صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۶۶۲۳۳
تاریخ انتشار: ۲۳ : ۱۰ - ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۵
دومین مرحله انتخابات مجلس دهم نیز به پایان رسید. حالا تکلیف ۶۹ کرسی باقی مانده از دور اول نیز مشخص شده است و ادیگر می توان با قطعیت از اقلیت مجلس و اکثریت مجلس صحبت کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دومین مرحله انتخابات مجلس دهم نیز به پایان رسید. حالا تکلیف ۶۹ کرسی باقی مانده از دور اول نیز مشخص شده است و ادیگر می توان با قطعیت از اقلیت مجلس و اکثریت مجلس صحبت کرد. در این بین اما آنچه که بیش از هر چیز مهم بنظر می رسد موضوع هیات رئیسه مجلس است که با توجه به تغییرات گسترده ای که در ترکیب نمایندگان مجلس شده است دستخوش تغییر خواهد شد.

به گزارش«انتخاب»،  انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حالی برگزار شد که ۶۹ کرسی از مجموع ۲۹۰ کرسی مجلس باقی ماند تا در مرحله دوم صاحبان خود را بیابد. حالا اما بیشتر از یکروز از انتخابات مرحله دوم می گذرد و نتایج نهایی انتخابات نیز منتشر شده است.

نتایجی که نشاندهنده دومین پیروزی حامیان دولت و به خصوص اصلاح‌طلبان در انتخابات است. اصلاح‌طلبان توانسته اند بیشتر از ۳۰ کرسی از مجموع ۶۹ کرسی باقی مانده مجلس را در شهرستان ها کسب کنند و این در حالی است که اصولگرایان نزدیک به ۱۸ کرسی را کسب کرده اند. باقی کرسی ها نیز سهم کاندیداهایی شده است که قرار است در قامت نماینده ای مستقل به کرسی سبز بهارستان نکیه بزنند.

کمال الدین پیرموذن، نماینده مردم اردبیل در مجلس نهم در واکنش به نتایج مرحله دوم انتخابات مجلس دهم به خبرنگار پارسینه گفت: « خدارا شاکرم ملت فهیم ایران زمین در مرحله دوم انتخابات با تاثیر گرفتن از رفتار حق طلبانه شهروندان  تهران در گزینش لیست امید در هفتم اسفند سال ۹۴ در تهران در جهت بارور شدن امید و به سرانجام نهایی رسیدن برجام و جمع کردن بساط تندروی، خشونت، اختلاف بین مجلس و دولت، اصلاح‌طلبان و حامیان دولت و همراهان ملت را یار کردند و اکثریت کرسی های مجلس به دست حامیان دولت و اصلاح‌طلبان افتاد. »

ریاست مجلس، عارف یا لاریجانی؟
بدون شک اصلی ترین بحثی که بعد از پایان انتخابات و  با اعلام نتایج آغاز خواهد شد. ریاست مجلس شورای اسلامی دهم خواهد بود. منصبی مهم و استراتژیک به نظر بسیاری از کارشناسان سیاسی تاثیرات بسیار زیادی بر عملکرد مجلس خواهد گذاشت. حالا اما سوال این است که آیا ائتلاف دیگری بین اصولگرایان میانه و اصلاح‌طلبان در کار خواهد بود و یا اینکه اصلاح‌طلبان بر روی نفر اول خود در تهران که توانست بیشترین آرای پایتخت را نیز کسب کند برنامه ریزی خواهند کرد.

کمال الدین پیرموذن در این باره به خبرنگار پارسینه گفت: «این پیروزی بی تردید باعث خواهد شد که ما در هیات رئیسه مجلس آتی آقایان عارف و  لاریجانی را در کسوت رئیس ونائب رئیس داشته باشم البته بایستی با  همدیگر در این باره نشستی داشته باشند و تصمیم گیری کنند. درست است که گرایش غالب اصلاح‌طلبان با عارف است، اما برخی و حامیان دولت با لاریجانی اند. هر دو هم کفایت و شایستگی کامل برای ریاست مجلس را دارند.» وی ادامه: «همچنین آنها می توانند در رای گیری حاضر شوند تا ببینند نمایندگان ملت به کدام یک بیشتر پرایش خواهند داشت. »

این نماینده پیشین مجلس همچنین افزود: « من برای نائب رئیسی مجلس تاجگردون را با توجه به مدیریت و سابقه کاری و معتدل بودن محق می شناسم،که البته گزینه های دیگری هم هستند. »

گفتنی است جریان مقابل اصلاح‌طلبان و اصولگرایان میانه رو نیز بدون شک برنامه هایی برای رسیدن به صندلی های هیات رئیسه دارند. کمال الدین پیرموذن در خصوص برنامه ریزی نمایندگان مورد حمایت اصولگرایان مخالف دولت در برای رسیدن به کرسی های هیات رئیسه به پارسینه گفت: « طرف مقابل هم که فراکسیون اقلیت را تشکیل خواهند داد،  بنظر نمایندگانی همچون حاجی بابایی و بهمنی و سالک را برای هیات رئیسه مطرح خواهند کرد. »

تماس تلفنی عارف و لاریجانی، شنیده شدن صدای ائتلاف
چندی پیش کاظم جلالی نماینده مردم تهران در مجلس دهم و نماینده پیشن مجلس از مکالمات تلفنی عارف و لاریجانی خبر داد. کاظم جلالی با اشاره به گفتگوهای لاریجانی و عارف گفت: «تماس‌هایی بین آقایان لاریجانی و عارف بوده است و تاکنون دو بار لاریجانی به صورت تلفنی با عارف گفتگو داشته است؛ هر چه این ارتباطات تقویت شود، باعث کارآمدی مجلس خواهد شد.»

با این وجود بنظر سر و صدای ائتلاف یکبار دیگر در پایتخت ایران شنیده می شود. کمال الدین پیرموذن در این باره نیز به خبرنگار پارسینه گفت: «بی تردید اصولگرایان میانه رو  و  اصلاح‌طلبان نقطه مشترکشان فاصله گیری با رادیکالها و حمایت از دولت است. حتما با هم خواهند بود اما اینکه چه کسی رئیس مجلس خواهد بود پیچیده است. »

وی ادامه ادامه داد: «اصولگرایان اعتدالی لاریجانی را مدنظر دارند ولی غالب اصلاح‌طلبان علاقه مند به تغییر در هیات رئیسه اند. و نظرشان به عارف است. این زمینه و این تفاهم و این بها دادن به خرد جمعی  مطرح است اما بایستی خودشان بنشینند ببینند نمایندگانی که صاحب اختیار اند کدام را انتخاب خواهند کرد؟!»

منبع: تسنیم