صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۹۷۹۱۱
تاریخ انتشار: ۰۷ : ۰۶ - ۲۳ مهر ۱۳۹۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
جماران: معاون حقوقی رئیس جمهوری گفت: سزاوار نیست در جامعه حسینی، در فضای مجازی، تریبون های متعلق به بیت المال و روزنامه های متعلق به بیت المال به توسعه بداخلاقی، تهمت زدن، فحاشی، تخریب، تضعیف و کشتن امید مردم به خاطر رقابت های کودکانه سیاسی بپردازند.

حجت الاسلام و المسلمین مجید انصاری در مراسم شب شام غریبان که در حرم مطهر امام خمینی با حضور یادگار امام، اعضای بیت امام، معاون اول رئیس جمهوری و جمعی از علما و مسئولین برگزار شد، با اشاره به آغاز نبمه دوم نهضت کربلا از عصر عاشورا، اظهار کرد: همانگونه که در صبح عاشورا حسین و عباس(علیها سلام) قهرمانان اصلی بودند، از شب عاشورا نوبت به قهرمانی علی ابن الحسین زین العابدین(ع) و عمه بزرگوارشان شیرزدن دشت کربلا حضرت زینب کبری(س) می رسد که وظیفه آنان دشوارتر، زجرآورتر، طولانی تر و موثر تر از قهرمانان نیمه اول این حادثه بزرگ است. 

وی با تأکید بر اینکه پیام عاشورایی این دو بزرگوار همچنان باقی است و آنان نیازمند مبلّغ و مروّج هستند، افزود: ما در تمام تریبون ها و فضاهای حقیقی و مجازی و کلاس های درس نیازمند پیروان امام سجاد(ع) و حضرت زینب هستیم که ظلم را افشا کنند و حقایق را بگویند؛ همچنان نیازمند دختران و زنان پاکدامنی هستیم که پیام آور عفاف، کرامت و انسانیت در قرن بیست و یکم باشند.

انصاری با تأکید بر توجه همیشگی به مسأله عاشورا، گفت: جنبه ی سینه زنی و عزاداری در ایام محرم بسیار خوب است اما این مجالس باید دارای محتوا باشد و چنین محتوایی را باید از مطالعات و مجالس این ده روز بگیریم تا قیام کربلا را همدوش زینب(س) به گوش تاریخ برسانیم.
وی نهضت کربلا را مانند دانشگاه انسان سازی خواند که همه رشته های آن انسانیت است و مواد درسی آن را شجاعت تشکیل می دهد و همه آنچه بشریت نیازمند آن است را داراست.

معاون حقوقی رئیس جمهوری در ادامه به بیان برخی پیام های نهضت عاشورا پرداخت و گفت: خداوند پیامبر(ص) را اینگونه مورد توصیف قرار می دهد که «الَّذینَ یَتَّبِعونَ الرَّسولَ النَّبِیَّ الأُمِّیَّ الَّذی یَجِدونَهُ مَکتوبًا عِندَهُم فِی التَّوراةِ وَالإِنجیلِ یَأمُرُهُم بِالمَعروفِ وَیَنهاهُم عَنِ المُنکَرِ وَیُحِلُّ لَهُمُ الطَّیِّباتِ وَیُحَرِّمُ عَلَیهِمُ الخَبائِثَ وَیَضَعُ عَنهُم إِصرَهُم وَالأَغلالَ الَّتی کانَت عَلَیهِم. فَالَّذینَ آمَنوا بِهِ وَعَزَّروهُ وَنَصَروهُ وَاتَّبَعُوا النّورَ الَّذی أُنزِلَ مَعَهُ ۙ أُولٰئِکَ هُمُ المُفلِحونَ(همانها که از فرستاده (خدا)، پیامبر «امّی» پیروی می‌کنند؛ پیامبری که صفاتش را، در تورات و انجیلی که نزدشان است، می‌یابند؛ آنها را به معروف دستور می‌دهد، و از منکر باز میدارد؛ اشیاء پاکیزه را برای آنها حلال می‌شمرد، و ناپاکیها را تحریم می کند؛ و بارهای سنگین، و زنجیرهایی را که بر آنها بود، (از دوش و گردنشان) بر می‌دارد، پس کسانی که به او ایمان آوردند، و حمایت و یاریش کردند، و از نوری که با او نازل شده پیروی نمودند، آنان رستگارانند). دقیفا 5 محورم اصلی این آیه پیام های نهضت کربلاست.

وی با اشاره به وصیت امام حسین(ع) به امام سجاد مبنی بر دوری کردن از ظلم به کسی که جز خدا پناهی ندارد، یادآور شد: امروز اگر جنایتکاران فکر می کنند در پناه آمریکا مردم یمن را قتل عام کنند و مردم آمریکا را سلاخی کنند و صهیونیست ها هنگام ظلم به صهیونیست ها فکر کنند کسی جلودار آنها نیست اشتباه می کنند.

انصاری گفت: بر اساس مکتب امام حسین(ع) زندگی زیر بار ستمکاران زیبنده پیروان این مکتب نیست و امام حسین(ع) مرگ را بر زندگی در چنین وضعیتی ترجیح می دادند.

وی دیگر پیام اصلی نهضت عاشورا را پیام اخلاقی آن ذکر کرد و با اشاره به نفوذ پیامبر گرامی اسلام(ص) در میان مرد از طریق اخلاق، گفت: امام خمینی وقتی از سال 1342 نهضت خویش را آغاز کردند اسلحه و گروه مسلح نداشت و حتی اگر گروههای مسلح همراه، نزد ایشان می آمدند تا مجوز ترور بگیرند می فرمودند در مکتب من ترور جایی ندارد و من فقط مردم و جوانان را آگاه می کنم؛ آنان خود می دانند چه کنند. این رفتار امام مشابه کاری بود که مسلم بن عقیل در جریان سفر به کوفه انجام داد و طی آن سفر، با وجود امکان قتل عبیدالله بن زیاد در منزل هانی بن عروه، از انجام این کار خودداری کرد.

معاون حقوقی رئیس جمهوری در ادمه سخنان خود گفت: ما 37 سال است که با جباران جهان خصوصا رژیم صهیونیستی و آمریکا مقابله کرده ایم و امروز هم مقام معظم رهبری و نظام یک تنه مقابل ظلم و جور جهانی ایستاده اند؛ دولت ما هم با تدبیر توانسته است با آنان مقابله کند و 18 ماه مقابل آنان بایستد  اما گامی از حقوق ملت عقب ننشست و توانست بر تحریم های ظالمانه فائق آید. امروز هم اگر رئیس جمهوری در سازمان ملل متحد سخنرانی می کند از ضرورت دفاع از مسلمانان و وضع اسف بار ملت های یمن، سوریه و... و ضروت مبارزه با خشونت سخن می گوید.

وی با تأکد بر اینکه جامعه حسینی باید اخلاق حسینی داشته باشد، اظهار کرد: امام حسین(ع) چراغ هدایت بود و نور این چراغ همه را روشن می کند و اگر کسی نخواهد سوار این کشتی شود بر عهده خود اوست. جامعه حسینی نیز باید نجات بخش و مهربان باشد؛ سزاوار نیست در جامعه حسینی، در فضای مجازی، تریبون های متعلق به بیت المال و روزنامه های متعلق به بیت المال به توسعه بداخلاقی، تهمت زدن، فحاشی، تخریب، تضعیف و کشتن امید مردم به خاطر رقابت های کودکانه سیاسی بپردازند. چگونه یک عده می توانند ادعای حسینی بودن کنند اما از صبح که بر می خیزند تا شب که می خوابند کارشان این است که به شخصیت های بزرگ، عناصر انقلابی و یاور رهبر و ملت و دولت بر آمده از رأی ملت تهمت بزنند، دروغ بگویند و آن را تضعیف کنند؟!

انصاری با اشاره به دشواری های اداره کشور از جمله مشکلات به جا ماننده از گذشته مانند هزینه های بالا، اشتغال و... و نیاز به آرامش برای حل آنها، گفت: اقتصاد در حال حرکت، نیازمند آرامش برای جذب سرمایه است؛ سیاست خارجی محتاج به حمایت ملی است و قهرمانان دیپلماسی نیازمند حمایت تک تک ملت هستند، اما شبانه روز از سوی عده ای بمباران می شوند. نقطه قوت های دولت نادیده گرفته می شود، دیپلمات های شجاع ما را که رهبری آنان را مومن به انقلاب معرفی کرد افرادی ترسو و بزدل معرفی می کنند و زحمات رئیس جمهوری و دیگر قوا را صفر جلوه می دهند؛ هرروز وقتی به دکه روزنامه فروشی نگاه می کنیم چند روزنامه می نویستند «دولت تان تمام»، «مجلستان تمام»، برجامتان «هیچ» و... اینها را شبانه روز منافقین هم می گویند! چرا نادانسته بلندگوی اسرائیل و رسانه های امپریالیستی و منافقین می شوند؟ امروز که می بینند کشورهای مختلف جهان درها را به روی ملت ایران می گشایند از روی تنگ نظری، کوته فکری و حسادت همه این خدمات را سیاه جلوه می دهند؛ وقتی جامعه را از میان ببرید، به نفع کیست؟ چرا رهنمودهای امام و سفارشات رهبری را نمی شنوند و وصیت های حسین(ع) را به کار نمی گیرند.

وی گفت: ما از انتقاد سازنده و سالم که همراه با راه حل باشد استقبال می کنیم اما مردم فهیم ایران فرق انتثاد سازنده با انتقام گیری های کودکانه و رقابت های غیراخلاقی را به خوبی می فهمند.

معاون حقوقی رئیس جموهری با اشاره به درست گویی و نرم خویی به عنوان دیگر پیام های نهضت عاشورا تأکید کرد: هویت نهضت عاشورا به ادب و اخلاق حسینی است و هر گفتارو کرداری که خدشه ای بر آن وارد کنت ظلم به امام حسین(ع) و نهضت عاشوراست.