شده، ساخته نشده است اگر آنها هم اضافه شود، وضعيت بسيار بدتر از اين خواهد بود.»

 اين كارشناس ترافيك، بحث‌هاي ترافيكي را بسيار مقدم‌تر از ديگر بحث‌ها دانست: «اصلاً بحث تغيير يك مدير يا دو مدير نيست. چون ترافيكي كه الان ايجاد شده از گذشته بدتر است اما شرايط  ما بدتر هم خواهد شد و قطعاً سال آينده ترافيك تهران بدتر از حالا است. در تابستان ‌سال ٨٤ كه مسئوليت در راهور را داشتم، اعلام كردم كه فعلاً روزهاي خوب تهران است و در‌ سال دو‌ هزار شمسي آبعلي به آبيك وصل مي‌شود. طي سال‌هاي گذشته شهر تهران حدود ٨ تا ١٢ متر قد كشيده است، يعني به تهران يك طبقه هم اضافه شده است. بخشي از مشكلات امروز تهران نتيجه اقدامات ديروز مديريت شهري در شهرسازي است. ترافيك معلول است و بايد علت آن را از مسئولان شهري پرسيد؟ نخستين كساني كه بايد جواب بدهند، مسئولان شهري هستند كه به اين مسأله دامن زده‌اند. پليس راهور يك نيروي اجرايي است و نبايد براي مسائل استراتژيك انرژي صرف كند و با توجه به تجربيات، حداكثر  تلاش خود را براي برقراري نظم بكار گيرد.» 

 او  دو منطقه پونك باختري و مرزداران را كه در سال‌هاي گذشته ترافيكي نداشتند را مثال زد:    «در دو‌ سال گذشته اين دو منطقه ترافيك زيادي نداشتند؛ اما به يك‌باره ترافيك قفل شد؛ چون اين مناطق تجاري‌سازي شده است. امروز در حالي كه براي هر آپارتمان يك پاركينگ پيش‌بيني شده است، اما براي هر واحدي كه در ساختمان وجود دارد به چند واحد پاركينگ نياز دارد؛ چون تعداد افرادي كه در هر واحد خودروي شخصي دارند بيشتر شده است.   توقف‌هاي ساكن در معابر و يا سردي هوا و برف و باران از موارد  ديگري است كه ترافيك را افزايش مي‌دهد.»

 خسروي در نهايت توجه به مسائل اجتماعي با ديد سياسي را بزرگترين اجحاف به مردم دانست: «بايد به راهكارها توجه كنيم به جاي جريمه به عوارض فكر كنيم يااينكه به اين سوال پاسخ دهيم كه چرا تهران تا اين ميزان براي مردم شهرهاي ديگر جاذبه دارد؟ توسعه حمل‌ونقل عمومي و فرهنگسازي استفاده از آن توسط مردم تأثير زيادي در كاهش ترافيك خواهد داشت؛ اما حالا كافي است تنها يك روز به صف اتوبوس‌ها يا مترو سر بزنيد تا ببينيد كه كرامت انساني چگونه در آن شلوغي‌ها  مورد بي‌احترامي قرار مي‌گيرد.»

 او با اشاره به بارندگي ماه گذشته و پيش‌بيني هواشناسي  گفت: «در آن زمان گر چه وضعيت هوا پيش‌بيني شده بود، شهرداري غافلگير شد در حالي كه مردم در خيابان و معابر مشكل داشتند و اين مسأله نشان دهنده ميزان آمادگي مجموعه مديريت شهري است.»