پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : روحانی گفت: اگر آمریکا با حسن نیت به اجرای برجام میپرداخت چه بسا حاضر بودیم در موضوع دیگر با آنها مذاکره کنیم که متاسفانه آنها به تعهدات خود دقیق پایبند نبودند
به گزارش «انتخاب»، مهمترین محورهای سخنان رئیس جمهور در زیر می آید:
از عید نوروز امسال که حدود 4 ماه از آن میگذرد، وعده من این بوده که امسال سال بهتری برای مردم خواهد بود. سال گذشته سال سختی بود.
۱۲ مرداد برای من بسیار خاطرانگیز است چرا که حکم تنفیذ خود را از دست رهبر معظم انقلاب گرفتم. ملت ما مثل همیشه شاد و امیدوار و آماده برای پیشرفت بیشتر کشور باشد
در طول سه سال و 4 ماه دولت در لحاظ امنیتی در کنار قوای مسلح بوده و آرامش و ثبات بی نظیری در کشور شاهد بوده ایم.
در زمینه مسائل اقتصاد هرچند آمار اولیه سه ماهه اول را نداریم، اما همه علامت ها از حرکت رو به جلو حکایت دارد.
امار بیمه شدگان امسال نشان می دهد ما حدود 461 هزار نفر بیمه شدگان بیشتر از سال گذشته است.
وقتی در برابر طرف خارجی قرار میگیریم به گونه ای باید صحبت کنیم که کاستی ها و اهمال های آنها را باید به رخ بکشیم. وقتی با مردم خودمان صحبت می کنیم باید این طرف قصه را هم توضیح دهیم
1+5 اهمال هایی در اجرای برجام دارد، اما برجام فضای خوبی را برای اقتصاد کشور به وجود آورده است. بعد از برجام دیگران هم تعجب کردند که چگونه ما توانستیم تولید و صادرات نفتمان را تا این حد بالا ببریم و تقریبا به شرایط قبل از تحریم برسیم.
تولید نفت ما پیش از برجام در 10 ماهه نخست 94، تولید نفت خام و میعانات ما 3.250 میلیون بوده و صادرات ما 1.348 میلیون بوده است.
در چهار ماهه 95، تولید 4.122 میلیون بوده است. و صادرات ما 2.382 میلیون در روز بوده است. در تیرماه تولید ما به 4.154 میلیون رسید. صادرات ما 2.428 میلیون بشکه شد.
یکی از آثار دیگر برجام، علاوه بر فروش نفت، عزت ما در این زمینه بود که هر مقدار که نفت دلمان می خواهد می فروشیم. این از نظر سیاسی و انقلابی کشور هم اهمیت دارد.
ما در دسترسی به پول نفت هم دستمان در پسابرجام باز شده است.
در دوران تحریم کشورهای خریدار برای ما شرایط نحوه پرداخت پول نفت را تحمیل می کردند. مجبور بودیم بابت نفت از خود کشورهای خریدار کالا وارد کنیم. امروز دست ما باز است.
حداقل ده تا بیست درصد از آن پول را به عنوان حق نقل و انتقال پول دریافت می کردند.
اگر شرایط قبل از برجام، ادامه می یافت، نفت را نباید بیش از یک میلیون بشکه می فروختیم. به تدریج 20 درصد 20 درصد فروش نفت ما کاهش می یافت و امروز فروش نفت ما به صفر رسیده بود. شرایط دسترسی به اموالمان روز به روز سخت تر می شد. در خودرو و پتروشیمی و جابجایی ریال و فلزات گرانبها هم تحریم بودیم. شرایط سختی برای کشور پیش امده بود.
مهمترین اثر برجام رفع سایه شوم تهدید از بالای سر ما بود.
مردم با ایستادگی، مقاوم و اتحاد و با هدایت های رهبری شجاع موجب توفیق در برجام شدند
ما حقمان را باز ستاندیم. برجام لطف کسی نبود. در سایه مقاومت ملت حاصل شد.
اگر آمریکایی ها با حسن نیت و دقیق برجام را اجرا می کردند، چه بسا ما به آنها اعتماد می کردیم و حاضر بودیم در موضوع دیگر هم با آنها مذاکره می کردیم
متاسفانه آنها این آزمایش را به خوبی انجام ندادند و به تعهدات خود دقیق پایبند نبودند.
برجام حاصل وحدت ملی و انسجام ملی و همکاری همه قوا و حمایت ملت و رهنمودهای مقام معظم رهبری بود. امروز هم ادامه راه برای استفاده از فرصت به وجود آمده، مستلزم همان وحدت و انسجام و هدایت های رهبری است.
برجام در بعضی زمینه ها مثل صادرات نفت و بیمه و کشتیرانی به خوبی انجام شد.
در بعضی زمینه ها مثل همکاری های بانکی به کندی پیش می رود. در زمینه تبدیل ذخایر ما به ارزهای دیگر مشکلاتی هنوز وجود دارد.
هر چه جلوتر می رویم گشایش بیشتری پیش روی ماست.
زمانی که مقررات اجرایی بودجه 95 مورد بحث قرار گرفت، بحث حقوق های نامتعارف در دولت مطرح شد.
باید به تشکیلات دولتی سر و سامان بدهیم تا از فساد دور شویم.
-در فیش های حقوقی، از زمانی که نهادهای عمومی غیردولتی ایجاد شد، (خصولتی) یعنی نه دولت بر آن حاکم است و نه بخش خصوصی است. مشکلاتی به وجود می آید.
-قوانین در زمینه حقوق و دریافتی ها شکاف ها و مسیرهایی برای سوء استفاده داشت.
-در برخی از قوانین حقوق و دریافت ها استثناهای فراوانی داریم.
-همه قوا و مقام معظم رهبری در زمینه مقابله با حقوق های نامتعارف همکاری خوبی داشتند.
-همه این حقوق ها مربوط به درصد بسیار کمی از افراد است. کارکنان و کارمندان دولت کاملا از این مسئله مبرا هستند.
-شایعه کاسته شدن حقوق کارمندان دولت کاملا بی اساس است.
-این حقوق ها مربوط به چند هزار مدیر سازمان های دولتی و غیر دولتی است.
تعداد افراد دریافت کننده حقوق های نامتعارف یک درصد مدیران ما هم نیست. برای اینکه بخواهیم در بخش تولید کشور را در مسیر رونق قرار دهیم یا به سرمایه داخلی نیاز داریم یا سرمایه خارجی یا بودجه دولت یا حمایت بانک ها. بودجه دولت محدود است. سرمایه گذاری داخلی عمدتا بدون کمک بانک قادر به سرمایه گذاری قابل ملاحظه نیست. باید بانک ها متحول شوند.
برنامه اصلاح امور بانکی کشور به مجلس تسلیم شده است. تا بانک ها تقویت شوند و بتوانند تسهیلات بیشتر با نرخ سود کمتر به مردم اعطا شود.
دولت در حال مشورت و تفاهم با بانکهاست. پول های نامتعارفی که تشخیص داده شود بر خلاف مقررات پرداخت شده یا سواستفاده از قانون بوده به بیت المال برمی گردد. افراد متخلف به دستگاه قضایی سپرده می شوند.
مسئله اخلاق خیلی مهم است. ما از ابتدای این دولت چارچوب اخلاق را برای مدیران تهیه کردیم. اخلاق اساس پیشرفت مادی و معنوی ماست. مفاسدی که متاسفانه وجود دارد ناشی از فاصله گرفتن از اخلاق است. اگر شکافی میان قومیتها و احزاب در کشور ایجاد شود، انسجام ما را دچار آسیب میکند. خیلی مهم است که در جامعه ما دروغ و نسبت ناروا نسبت به دیگران وجود نداشته باشد.
*در این دولت سیاستخارجی و برجام، ثبات در اقتصاد و سلامت مردم در اولویت بوده است، اما درباره موضوع آب و محیط زیست هم حساس هستیم.
*ما در کمبود شدید آب هستیم و اگر دیر بجنبیم، حتی در تامین آب شرب مردم در برخی شهرها دچار مشکل خواهیم شد. در پی وارد کردن آب از برخی کشورها هستیم.
آیا از طریق مدیریت همین منابع موجود نمی توان آب مورد نیازمان را تأمین کنیم؟ آیا اگر همه ی تلاش و تمرکزمان را روی مدیریت منابع آبی قرار دهیم نمی توانیم از بحران آب خارج شویم؟
امروز وابستگی در غذا ... فردا وابستگی در آب ...
نمونه واضح و آشكار اين سخن همين قانون منع اشتغال مجدد بازنشستگان است كه دو ماه قبل ابلاغ شد. اين قانون مملو از استثنا است...
وسط صحبتهای رییس جمهور می پرند