صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۸۸۸۲۰
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۲۰ - ۰۷ شهريور ۱۳۹۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: دولت یازدهم با برنامه‌ریزی در راستای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی توانست حجم قاچاق را از 25 میلیارد دلار در سال ۹۲ به کمتر از 15 میلیارد دلار در پایان سال 94 برساند.

به گزارش انتخاب، قاسم خورشیدی سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا  و ارز در نشست خبری امروز خود با اشاره به برخی اقدامات انجام شده در دولت یازدهم و خصوصا 5 ماه نخست امسال به منظور کاهش حجم قاچاق کالا و ارز گفت: در سال 92 در شرایطی وارد ستاد مبارزه با قاچاق شدیم که حجم قاچاق به صورت عجیبی در حال افزایش بود. شرایط اقتصادی کشور به گونه‌ای دچار بحران های شدید شد که قاچاق مقرون به صرفه بود. با این شرایط ارزش قاچاق در سال ۹۲ به  25 میلیارد دلار در سال رسیده بود که حدود 18 میلیارد دلار حجم قاچاق ورودی و نزدیک به 7 میلیارد دلار هم حجم قاچاق خروجی بود.

وی افزود: با توجه به حجم بالای قاچاق انجام شده در آن سال برنامه‌ریزی 5 ساله‌ای با اولویت قرار دادن تسهیل در تجارت قانونی تدوین و به اجرا درآمد که به دنبال اجرای این برنامه خوشبختانه موفق به کاهش چشمگیر حجم قاچاق در کشور شدیم.

خورشیدی اضافه کرد: با اجرای این برنامه حجم قاچاق در سال 93 با روندی کاهشی به 19.8 میلیارد دلار و در سال94 به 15.5 میلیارد دلار رسید و انتظار می‌رود با تمرکز ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و دستگاه‌های عضو، این روند کاهشی در سال جاری با شیب تندتری ادامه یابد.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در دولت یازدهم در زمینه مبارزه با قاچاق گفت: دولت یازدهم با رویکرد اصلاح رویه‌ها و زیرساخت و مقررات در راستای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تلاش کرد تا با این پدیده شوم مقابله کرده و قاچاق را از صرفه خارج کند. به همین منظور با تدوین برنامه هایی که ۱۸ درصد ازآن رویکرد اجتماعی و فرهنگی دارد و با اصلاح الگوی مصرف، مدیریت تقاضای کالای قاچاق، تبلیغ و توسعه فروش کالای ایرانی این مبارزه را به سمت مردم محور بودن سوق داد.

 9 برابر شدن کشفیات کالای قاچاق در 5 ماهه نخست امسال

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا  و ارز در ادامه با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه کشف کالای قاچاق گفت: در حوزه کشفیات در سال 92 از کشف نزدیک به 1200 میلیارد تومان کالای قاچاق کشف شد در حالی که حجم کالای قاچاق مکشوفه در سال 93 در حدود  3 هزار و 700 میلیارد تومان بود. با اقدامات انجام شده طی سه سال گذشته این رقم در سال 94 به بیش از 5 هزار میلیارد تومان افزایش یافت.

خورشیدی اضافه کرد: در 5 ماهه نخست امسال نیز ارزش کشفیات کالای قاچاق نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن از 582 میلیارد و 300 میلیون تومان به بیش از 5 هزار و ۵۰ میلیارد تومان افزایش یافت که این عدد نشان دهنده 9 برابر شدن کشفیات کالای قاچاق طی 5 ماهه اخیر است.

وی با تاکید بر اینکه افزایش کشفیات کالاهای قاچاق به هیچ وجه به معنای افزایش قاچاق در کشور نیست، گفت: خوشبختانه با هماهنگی‌ دستگاه‌های عضو ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، اقدامات خوبی در حوزه مقابله و کشف محموله‌های قاچاق انجام گرفته که شکل‌گیری قرارگاه‌های ویژه مبارزه با قاچاق کالا و ارز در نیروی انتظامی در 19 استان کشور و همچنین تشکیل ستاد ویژه در وزارت اطلاعات و راه‌اندازی سامانه جامع امور گمرکی از جمله این موارد است که توانسته قدرت کشف و مقابله با قاچاق کالا در کشور را افزایش دهد.

کشف 30 هزار تن برنج قاچاق در سال جاری

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا  و ارز در ادامه با اشاره به کشف محموله‌های بزرگ برنج در برخی از استان‌های جنوب و جنوب شرقی کشور گفت: در 5 ماهه نخست امسال بیش از 30 هزار تن برنج قاچاق کشف شد که براساس اطلاعات به دست آمده بخش قابل ملاحظه‌ای از آنها در نتیجه سوءاستفاده‌های مرزی و ملوانی وارد کشور شده بود و پس از تجمیع و خروج از استان‌های مرزی، توسط دستگاه‌های کاشف عضو ستاد کشف و ضبط شد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرآنلاین در مورد مبدا ورود این برنج های قاچاق عنوان کرد: عمده این محموله‌های کشف شده از استان‌های خوزستان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان کشف و ضبط شده است.

خورشیدی با اشاره به کشفیات دیگر کالاهای قاچاق در 5 ماهه نخست امسال افزود: علاوه بر برنج، 14 هزار و 700 تن انواع مواد خوراکی، 3.5 میلیون دست البسه، 357 میلیون نخ سیگار، بیش از 17 میلیون قلم دارو، بیش از 5 میلیون قلم لوازم آرایشی و بهداشتی، حدود ۲ میلیون قطعه لوازم یدکی خودرو،  101 هزار دستگاه موبایل، 507 هزار دستتگاه رایانه و تجهیزات متعلقه، بیش از ۲۷ هزار دستگاه لوازم صوتی و تصویری و  بیش از یک میلیون دستگاه تجهیزات ماهواره‌ای قاچاق شناسایی و ضبط شد.

شرط امحاء برنج‌های قاچاق

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا  و ارز گفت: طبق قانون هرگونه کالای قاچاق مکشوفه یا می‌بایست امحا شده و یا به عنوان صادرات از کشور خارج شود لذا در مورد برنج‌های قاچاق نیز باید منتظر ماند تا نظر سازمان غذا و دارو در خصوص سلامت این کالاها عنوان شود و در صورت عدم سلامت این برنج‌ها امحا خواهند شد. البته لازم به ذکر است که در غالب این موارد با توجه به اهمیت موضوع سلامت مردم، سازمان غذا و دارو قادر به تضمین سلامت این کالاها نیست.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کاهش روند قاچاق بنزین از کشور به دنبال افزایش قیمت این فرآورده نفتی اظهار کرد: به دنبال افزایش قیمت بنزین از 400 تومان در سال 92 به هزار تومان در سال 94 و نزدیک شدن قیمت این فرآورده نفتی به فوق جهانی و کم شدن صرفه اقتصادی قاچاق بنزین شاهد کاهش چشمگیر قاچاق بنزین از کشور بودیم ولی متاسفانه در سایر فرآورده‌های نفتی یارانه‌ای از جمله نفت سفید، نفت کوره، گازوئیل و... هنوز فاصله قیمت ما با کشورهای همسایه اختلاف معناداری دارد و انگیزه قاچاق برای این فرآورده‌های نفتی موجود است.

خورشیدی اضافه کرد: به عنوان مثال قیمت هر لیتر گازوئیل در کشورمان 300 تومان است و این در حالی است که قیمت این فرآورده نفتی در کشورهای حاشیه خلیج فارس از 2 هزار و 600 تومان تا 4 هزار و 500 تومان است. همچنین نفت سفید در کشورمان با قیمت هر لیتر 150 تومان عرضه می‌شود و این در حالی است که در کشورهای همسایه قیمت نفت سفید در بازه 2 هزار و 500 تومان تا 5 هزار تومان برای هر لیتر قرار دارد.

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا  و ارز با بیان اینکه در یک سال اخیر و به دنبال تغییر سهمیه بخش‌های مختلف شاهد کاهش مصرف فرآورده‌های یارانه‌ای نفتی در کشور بودیم، گفت: پس از اصلاحه سهمیه بخش‌های مختلف کشور و همچنین اجرایی کردن طرح تخصیص سوخت به ناوگان حمل و نقل عمومی شاهد بودیم که متوسط مصرف روزانه این 5 فرآورده نفتی از 247 میلیون لیتر در سال 92 به  227 میلیون لیتر در سال 93 و 196 میلیون لیتر در سال 94 کاهش پیدا کرد که این به معنای کاهش روزانه 51 میلیون لیتر از فرآورده‌های نفتی یارانه‌ای است که بخشی از این کاهش به وسیله جایگزینی گاز صورت گرفته و بخشی دیگر از جمله موارد قاچاق بوده که موفق به جلوگیری از خروج آن از کشور شدیم.

وی افزود: در ۵ ماهه نخست سال جاری نیز به نسبت مدت مشابه سال گذشته میانگین مصرف روزانه ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده است. به این ترتیب که از روزانه 185 میلیون لیتر در ۵ ماه نخست سال 94 به 166 میلیون لیتر در سال 95 کاهش داشتیم.

وی در ادامه این نشست در پاسخ به سوالی در خصوص تاثیر حذف کارت سوخت بر قاچاق فرآورده‌های نفتی از جمله بنزین اظهار کرد: نکته حائز اهمیت آن است که حذف تبصره مربوط به کارت سوخت از بودجه 95 به معنای حذف کارت سوخت نیست و حذف کارت سوخت نیازمند تصمیم‌گیری دولت و اعلام نظر دستگاه مجری است.

خورشیدی اضافه کرد: البته شرایط فعلی ما معتقدیم با توجه به فاصله قیمتی بنزین موجود در کشور با قیمت این فرآورده نفتی در کشورهای همجوار حذف کارت سوخت می‌تواند به مقرون به صرفه شدن قاچاق بنزین منجر شده و باعث افزایش قاچاق سوخت در کشور شود.  همچنین آمار و اطلاعات موجود در سامانه هوشمند سوخت این ارزش را دارد که علی‌رغم هزینه‌های پشتیبانی این سامانه، کارت‌های سوخت را حفظ کنیم.

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در ادامه در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص اقدامات گمرک در مبارزه با قاچاق کالا گفت: در 2 سال اخیر تعداد دستگاه‌های X-ray از 11 دستگاه به 23 دستگاه افزایش یافت و به عنوان مثال تک دستگاه x-RAY در بندر شهید رجایی به 2 دستگاه تغییر پیدا کرد.

تشریح پرونده بزرگترین محموله قاچاق کشور

خورشیدی در ادامه این نشست با اشاره به پرونده موسوم قاچاق موسوم به 210 کانتینری که مدتی پیش توسط پلیس هرمزگان شناسایی و اعضای این شبکه دستگیر شدند، گفت: به گفته دادستان هرمزگان تا این لحظه تنها اسناد قاچاق بودن 110 کانتینر در این پرونده محرز شده است و تاکنون 24 نفر مرتبط با این باند توسط دستگاه‌های ذیربط شناسایی و دستگیر شدند.

وی اضافه کرد: در جریان دستگیری‌های این پرونده 4 نفر با قرار وثیقه سنگین 50 میلیارد تومانی در زندان هستند و مابقی با قرارهای وثیقه 250 میلیارد تومانی در اختیار دستگاه قضایی قرار دارند.