پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : حضور یک قربانی اسیدپاشی در هفته مد نیویورک باعث شد این موضوع بار دیگر درکانون توجه رسانه ها قرار گیرد؛ از جمله رویترز که در گزارشی مصور لیست شماری از قربانیان اسیدپاشی در سراسر جهان را بازنشر داد.
هفته گذشته "رشما کوریشی" دختر ۱۹ ساله هندی که سال ۲۰۱۴ چند مهاجمان با اسید سولفوریک چشم چپ خود را از دست داد در هفته مد نیویورک شرکت کرد. او پس از این حضور در جمع خبرنگاران گفت:«این حضور برای من خیلی مهم بود چون بسیاری شبیه من در هند و جاهاى دیگر جهان هستند که جرات بازگشت به جامعه را ندارند و من امیدوارم این موضوع، به آنها این جرات را بازگرداند.»
اسیدپاشی یک پدیده جهانی است که انگیزه هایی چون شکستهای عاطفی، اختلافات خانوادگی و انتقام گیری دارد و سالانه صدها نفر را قربانی میکند؛ بنا به گزارشات حدود 60 درصد قربانیان اسید پاشی زنان هستند و بیشترین میزان وقوع این حادثه مربوط به کشور آسیایی بنگلادش است که در فاصلۀ سالهای 1999 تا سال گذشتۀ میلادی 3512 حادثۀ اسید پاشی در آن به وقوع پیوسته است.
هند نیز همانند بنگلادش به کرات در طی سالهای اخیر شاهد وقوع اسید پاشی به زنان بوده است. این کشور در حال حاضر پس از بنگلادش در رتبۀ دوم وقوع اسید پاشی در جهان قرار دارد.
اسید پاشی در مناطق مختلف پاکستان به ویژه در مناطق دور افتادۀ قبایلی به کرات به عنوان نوعی مجازات مورد استفاده قرار می گیرد و در بیشتر مواقع نیز وقوع آن به هیچ سازمان دولتی یا غیر دولتی گزارش نمیشود. اما براساس برآوردها، سالانه بین 400 تا 750 مورد اسید پاشی در پاکستان اتفاق میافتد.
براساس گزارش یک سازمان غیر دولتی وابسته به سازمان ملل متحد کامبوج نیز در بین کشورهایی که اسید پاشی در آنها به وقوع می پیوندد در رتبۀ چهارم قرار داشته و از سال 1999 تا کنون روند وقوع اسید پاشی در این کشور همواره روند صعودی داشته است.
جدای از آسیا این پدیده در دیگر قاره ها از جمله اروپا و آمریکای شمالی نیز کم نیست؛ آمارها نشان می دهد در اروپا اسید پاشی مربوط به دو کشور بلغارستان و یونان است و در کشوری چون انگلیس نیز همچنان حادثه اسیدپاشی در حال رخ دادن است به طوری که تنها در سال 2012 میلادی 105 مورد اسیدپاشی در این کشور به وقوع پیوسته است. در همین حال خبرگزاری رویترز در گزارشی مصور 17 قربانی اسیدپاشی در جهان را معرفی کرده است.
منبع : فرادید