نتایج انتخابات پارلمانی کویت که پیروزی تقریبا نیمی از معارضان را به همراه داشت در روند کار پارلمان آینده این کشور مؤثر خواهد بود بویژه اینکه امکان استیضاح وزرا برای معارضان فراهم آمده است.
به گزارش انتخاب، دو روز پیش پرده از سختترین نتایج انتخابات پارلمان کویت برداشته شد؛ تبلیغات انتخاباتی بیش از 30 روز ادامه داشت و با نتایج غیرقابل باوری در برخی حوزهها پایان یافت.
قبیلههای بزرگ و تجمع سلفی نزدیک به دولت که در دولت پیشین کرسیهای خوبی داشتند، در دور جدید شکست خوردند و معارضان تقریبا نیمی از کرسیها را از آن خود کردند.
بر اساس گزارش «العربی الجدید»، این انتخابات با مشارکت 70 درصدی برگزار شد؛ با اینکه اغلب رسانهها از پیروزی معارضان خبر میدهند اما فقط 10 نفر آنها از شناخته شدههای معارض هستند و مابقی آنان از جوانانی هستند که برای اولین بار به مجلس راه مییابند.
اما درباره نتایج، نسبت تغییرات در انتخابات بیش از 62 درصد نسبت به پارلمان سابق بود؛ برخی از چهرههای معارض و برخی جریانهایی که انتخابات سابق را تحریم کرده بودند، به پارلمان بازگشتند. از اعضای حامی دولت کسی جز نمایندگانی که وظیفه اصلی آنها موافقت با هر قانون دولت و سکوت در برابر آن است، باقی نماندند.
معارضان به امکان استیضاح وزرا دست یافتند
معارضان اسلامگرا، ملی و لیبرال که پس از تحریم چهارساله انتخابات به این رقابت بازگشتند موفق شدند 15 کرسی را به دست آورند و دیگر متحدان معارض آنها از قبیل اخوان نیز موفق به کسب 7 تا 10 کرسی شدند و به این ترتیب برای معارضان این فرصت فراهم شد که وزرا را در صورت صلاحدید استیضاح کنند یا برای استعفای آنها از مناصبشان رأی دهند.
پراکندگی آراء، آرزوی قبایل بزرگ برای کسب کرسیهای بیشتر را بر باد داد
نتایج انتخابات پارلمانی کویت حاکی از شکست قبایل بزرگ در کویت مانند «العوازم، مطیر، العجمان» بود، قبایلی که سعی داشتند نمایندگان بیشتری به پارلمان بفرستند، نتوانستند بر بیش از 8 کرسی دست پیدا کنند دلیل این امر به تفرقه در داخل این قبایل و پراکندگی آرای آنها بازمیگردد.
«صفاء هاشم» تنها زن راهیافته به مجلس
«صفاء هاشم» تنها زنی است که موفق شد به پارلمان کویت که اکثریت آن با مردان است، راه یابد.
تعداد مراکز اخذ رأی برای زنان بیشتر بود و نسبت زنانی که حق انتخاب داشتند نیز 52.31 درصد بود و بنابراین بیشتر از مردان بود اما با این حال از بین 14 زنی که نامزد شده بودند، تنها صفاء هاشم موفق به ورود به مجلس شد.
مجلس جدید در 11 دسامبر افتتاح میشود
دولت کویت دوشنبه (دیروز) استعفای خود را تقدیم شیخ صباح احمد جابر الصباح کرد تا امیر کویت با آن موافقت کرد تا زمینه برای تشکیل دولت جدید فراهم شود. پس از تشکیل دولت جدید، پارلمان یا همان مجلس امت نیز در 11 دسامبر کار خود را آغاز میکند.
اواخر مهرماه امسال (1395) بود که پارلمان کویت یا همان مجلس امت در پی اعتراض نمایندگان به طرحهای ریاضتی دولت و تشدید اختلاف میان قوای مقننه و مجریه، منحل و تصمیم به برگزاری انتخابات پارلمانی گرفته شد.