پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سرویس سیاسی «انتخاب»؛ داوود حشمتی: هنوز نميدانيم او را باید «سردار» خطاب كرد يا «دكتر»، با اين همه، آقاي رضايي در مصاحبهاي كه اخیرا انجام داده، جملهاي را بيان ميكند كه ميتوان گفت «مبنايي است براي بازگشت دوباره او به سياست و عصر انتخابات».
«آقا محسن» عزیز در چهار انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی شركت كرده است.در انتخابات 84 با وجود آنكه محکم گفته بود هیچ چیز امکان ندارد که مانع کناره گیری او شود، استعفا داد. او در انتخابات 88 و 92 تلاش كرد تا راي تودههاي مردم را كسب كند اما در اين كار موفق نبود. جمله اي كه او در گفت وگو با ايسنا بر زبان مي آورد را ميتوان از جنس وعدههاي انتخاباتي ارزيابي كرد. آيا دكتر سال قبل و سردار حال حاضر، قصد دارد تا بار ديگر بخت خود را در صندوق راي خرداد 96 هم بيازمايد؟
سردار رضايي ميگويد: «به نظر من، دولت میتواند با مصوبه مجلس، سال آینده به دهکهای مصوب تا 100 هزار تومان يارانه پرداخت کند.» منظور سردار رضايي مصوبه اي كه در آن مجلس دولت را موظف ميكند تا بخشي از يارانه بگيران را حذف كند. اعضاي دولت معتقدند حذف 24 ميليون نفر از يارانهبگيران صحيح نيست. اما نكته اينجاست كه با چه معياري ايشان «وعده» يارانه صدهزارتوماني ميدهد؟
آيا آقامحسن بار ديگر احساس تكليف خواهد كرد؟
تمايل سردار به حضور در انتخابات سال آينده را از اين بخش از اظهاراتش ميتوان دريافت: «ورود به بحث انتخابات ریاستجمهوری از الان، هم میتواند زود به حساب بیاید و هم به موقع، زود بودن آن به دلیل این است که خلاف قوانین کشور به حساب میآید چون انتخابات و تبلیغات باید در دوره زمانی خودش صورت گیرد و قواعدی دارد. اما به موقع هم میتواند باشد چون معمولا در انتخاب رئیس جمهور باید فرصت کافی به مردم داده شود تا از کاندیداها شناخت پیدا کنند که البته این نقص قانون به حساب میآید و قوانین باید به گونهای اصلاح شود که مردم به اندازهی کافی فرصت آشنایی با دیدگاه ها و سیاستهای کاندیداها را داشته باشند. بستگی دارد به این مساله با چه نگاهی وارد شویم.» لذا از آنجا كه ورود به بحث انتخابات از نظر ايشان خوب است (چون به مردم فرصت انتخاب ميدهد) اما زود است (چون قانون آن را منع كرده) او از ترفند يك «وعده» استفاده كرده و مبناي يارانه صدهزارتوماني را از حالا به مردم ميدهد. وعدهاي كه پيش از اين نيز داده بود.
وعدههاي انتخاباتي
باب پرداخت پول نقدي به كل مردم ايران را مهدي كروبي از انتخابات سال 84 بنا نهاد. آنجا كه گفت به هر ايراني 50 هزار تومان خواهد داد. كروبي اما بعدها گفت كه اين وعده مربوط به انتخابات 84 بود و در سال 88 وعده را 70 هزار تومان براي هر ايراني بالا برد و طرحش را نيز منتشر كرد.
در طرف ديگر محمود احمدينژاد قرار داشت (و هنوز هم در اين عرصه حضور دارد). او در مرحله اجراي فاز دوم هدفمندي يارانههاي قصد داشت با حذف دهكهاي بالا، يارانهها را افزايش دهد و در مقابل نرخ حامل هاي انرژي (از جمله بنزين) را به پنجبرابر افزايش دهد. اقدامي كه مجلس جلوي آن را گرفت و لاريجاني از آن با تعبير سياست «رابينهودي» در يك كنفرانس خبري ياد كرد. اخيرا نيز شنيده شده او قرار است با وعده يارانه 250 هزار توماني پا به عرصه انتخابات بگذارد.
كار به جايي رسيد كه شهرام جزايري هم وعده يارانه نقدي داد و گفت كه ميتواند به هر ايراني ماهانه دو و نيم ميليون تومان پرداخت كند. بعد از آن بود كه محسن رضايي نيز به صرافت افتاد تا از اين قافله عقب نماند.
سردار بعد از انتقاداتي كه به وي درباره اين وعده بيان شد در صفحه اينستاگرام خود متني منتشر كرد كه مدعي بود دولت ميتواند با توجه به مصوبه مجلس و حذف سه دهك بالا به ساير افراد يارانه صدهزار توماني پرداخت كند. محسن رضايي در سال 92 در سوسنگرد گفته بود: «به کشاورزان یارانه سبز میدهم، یارانهها را به 100 و 10 هزار تومان افزایش و 22 میلیون تومان بابت تهیه جهیزیه به زوجهای جوان میدهم.»(فارس، 18/3/92).
نئوریزه کردن وعده شبه انتخاباتی محسن رضایی در مورد یارانه صدهزار تومانی توسط نزدیکانش
باوجودي كه يك حساب سرانگشتي ميتواند نشان دهد آقاي رضايي درست نميگويد. اما ميتوان از او پرسيد: چطور بعد از گذشت چهار سال و با وجود همين مصوبهاي كه به آن استناد ميكنيد و 24 ميليون نفر از آن كاسته شده است، شما وعده يارانهاي تا را به جاي افزايش كاهش داديد؟
درحال حاضر دولت به 75 ميليون نفر يارانهاي معادل 45 هزارتومان پرداخت ميكند. كه جمع آن چيزي در حدود سههزار و 300 ميليارد تومان در ماه مي شود. اگر دولت 24 ميليون نفر را كسر كند بايد به 51 ميليون نفر يارانه بپردازد. كه با حساب يارانهاي كه آقايي رضايي تاكيد كرده مي بايد 100 هزارتومان باشد رقم آن مي شود پنجهزار و صد ميليارد تومان. به اين ترتيب نه تنها باري از دولت در تامين بودجه يارانهها كم نشده بلكه افزايش نزديك به 170درصدي را بر آن تحميل ميكند.
بازگشت آقامحسن
ميتوان نتيجه گرفت جنس حرفي كه آقاي رضايي بر زبان آورد از جنس وعدههاي انتخاباتي است. گويا او با وجود پوشيدن رداي نظامي قصد خروج از عالم سياست را ندارد. رضایی در زمينههايي اظهارنظر ميكند كه حوزه كاري و فعاليتي او نيست. دو هفته قبل كه بارشهاي باران در جنوب كشور موجب راه افتادن سيلابها شده بود دكتر رضايي رییس ستاد شخصی دبیر مجمع را (عنوانی عجیب که سایت تابناک وابسته به او از آن استفاده می کند) به همراه هياتي به اين منطقه اعزام كرد.
البته توجه آقامحسن به منطقه خوزستان را ميتوان درك كرد اما نميتوان فهميد وزيرنيرو با چه عنوان به ايشان گزارش داده است؟ دبيري مجمع تشخيص مصلحت نظام ، واجد چه جايگاه حقوقي است كه او را مجاب ميكند تا براي اين موارد «ستاد» تشكيل دهد و آقاي چيتچيان به او گزارش دهد؟ (
لینک)
رضایی البته با كار ستادي بيگانه نيست. از نقاط قوت او ميتوان به همين موضوع اشاره كرد. كار تشكيلاتي و حفظ حلقههاي نزديك را به خوبي بلد است و رعايت ميكند. نزديكانش و ستادهايش را همچنان حفظ ميكند که با احتساب انتخابات آينده (در صورت کاندیداتوری) او در چهار دوره رياستجمهوري حضور پیدا کرده است. ستادهاي او همچنان فعال هستند و برطبق قانون انرژي عمل ميكنند: «ستادهاي آقا محسن از بين نميرود، فقط از يك انتخابات به انتخابات ديگر تغيير نام ميدهند»
با اين همه بررسي اظهارنظرهاي آقاي رضايي در دو سال اخير نشان ميدهد كه ايشان خط سير جديدي را نيز براي خود تعريف كرده است. او چشم اميد به حمايت طيف تندروي مخالفان دولت دوخته و از همين رو اظهارنظرهايي تند از اين دست خطاب به دولت دارد: «اگر نمیتوانید، کار را به نیروهای انقلاب بسپارید» گویی تا به امروز، چهره هایی نظیر روحانی، هاشمی، لاریجانی، ولایتی و دیگر رئسای جمهور و کارگزاران نظام، از دسته «انقلابیون» مورد نظر جناب رضایی نیستند و شاید این «انقلابی بودن» صرفاً مختص جناب ایشان است!
جميع موارد مي تواند اين جمع بندي را ايجاد كند كه رضایی قصد دارد يك بار ديگر احساس تكليف كرده و بخت خود را براي رياستجمهوري آزمايش كند. اما تلاش ميكند تا قوانين ورود زودهنگام به انتخابات را زيرپا نگذارد. همچنين بايد منتظر بود و ديد آيا براي پوشيدن رداي كانديداتوري يكبار ديگر قرار است از كسوت لباس مقدس سپاه خارج شده و استعفا دهند يا نه؟
واقعا جای بسی تعجب است ؛ خیلی ها با اینکه یرای چندمین بار مورد پذیرش مردم قرارنگرفتند باز هوس می کنند خود را در بوته آزمایش قراردهند
بزارين بياد راي هاي قاليباف بشكنه
لازم بذکر است که افراد مخلصی مثل آقامحسن نیازی به ریاست جمهوری ندارن مگر برای خدمت و ارتقای نظام.
نامبرده اگر در انتخابات مجلس نيز كانديد ميشد راي نمي اورد چه برسد به رياست جمهوري .
بايد قانوني در مجلس اينده به تصويب برسد مبني بر اينكه اگر كسي در يك يا 2دوره كانديد رياست جمهوري شدراي نياورد مچددانتواند كانديد شودحال كه ايشان هميشه شكست خورده و اراي باطل از اراي او بيشتر بوده است .
بدون حضور در میدان سخت رقابت حرفت را می زنی و هر طور خواستی عمل می کنی
با تشکر
حمله مان از باد باشد دم به دم