صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۶۹۰۸۱
تاریخ انتشار: ۵۹ : ۰۸ - ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
اصولگرایان که در دو انتخابات اخیر شکست خورده انددیگر نمی خواهند این شکست تکرار شود. وحدت اصولگرایان که مدت‌ها بر سر آن بحث و بررسی بود نه تنها به نتیجه نرسید بلکه باعث تفرقه در میان این حزب شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
در شرایطی که اصولگرایان برای تصدی صندلی ریاست جمهوری در سال 96 خیز برداشته اند، دیگر جریان‌های نزدیک به جریان اصولگرایی نیز در گوشه و کنار استارت فعالیت انتخاباتی خود را زده‌اند.


به گزارش انتخاب به نقل از نامه نیوز، اقدامی که به رغم تکذیب از سوی برخی چهره های اصولگرا، اما افرادی همچون محسن کوهکن از فعالیت و برنامه جدی انتخاباتی اصوگرایان برای انتخابات سال 96 سخن گفته و اعلام کرده اند که اصولگرایان فعالیت انتخاباتی خود را آغاز کرده اند.

جریان اصولگرا با نامزدهای متعددی که در دو انتخابات اخیر ارائه کرد رقابت را به حریف خود یعنی اصلاح‌طلبان واگذار کرد تا بار دیگر نشان دهند نبود یک زعیم و تصمیم گیرنده موثر، از عوامل اصلی شکست آنان بوده و این خطر نیز در انتخابات سال آینده برای آنها وجود خواهد داشت.

در همین راستا آیت‌الله موحدی کرمانی، اعلام کرده است موضوع وحدت در میان اصولگرایان همچنان ادامه دارد و تاکنون تمام نشده است.

با این وجود اصولگرایان که هنوز در شوک شکست اخیر خود هستند در تلاش هستند تا چهره جدیدی از خود نشان دهند، دوری و عدم حمایت از احمدی‌نژاد و طیف پایداری روش جدیدی است که اتخاذ کرده‌اند. آنها که حضور تندروها در لیست انتخاباتی را عامل شکست می‌دانند در گفت‌وگوهای اخیر مدام تاکید می‌کنند که از پایداری‌ها حمایت نمی‌کنند و اگر از افراط و تندروی دست برندارند به وحدت و ائتلاف با آنان نمی‌رسند.

پایداری‌ها اما که جایگاه و پایگاه اجتماعی خود را از دست رفته می بینند سعی دارند تا به سمت احزاب نزدیک خود متمایل شوند. تمایلی که بعید است در طرف مقابل آن‌ها هم دیده شود.

به همین خاطر طبیعتا اصولگرایان برای احیا و بازسازی نیاز به پوست اندازی در مقیاس بالا دارند. زیرا مردم دیگر پذیرای اصولگرایان و پایداری‌ها در یک جناح نیستند و باید هرچه سریعتر مرزبندی‌ خود را مشخص کنند.

در جدول زیر برخی اظهارنظرهای اصولگرایان درباره انتخابات ریاست جمهوری سال 96 آمده است:

شخصــــیت

توضیــــــحات

آیت‌الله موحد کرمانی

موحدی کرمانی در سخنان اخیر خود مطرح کردند که وحدت اصولگرایان ادامه دارد واصولگرایان فعالیت انتخاباتی خود را برای ریاست جمهوری سال آینده آغاز کرده اند.

غلامرضا مصباحی مقدم

وی در مصاحبه اخیر خود اعلام کرد که اصولگرایان حد و مرز خود با پایداری‌ها را مشخص میکنند و در این زمینه با آنان صحبت خواهند کرد. مصباحی مقدم همچنین عنوان کرد که جبهه پایداری زمانی شکل گرفت که احمدی نژاد با اصول و قواعد زاویه گرفت.

محمدرضا باهنر

باهنر نماینده ای که در انتخابات اخیر شرکت نکرد در مصاحبه ای اعلام کرد که اگر اصولگرایان در لیست اخیر از چند چهره مخالف برجام حمایت نمیکردند شاید معادلات تغییر می‌کرد.

محسن کوهکن

کوهکن اعلام کرده است که اصولگرایان بعید است که بخواهند از احمدی نژاد حمایت کنند و احتمالا مرز خود با تندوری و دلواپسان را مشخص کنند.

علی بنایی

اصولگرایان نیاز به پالایش دارند و اگر می‌خواهند این پالایش صورت بگیرد باید مرز خود با تندروها را مشخص کنند.

ناصر ایمانی

این فعال اصولگرا در بخشی از سخنانش گفت: اگر احمدی نژاد بیایید صرف نظر از اینکه وی تایید صلاحیت شود یا نه اصولگرایان به هیچ عنوان از او حمایت نمی‌کنند.

حمیدرضا ترقی

وی با انتقاد از عملکرد احمدی نژاد گفت: اصولگرایان هر ضربه ای که خوردند از احمدی نژاد بوده است. اصولگرایان مرز خود با افراط گرایی را مشخص می‌کنند.

ابوذر نعیمی

تندروهای مجلس برای اینکه عارف رئیس مجلس نشود به سمت لاریجانی می‌روند، اما لاریجانی حتی اگر با رای تندروها به ریاست برسد اما تندرو نخواهد بود.

منصور حقیقت پور

حقیقت پور در گفتگوی اخیر خود عنوان کرد که احمدی نزاد اکر میخواهد وارد عرصه رقابت شود باید به حرف رهبری گوش کند نه اینکه 11 روز خانه نشین شود. او با امدنش نباید برای کشور هزینه درست کند.

حسین سبحانی نیا

وی در گفتگو با نامه نیوز اعلام کرد: مردم در انتخابات اخیر پیام خود را گفتند. آنها از افراط و تندروی خسته شدند. پایداری ها اگر می‌خواهند در صحنه حضور داشته باشند در روش خود تغییر ایجاد کنند.