صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۸۸۰۱۴
تعداد نظرات: ۸ نظر
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۶ - ۰۳ شهريور ۱۳۹۵
نشریه مورنینگ کال:
طی یکسال گذشته جان کری تلاش کرد تا روسیه را برای کمک به پایان بحران سوریه مجاب کند. او چاپلوسی کرد، خودش را کوچک کرد و ساعت های طولانی برای دیدارها و تماس های تلفنی با همتای روسش سرگئی لاوروف صرف کرد وتقریبا هیچ چیزی برای عرضه ندارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


سرویس بین الملل «انتخاب»؛ الی لیک در مورنینگ کال نوشت: اینجا جایی است که جان کری باید ایران و روسیه را از هم جدا کند.

به گزارش «انتخاب»؛ طی یکسال گذشته جان کری تلاش کرد تا روسیه را برای کمک به پایان بحران سوریه مجاب کند. او چاپلوسی کرد، خودش را کوچک کرد و ساعت های طولانی برای دیدارها و تماس های تلفنی با همتای روسش سرگئی لاوروف صرف کرد وتقریبا هیچ چیزی برای عرضه ندارد.

این مساله زمانی روشن تر شد که روسیه اعلام کرد عملیات هایی را از پایگاهی در ایران برنامه ریزی کرده است.

این آخرین سری از تحقیرهای جان کری بود. بعد از توافق هسته ای، ایران و روسیه به نفع بشار اسد آغاز به همکاری کردند. درست زمانی که آمریکا برنامه مذاکرات در ژنو را طرح ریزی می کرد روسیه پایگاه هوایی ای را در سوریه احداث کرد. به محض اینکه این پایگاه بهره برداری شد روسیه آغاز به بمباران شورشیان مورد حمایت آمریکا در سوریه کرد. در ماه ژوئن هواپیماهای روسی پایگاه عملیات ویژه آمریکا و بریتانیا را در نزدیکی سوریه بمباران کردند.

اما اعلام بمباران از طریق پایگاه هوایی ایران تحقیر بالاتری بود. کری به شخصه یک سال پیش به جفری گلدبرگ روزنامه نگار روزنامه آتلانتیک مدعی شده بود که جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران به او بعد از توافق هسته ای گفته است که من الان قدرت کافی برای مذاکره در خصوص مسائل منطقه ای را دارم.

امروز ایرانی ها نمی توانند از کار مشترک با روس ها در زمینه معضلات منطقه دست بکشند. در همین حال ایران همچنان به آزمایشات موشک های بالستیک و تهدید متحدان آمریکا ادامه می دهد.

همکاری های ایران و روسیه تعجب برانگیز نبود. تحقیقات موسسه امریکن اینترپارایز نشان میدهد که هواپیماهای روسی از ماه دسامبر سال گذشته در پایگاه ایران حضور داشته اند.

اما این خبر توسط مقامات روسی روز سه شنبه رسما اعلام شد و گقته شد بمب افکن های Tupolev-22M3 و سوخو-34 از پایگاه هوایی همدان آغاز به عملیات می کنند.

هیچ یک از این تحولات جان کری را برای دست کشیدن از تقاضای انجام توافق با روسیه بر سر معضل سوریه متقاعد نکرده است. اینکه یک چیز ثابت را چندین بار تکرار کنید و انتظار داشته باشید نتایج متفاوتی بگیرید جنون به نظر میرسد باا این حال امروز فرصتی برای جان کری وجود دارد که منافع آمریکا را به پیش ببرد.

این مستلزم این است که جان کری با حقایق سخت در باره ایران کنار بیاید. او باید بمب افکن های روسیه در ایران را به عنوان فرصتی برای تضعیف شرکای سابق و قرار دادن آنها در مقابل هم در نظر بگیرد.

اینکه ایران به یک قدرت خارجی اجازه تحرکات نظامی در خاک کشورش را بدهد بی سایقه است. بر اساس قانون اساسی ایران چنین حرکت هایی ممنوع شده است. 

علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در باره اعلامیه روسیه گقت ایران و روسیه توافقی برای اشتراک امکاناتشان امضا کرده اند و بر اساس این توافق به نیروی هوایی روسیه اجازه استفاده از پایگاه نظامی ایران داده شده است.

متیو مکلینس وزیر سابق آژانس اطلاعاتی و متخصص امور ایران به کارشناس موسسه امریکن انترپرایز گفته که ایران از خیلی جهات نگران است. آنها دوست ندارند به روسیه اجازه این کارها را بدهند.

وزارت امور خارجه می تواند منابعی به فارسی درمورد توافق ترکمانچای و گلستان تهیه کند که درآن در مورد تحقیر روسها علیه ایران مطالبی نوشته شده باشد.

این دیپلماسی عمومی میتواند با رخنه های اطلاعاتی و اطلاعات غلط در باره دیپلماسی امریکا با روسیه همراه شود. دیپلمات های آمریکایی باید تلاش کنند این باور را را که روسیه هرزمان بخواهد میتواند با واشنگتن وارد معامله شود را در ایرانی ها بقبولانند. این خیلی دور از دهن نیست. روسیه همین الان هم معامله ای با اسرائیل در مورد سوریه دارد.

بهترین خبر این است که کری واقعا لازم نیست رفتار ظاهری اش را تغییر دهد. او همچنان می تواند روسیه را برای کار در مورد توفق سیاسی سوریه مجاب کند. با کمی شانس این روش میتواند به قطع اتحاد ایران و رسیه بیانجامد. این روش احمقانه تر از برنامه کنونی کری برای پایان جنگ سوریه نیست.


نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۵
غیر قابل انتشار: ۰
محمد
|
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۳
نیازی به تلاش جان کری نیست روسیه همیشه بر خلاف منافع ایران حرکت کرده و اینکه هیچ زمانی نگاه مردم ایران به روسیه نگاه دوستانه نیست و همیشه زخم قراردادهای ننگین ترکمنچای و گلستان بر پیکره ایران بزرگ باقی خواهد ماند
ناشناس
|
۱۳:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۳
تحلیلی بسیار آبکی و بچگانه !
مت
|
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۳
خودتونم فهميدين چي نوشتين؟!
ترجمه كردين بدون ويراستاري
ناشناس
|
۱۱:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۳
مزخرفات به هم بافته.
هم پنیر را می خواهند هم پول پنیر را!
نیکان
|
۰۹:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۳
منظورتان از این مقاله این است که نمایندگان دیگر درباره حضور روسیه در نوژه صحبت نکنند ؟
نیکان
|
۰۹:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۳
بهرحال باید ضمن حفظ استقلال ایران ، برای مشکل سوریه ، دنبال احقاق شرایط عادی توام با عزت مردم انجا بود .
ناشناس
|
۰۶:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۳
خیلی مطلب ضایعی نوشتین...
حمید رحیمی نژاد
|
۰۶:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۳
هنوز انتخاب به این سطح نرسیده که هر چیز که به انگلیسی می بینه مناسب ترجمه نیست !