صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۹۹۴۱۴
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۰۹ - ۳۰ مهر ۱۳۹۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دبیرکل سازمان ملل در جلسه غیر رسمی مجمع عمومی این سازمان درباره حلب مدعی شد که حملات روسیه و نظام سوریه به محله‌های شرقی حلب از ماه سپتامبر به کشته شدن حدود 500 تن منجر شده است.

به گزارش انتخاب، بان کی‌مون، دبیر کل سازمان ملل در جلسه غیر رسمی مجمع عمومی این سازمان درباره حلب مدعی شد که حملات روسیه و نظام سوریه به محله‌های شرقی حلب از 23 سپتامبر تاکنون به کشته شدن حدود 500 تن و زخمی شدن 2000 تن دیگر منجر شده است.

وی گفت: یک چهارم کشته شدگان کودک هستند. ساکنان مناطق محاصره شده این شهر با کمبود مواد غذایی مواجه هستند و از گرسنگی به عنوان یک سلاح در حملات استفاده شده است.

بان کی‌مون رخدادهای سوریه را "فاجعه" خواند و گفت: عملیات نظامی در شرق حلب شدیدترین عملیات از آغاز بحران سوریه است.

بان کی‌مون از آتش‌بس اعلام شده از سوی روسیه استقبال و تأکید کرد: این کمترین کاری است که می‌توان برای حلب انجام داد.

وی خواهان رساندن کمک‌های بشردوستانه به بخش شرقی حلب شد و گفت: چه موقع جامعه جهانی برای پایان دادن به این کشتار متحد خواهد شد؟

این نشست به درخواست کانادا برگزار شد اما نتیجه مشخصی نداشت. شهر حلب و حومه آن اخیرا با حملات هوایی شدید و درگیری‌ها میان ارتش سوریه و شورشیان مواجه بوده است. آمریکا و هم‌پیمانانش روسیه و سوریه را به هدف قرار دادن غیرنظامیان در حلب متهم می‌کنند.

استفان دی‌میستورا، فرستاده سازمان ملل به سوریه نیز در این نشست بار دیگر پیشنهاد تحویل شرق حلب به گروه‌های مخالف میانه‌رو و ارسال کمک‌ها به این مناطق بعد از خارج شدن جبهه النصره و افراد مسلح با "بزرگواری" را مطرح کرد.

وی گفت: اقدامات موقتی وجود دارد که باید برای توقف جنگ و محافظت از بقیه ساکنان در حلب اتخاذ شود.

در همین راستا ویتالی چورکین، سفیر روسیه در سازمان ملل از اظهارات بان کی‌مون درباره حلب ابراز تعجب کرد و گفت: بان کی‌مون حتی یک کلمه هم از گروه‌های تروریستی حرف نزد گویی دلیل بحران سوریه طوفانی است که در هائیتی اتفاق افتاده است! آیا مبارزه با تروریسم هدفی از اهداف سازمان ملل نیست؟

وی گفت: استفان دی‌میستورا درباره داعش و جبهه النصره صحبت کرد اما گفت که آماده است با "بزرگواری" تروریست‌های النصره را از شرق حلب تا حومه ادلب همراهی کند. من نمی‌دانم بان کی‌مون و دی‌میستورا از چه بزرگواری صحبت می‌کنند.

چورکین تأکید کرد: براساس قطعنامه‌های 2249 و 2254 شورای امنیت باید کشورها مقرهای تروریست‌ها در بخش‌های وسیعی از سوریه را از بین ببرند. سؤال من این است که آیا بان‌ کی‌مون در جریان صحبت‌هایش درباره سوریه به این قطعنامه‌ها هم توجه می‌کند؟