صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۹۴۵۶۷
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۱۲ - ۰۶ مهر ۱۳۹۵
برادر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در گفت و گوی تفصیلی خود با ایرنا در مورد وضعیت سلامتی برادرش گفت: ایشان هنوز هم پله‌های ساختمان را خیلی سریع بالا می‌روند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 محمد هاشمی در مورد حال و هوای انتخابات سال 92 و کاندیداتوری آیت الله هاشمی گفت: در سال 92 ، آقای هاشمی قصد نامزدی نداشت. اما وقتی تقاضاهای مردمی بالا گرفت سرانجام به قرآن متوسل شد و استخاره گرفت. جواب خیلی خوب آمد با این توضیح که اما نتیجه ای که می خواهید را به دست نمی آورید.

مبنای نامزدی ایشان، مشورت با رهبری بود تا در صورتی که ایشان نظر مثبت دارند یا سکوت کردند نامزد شود و اگر صریحا مخالفت کردند، نشود. روز جمعه قبل از پایان ثبت نام هم با دفتر رهبری تماس گرفته بودند ولی پاسخی دریافت نکرده بودند. فردا صبح هم همین طور. تا عصر شنبه هم صبر کردند و وقتی پاسخی دریافت نکردند اصل را بر عدم مخالفت رهبری گذاشتند و به سمت وزارت کشور راه افتادند.

اهم سخنان وی به شرح زیر است:

*نظرسنجی روزهای بعد هم نشان داد هاشمی رای بسیار بالایی دارد. مخالفان وی ابتدا خواستند هاشمی را از نامزدی منصرف کنند از این رو دوبار به وی پیغام دادند که انصراف دهد؛ اما ایشان گفت من با مردم شوخی ندارم آنها از من خواسته اند نامزد شوم و من هم سر عهدم با مردم هستم.

*بعد به بهانه اینکه ایشان مسن است و توان اجرایی ندارد رد صلاحیت صورت گرفت که احساسات مردم بسیار جریحه دار شد. از آن روز مرتب مردم با دفتر تماس می گرفتند که آقای هاشمی تکلیف ما را در این انتخابات مشخص کند. ایشان هم برای نخستین بار به طور مستقیم از یک نامزد مشخص یعنی آقای روحانی حمایت کردند. چرا که در دوره های پیش وارد مصداق های نامزد مطلوب نمی شدند و فقط معیارهای آن را بیان می کردند.

*{در مورد تعاملات آقایان هاشمی و روحانی} آنها جلسات ادواری منظمی با یکدیگر ندارند ولی به صورت موردی جلسات دو نفره ای برگزار می کنند. همانطور که قبل از این رهبری و آقای هاشمی هم جلسات ادواری منظمی با یکدیگر داشتند ولی اکنون به صورت موردی درآمده است.

* قبلا هر دو هفته یکبار آقای هاشمی و رهبری جلساتی کاملا خصوصی برگزار می کردند ولی اکنون دیگر به آن نظم سابق نیست. ولی ضرورت که باشد چنین جلساتی شکل می گیرد و هیچ کس هم از محتوای آن خبر ندارد.

*{درباره رابطه رهبری و هاشمی}آ قای هاشمی میانه خوبی با رهبری داشته و دارند. اختلاف دیدگاه بین این بزرگان وجود دارد. آقای هاشمی و رهبری در مورد برخی مسائل دیدگاههای مخصوص به خود را دارند. همانطور که علمای دیگر نیز چنین اختلاف نظرهایی با یکدیگر دارند. اما مخالفان قادر به درک این موضوع نیستند که در معیار و ملاک روحانیت، اختلاف نظر نه تنها بد نیست بلکه بر اساس حدیثی محکم از حضرت رسول(ص)؛ 'اختلاف نظر بین علمای اسلام رحمت است'.

*آقای هاشمی می گوید چون رهبری ولی فقیه است و ولایت دارد اطاعت از او واجب است. ایشان خطاب به رهبری گفته اند شما ولی فقیه هستید و من برای پذیرش نظرات شما حجت شرعی دارم

*به عنوان برادر و رئیس دفتر آقای هاشمی می گویم اختلاف نظرهایی بین این دو بزرگوار بر سر موضوعات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی وجود دارد اما آنچه برخی از آن به عنوان شکاف یاد می کنند وجود خارجی ندارد و صرفا اختلاف نظر بین دو عالم است.ا

*این اختلاف نظر بین آقای هاشمی و امام راحل هم وجود داشت.  ایشان نظرات خود را در محضر امام می گفتند و امام هم عموما آن را می پذیرفتند ولی وقتی نظرشان با امام یکی نبود نظر ایشان را قبول می کردند.

*آیه آلله وحید خراسانی می گوید ابتدای انقلاب به دیدار امام خمینی در قم رفته بودم. دیدم یک طلبه جوان مدام خدمت امام می آید و هر چه می گوید امام آنرا تایید می کند و می فرماید همین طور عمل کنید. بنده از یکی پرسیدم این طلبه جوان کیست که هر چه می گوید امام می پذیرد؟! گفتند آقای هاشمی رفسنجانی.

*{درمورد ادعای توزیع  یک سی دی علیه هاشمی در انتخابات خبرگان سال 94} بله. در آن گفته بودند باید نگذاریم هاشمی و روحانی رای بیاورند چرا که اگر روحانی در خبرگان رای بیاورد حتما در دور بعد هم رئیس جمهور می شود.

*اقای هاشمی درباره آن لیست انگلیسی نظرشان را اعلام کردند و گفتند با شعور مردم بازی نکنید. مردم هم تشخیص دادند کدام لیست انگلیسی است!

*{با اشاره به عملکرد دولت یازدهم }در حوزه بین الملل، تیم هسته ای دولت یازدهم شاهکار کرد. مذاکره با 6 کشور قدرتمند و به کرسی نشان دادن حرفهای خود، در صدسال اخیر دنیا بی سابقه است. یک دفعه شش قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را به تعلیق درآوردن کار بسیار دشواری است. اگر کسی با روابط بین الملل آشنا باشد متوجه می شود کار بسیار بزرگی رخ داده است.

*در حوزه اقتصاد رشد منفی 5و نیم درصد مثبت شده و به حدود 2 تا 3 درصد رسیده است. برای ایجاد رونق در اقتصاد هم احتیاج به سرمایه وجود دارد و وقتی سرمایه کافی وجود ندارد نباید انتظاری داشت.

*اینکه گفته می شود طرف مقابل به تعهدات برجامی خود عمل نکرده هم محل بحث است.اولا برجام بین 6 کشور با ایران بود. آنچه در برجام تعریف شده روابط 6 کشور با یک کشور است نه روابط بین ایران و آمریکا. در سفر اخیر آقای صالحی به اروپا هم مسوول این اتحادیه گفت هم ما و هم ایران بخش زیادی از تعهدات برجامی خود را عملی کرده ایم.

اما درباره نوع عملکرد آمریکا در برجام! سوال اینجاست که آیا موارد این بدعهدی مربوط به تعهدات برجامی آمریکاست یا روابط دوجانبه کشور؟! طی این مذاکرات روابط ما با آمریکا تغییری نکرد و حتی بدتر شد. شاهدیم که از دو طرف موضع گیری های سختی علیه یکدیگر می شود.

*ما در لبه پرتگاه جنگ بودیم. دولت روحانی موفق شد جلوی جنگ را بگیرد.در مجموع روحانی و دولتش موفق بودند.

* آنچه واقعیت دارد این است که مقام معظم رهبری در سالهای پایانی دولت احمدی نژاد به تیم مذاکره کننده فرموده بودند 'استراتژی بنده عوض شده و اکنون برد- برد است. در برد- برد هم باید مذاکره انجام شود. بروید یک چیزی بدهید یک چیزی هم بگیرید و قضیه را تمام کنید'.

* وقتی می گویند اگر قالیباف و جلیلی هم رئیس جمهور شده بود باز برجام به تصویب می رسید سوالی پیش می آید؛ آن هم اینکه اگر دولت آنها هم برجام را به تصویب می رساند پس چرا اینقدر به برجام انتقاد و حمله می کنید؟

*امام نفرمودند اوزون برون فلس دارد. فقط گفتند مطابق فقه شیعه خوردن ماهی فلس دار حلال است و دکتر سحابی که متخصص بود مصداق آن را پیش امام آورد. از آنجا حرمت خاویار برداشته و حلال شد.

* من نظر رهبری را هم درباره موسیقی دیده ام. ایشان نظر وسیعی در رابطه با کنسرت و موسیقی دارند حالا این تعبیر را هم فرموده بودند که شما اسمش را کنسرت نگذارید و بگذارید محفل.

*وقتی از جانب رهبری به ریاست صدا و سیما منصوب شدم خدمت ایشان رفتم و گفتم ما در رابطه با موسیقی در زمان امام، طبق فتوای ایشان عمل می کردیم چون ایشان ولی فقیه بودند رهبری فرمودند نظر من درباره موسیقی همان فتوای امام است و به روال سابق عمل کنید.

* به نظر من صدا و سیمای فعلی خود را مقابل دولت می داند و منصف نیست.

*در این چند ماه پایان دولت و در صورت تعویض وزیر، زمان زیادی لازم است تا وزیر جدید از مجلس رای اعتماد بگیرد و معاونین و مدیران خود را منصوب کند و به اصطلاح بر کار سوار شود. فرصتی برای این کارها باقی نمانده است از این رو اگر برنامه و امکانی برای بهتر شدن عملکرد یک وزارتخانه وجود دارد باید آن را دست همان وزیر داد و از وی خواست که اجرا کند.

*روحانی برای انتخابات  رقیب جدی ندارد. ضمن اینکه هم عملکردش خوب بوده هم ویژگی های فردی یک رئیس جمهور را دارد. شخص باتجربه ای است که از ابتدای انقلاب یار امام و رهبری بوده است.

*رئیس جمهور باید شخصیتی ملی داشته باشد و یک وزنه سیاسی باشد. من در جناح اصولگرا، فردی با این شاخصه ها را کمتر می بینم.

*{ درباره املاک نجومی }آنچه جامعه را آزار می دهد ابهام است. موضوعی مطرح شده و مرجع رسیدگی هم دستگاه قضا است. ولی نوع ورود برخی دستگاههای نظارتی به پرونده شائبه برانگیز بود. مثلا سازمان بازرسی کشور در روزهای اول رسانه ای شدن این پرونده حرفهایی زد و چند روز بعد چیزهای دیگری گفت. املاک نجومی واقعیت داشته باشد یا خیر باید به طور صریح و روشن مشخص شود.

*{ در مورد وضع سلامتی آقای هاشمی } من که برادر و بسیاری اوقات کنار ایشان هستم هیچ ناراحتی از ایشان ندیدم. ایشان هنوز هم پله های ساختمان را خیلی سریع بالا می روند
منبع: ایرنا