صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۶۵۴۲۱
تعداد نظرات: ۵۵ نظر
تاریخ انتشار: ۲۷ : ۱۳ - ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
هنوز نمي‌دانيم او را باید «سردار» خطاب كرد يا «دكتر»، با اين همه، آقاي رضايي در مصاحبه‌‌اي كه اخیرا انجام داده، جمله‌اي را بيان مي‌كند كه مي‌توان گفت «مبنايي است براي بازگشت دوباره او به سياست و عصر انتخابات».
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سرویس سیاسی «انتخاب»؛ داوود حشمتی: هنوز نمي‌دانيم او را باید «سردار» خطاب كرد يا «دكتر»، با اين همه، آقاي رضايي در مصاحبه‌‌اي كه اخیرا انجام داده، جمله‌اي را بيان مي‌كند كه مي‌توان گفت «مبنايي است براي بازگشت دوباره او به سياست و عصر انتخابات». 

«آقا محسن» عزیز در چهار انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی شركت كرده است.در انتخابات 84 با وجود آنكه محکم گفته بود هیچ چیز امکان ندارد که مانع کناره گیری او شود، استعفا داد. او در انتخابات 88  و 92 تلاش كرد تا راي توده‌هاي مردم را كسب كند اما در اين كار موفق نبود. جمله اي كه او در گفت وگو با ايسنا بر زبان مي آورد را مي‌توان از جنس وعده‌هاي انتخاباتي ارزيابي كرد. آيا دكتر سال قبل و سردار حال حاضر، قصد دارد تا بار ديگر بخت خود را در صندوق راي خرداد 96 هم بيازمايد؟

سردار رضايي مي‌گويد: «به نظر من، دولت می‌تواند با مصوبه مجلس، سال آینده به دهک‌های مصوب تا 100 هزار تومان يارانه پرداخت کند.» منظور سردار رضايي مصوبه اي كه در آن مجلس دولت را موظف مي‌كند تا بخشي از يارانه بگيران را حذف كند. اعضاي دولت معتقدند حذف 24 ميليون نفر از يارانه‌بگيران صحيح نيست. اما نكته اينجاست كه با چه معياري ايشان «وعده» يارانه صدهزارتوماني مي‌دهد؟ 

آيا آقامحسن بار ديگر احساس تكليف خواهد كرد؟

 تمايل سردار به حضور در انتخابات سال آينده را از اين بخش از اظهاراتش مي‌توان دريافت: «ورود به بحث انتخابات ریاست‌جمهوری از الان، هم می‌تواند زود به حساب بیاید و هم به موقع، زود بودن آن به دلیل این است که خلاف قوانین کشور به حساب می‌آید چون انتخابات و تبلیغات باید در دوره زمانی خودش صورت گیرد و قواعدی دارد. اما به موقع هم می‌تواند باشد چون معمولا در انتخاب رئیس جمهور باید فرصت کافی به مردم داده شود تا از کاندیداها شناخت پیدا کنند که البته این نقص قانون به حساب می‌آید و قوانین باید به گونه‌ای اصلاح شود که مردم به اندازه‌ی کافی فرصت آشنایی با دیدگاه ها و سیاست‌های کاندیداها را داشته باشند. بستگی دارد به این مساله با چه نگاهی وارد شویم.»   لذا از آنجا كه ورود به بحث انتخابات از نظر ايشان خوب است (چون به مردم فرصت انتخاب مي‌دهد) اما زود است (چون قانون آن را منع كرده) او از ترفند يك «وعده» استفاده كرده و مبناي يارانه صدهزارتوماني را از حالا به مردم مي‌دهد. وعده‌اي كه پيش از اين نيز داده بود. 

وعده‌هاي انتخاباتي

باب پرداخت پول نقدي به كل مردم ايران را مهدي كروبي از انتخابات سال 84 بنا نهاد. آنجا كه گفت به هر ايراني 50 هزار تومان خواهد داد. كروبي اما بعدها گفت كه اين وعده مربوط به انتخابات 84 بود و در سال 88 وعده را 70 هزار تومان براي هر ايراني بالا برد و طرحش را نيز منتشر كرد. 

در طرف ديگر محمود احمدي‌نژاد قرار داشت (و هنوز هم در اين عرصه حضور دارد). او در مرحله اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه‌هاي قصد داشت با حذف دهك‌هاي بالا، يارانه‌ها را افزايش دهد و در مقابل نرخ حامل هاي انرژي (از جمله بنزين) را به پنج‌برابر افزايش دهد. اقدامي كه مجلس جلوي آن را گرفت و لاريجاني از آن با تعبير سياست «رابين‌هودي» در يك كنفرانس خبري ياد كرد. اخيرا نيز شنيده شده او قرار است با وعده يارانه 250 هزار توماني پا به عرصه انتخابات بگذارد. 

كار به جايي رسيد كه شهرام جزايري هم وعده يارانه نقدي داد و گفت كه مي‌تواند به هر ايراني ماهانه دو و نيم ميليون تومان پرداخت كند. بعد از آن بود كه محسن رضايي نيز به صرافت افتاد تا از اين قافله عقب نماند. 

سردار بعد از انتقاداتي كه به وي درباره اين وعده بيان شد در صفحه اينستاگرام خود متني منتشر كرد كه مدعي بود دولت مي‌تواند با توجه به مصوبه مجلس و حذف سه دهك بالا به ساير افراد يارانه صدهزار توماني پرداخت كند. محسن رضايي در سال 92 در سوسنگرد گفته بود: «به کشاورزان یارانه سبز می‌دهم، یارانه‌ها را به 100 و 10 هزار تومان افزایش  و 22 میلیون تومان بابت تهیه جهیزیه به زوج‌های جوان می‌دهم.»(فارس، 18/3/92). 



نئوریزه کردن وعده شبه انتخاباتی محسن رضایی در مورد یارانه صدهزار تومانی توسط نزدیکانش

باوجودي كه يك حساب سرانگشتي مي‌تواند نشان دهد آقاي رضايي درست نمي‌گويد. اما مي‌توان از او پرسيد: چطور بعد از گذشت چهار سال و با وجود همين مصوبه‌اي كه به آن استناد مي‌كنيد و 24 ميليون نفر از آن كاسته شده است، شما وعده يارانه‌اي تا را به جاي افزايش كاهش داديد؟ 

درحال حاضر دولت به 75 ميليون نفر يارانه‌اي معادل 45 هزارتومان پرداخت مي‌كند. كه جمع آن چيزي در حدود سه‌هزار و 300 ميليارد تومان در ماه مي شود. اگر دولت 24 ميليون نفر را كسر كند بايد به 51 ميليون نفر يارانه بپردازد. كه با حساب يارانه‌اي كه آقايي رضايي تاكيد كرده مي بايد 100 هزارتومان باشد رقم آن مي شود پنج‌هزار و صد ميليارد تومان. به اين ترتيب نه تنها باري از دولت در تامين بودجه يارانه‌ها كم نشده بلكه افزايش نزديك به 170درصدي را بر آن تحميل مي‌كند.

بازگشت آقامحسن

مي‌توان نتيجه گرفت جنس حرفي كه آقاي رضايي بر زبان آورد از جنس وعده‌هاي انتخاباتي است. گويا او با وجود پوشيدن رداي نظامي قصد خروج از عالم سياست را ندارد. رضایی در زمينه‌هايي اظهارنظر مي‌كند كه حوزه كاري و فعاليتي او نيست. دو هفته قبل كه بارش‌هاي باران در جنوب كشور موجب راه افتادن سيلاب‌ها شده بود دكتر رضايي رییس ستاد شخصی دبیر مجمع را (عنوانی عجیب که سایت تابناک وابسته به او از آن استفاده می کند) به همراه هياتي به اين منطقه اعزام كرد.

البته توجه آقامحسن به منطقه خوزستان را مي‌توان درك كرد اما نمي‌توان فهميد وزيرنيرو با چه عنوان به ايشان گزارش داده است؟ دبيري مجمع تشخيص مصلحت نظام ، واجد چه جايگاه حقوقي است كه او را مجاب مي‌كند تا براي اين موارد «ستاد» تشكيل دهد و آقاي چيت‌چيان به او گزارش دهد؟ (لینک

رضایی البته با كار ستادي بيگانه نيست. از نقاط قوت او مي‌توان به همين موضوع اشاره كرد. كار تشكيلاتي و حفظ حلقه‌هاي نزديك را به خوبي بلد است و رعايت مي‌كند. نزديكانش و ستادهايش را همچنان حفظ مي‌كند که با احتساب انتخابات آينده (در صورت کاندیداتوری) او در چهار دوره رياست‌جمهوري حضور پیدا کرده است. ستادهاي او همچنان فعال هستند و برطبق قانون انرژي عمل مي‌كنند: «ستادهاي آقا محسن از بين نمي‌رود، فقط از يك انتخابات به انتخابات ديگر تغيير نام مي‌دهند»

با اين همه بررسي اظهارنظرهاي آقاي رضايي در دو سال اخير نشان مي‌دهد كه ايشان خط سير جديدي را نيز براي خود تعريف كرده است. او چشم اميد به حمايت طيف تندروي مخالفان دولت دوخته و از همين رو اظهارنظرهايي تند از اين دست خطاب به دولت‌ دارد: «اگر نمی‌توانید، کار را به نیروهای انقلاب بسپارید» گویی تا به امروز، چهره هایی نظیر روحانی، هاشمی، لاریجانی، ولایتی و دیگر رئسای جمهور و کارگزاران نظام، از دسته «انقلابیون» مورد نظر جناب رضایی نیستند و شاید این «انقلابی بودن» صرفاً مختص جناب ایشان است!

جميع موارد مي تواند اين جمع بندي را ايجاد كند كه رضایی قصد دارد يك بار ديگر احساس تكليف كرده و بخت خود را براي رياست‌جمهوري آزمايش كند. اما تلاش مي‌كند تا قوانين ورود زودهنگام به انتخابات را زيرپا نگذارد. همچنين بايد منتظر بود و ديد آيا براي پوشيدن رداي كانديداتوري يكبار ديگر قرار است از كسوت لباس مقدس سپاه خارج شده و استعفا دهند يا نه؟


نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵۵
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۵۳
ناشناس
|
۲۳:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۲
ابشان برای انقلاب خیلی زحمت کشیدند و ما همه مدیون ابشان هستیم سال ها درجبهه جان فشانی کردند ولی ای کاش یا سردار می ماندن با دکتر
ناشناس
|
۲۱:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۲
قانون بقای محسن رضایی: او نه رد صلاحیت می شود ونه برگزیده تنها از انتخاباتی به انتخابات دیگر منتقل می شود
ناشناس
|
۲۰:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۲
جناب رضایی تو دوران اوجت خداحافظی کن.
محمد
|
۱۸:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۲
لازم نیست چاپ کنی فقط بخون با نویسنده بشین فکر کن، خوب بیاد به نفع اصلاح طلباست که تعدد کاندیدا همیشه یعنی شکست، تیتر درست بزن، استقبال کن اصلا
ناشناس
|
۱۶:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۲
اقامحسن یه جورا شبیه آقا محمود هستند از شعار یارانه صد هزار تومانی مشخص است اینه احساس تکلیف مگه نه
ناشناس
|
۱۵:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۲
ظاهرا سايت انتخاب وعده يارانه يكصدوبيست هزارتوماني هاشمي رفسنجاني را براي تطهير هاشمي و تعلق خاطرشان به او فراموش كرد.لطفا در گزارش هايتان انصاف را فداي اشخاص و مطامع سياسي نكنيد.
مهدی
|
۱۵:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۲
آقای رضایی بنا به تشخیص چند باره مردم ایران نمی تواند رئیس جمهور خوبی باشد چون اولا"چارچوب مشخصی در افکار خود ندارد و به همین دلیل نوسانات رفتاری ایشان هم زیاد است و البته چاشنی پوپولیسم هم گاها" بروز میدهند. بهتر است دنبال کارهایی که میتوانند انجام دهند باشند.
ناشناس
|
۱۳:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۲
این واقعا یه خسارت بزرگه که نزدیک به سی سال بعد از جنگ فرمونده زمان جنگ هنوز مثل سی سال پیش حرف میزنه
ناشناس
|
۱۱:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۲
ایشان تا اخر عمر احساس تکلیف خواهد کرد
ناشناس
|
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۲
انتخابات بی محسن رضایی مزه نمیده .
ناشناس
|
۱۰:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۲
why not , he is the one we know we do not want him
ناشناس
|
۱۰:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۲
آقا محسن فکر کرده آبراهام لینکلن خودشه
امیر
|
۱۰:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۲
ایکاش این آقامحسن و چندتای دیگه حالا دیگه میرفتن کارهای بازنشستگی خودشون را انجام بدن .
علی
|
۰۹:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۲
سلام من یک پیشنهاد وآن که افرادی که یک مرحله کاندیدا شده ورای نیاورده اند برای رعایت عدالت در اینمورد اجازه ثبت نام وفعالیت در انتخابات ریاست جمهوری نداشته باشند .باتشکر
ناشناس
|
۰۸:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۲
محسن اقا اینجا اونجا همه جا موفق باشی سردار در نوبت پنجم
ناشناس
|
۰۸:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۲
تشکر از انتخاب به خاطر این تحلیل شیرین با آن عنوان شیرینش
واقعا جای بسی تعجب است ؛ خیلی ها با اینکه یرای چندمین بار مورد پذیرش مردم قرارنگرفتند باز هوس می کنند خود را در بوته آزمایش قراردهند
ناشناس
|
۰۷:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۲
مانند دفعات قبلی رای بالایی خواهد آورد .
سروش
|
۰۱:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۲
هرچي انتخابات شلوغ تر براي اصلاحات و روحاني بهتر
بزارين بياد راي هاي قاليباف بشكنه
ناشناس
|
۰۰:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۲
درود بر سردار خستگی و شکست ناپذیر
محمد
|
۲۳:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
به اقا محسن بفرمایید سیاست دیکه ول کنه وخودشه باز ننشسته کندواقعا بین ما لرها هم طرفداری ندارد.
ناشناس
|
۲۲:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
توی این کشور مثل محسن رضایی کمتر پیدا میشه کاشکی احساس تکلیف مال کسی باشه که برنامه داره نه کسی که برنامه نداره
ناشناس
|
۱۸:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
انتخاب ميشه از آقايون سؤال كنى كه چرافقط براى به ميدان آمدن احساس تكليف ميكنند چرا براى كنار رفتن در نتيجهء محبوب نبودن احساس تكليف نميكنند
رضا
|
۱۷:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
آقا محسن یک شخصیت معتدل و فراجناحی دارن و وابسته به هیچ حزب و گروهی نیستند.یادآوری میشود که کسی که این مطلب را درباره آقا محسن نوشته راجع به تحقق یارانه باید بره یه باردیگه توضیح آقامحسن رو بخونه.
لازم بذکر است که افراد مخلصی مثل آقامحسن نیازی به ریاست جمهوری ندارن مگر برای خدمت و ارتقای نظام.
ناشناس
|
۱۷:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
مساله این است که آقا محسن، دل جوانی دارند
رزمنده
|
۱۶:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
فقط احمدي نژاد وديگر هيچ .اميد مستمندان ومحرومان
سعید
|
۱۵:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
وقتی آقا محسن برمی گرده سپاه، یعنی اینکه دیگه به فکر ورود به قدرت نیست. درک این موضوع سخت نیست!
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۸:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
اين آقا محسني كه ما شناختيم هر روز احساس تكليف ميكند و خودش هم نمي داند چرا
ناشناس
|
۱۵:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
ایشون که پای ثابت همه انتخابات ها هستند و ماشالا چیزی از احساس تکلیفشون کم نمی شه
ناشناس
|
۱۴:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
از ايشان درخواست ميشوداحساس تكليف نكنند. ملت چند بار بگويد شما براساس دستور امام خق دخالت در سياست را ندارید.
نامبرده اگر در انتخابات مجلس نيز كانديد ميشد راي نمي اورد چه برسد به رياست جمهوري .
بايد قانوني در مجلس اينده به تصويب برسد مبني بر اينكه اگر كسي در يك يا 2دوره كانديد رياست جمهوري شدراي نياورد مچددانتواند كانديد شودحال كه ايشان هميشه شكست خورده و اراي باطل از اراي او بيشتر بوده است .
ناشناس
|
۱۴:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
این را بدانید که این دفعه احتمال داره رای بیاره چون مردم از دولت های اصولگرا و اصلاح طلب خسته شده اند و احتمالش هست این دفعه به یک فرد مستقل با گرایشات تقریبا اصلاحات رای بدند
ناشناس
|
۱۴:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
انتخاب چقدر بدبختی که نه به ...رحم میکنی نه حقیقتو منتشر میکنی،راستی اسناد ارتباط خاتمی با جورج سوروسو چرا در موردش صحبتی نمیکنی،در مورد اعتراف خاتمی به عدم تقلب در سال 88 کاملا مشخصه برای کدوم جریان داری اخبارو مهندسی میکنی خدارو شکر ذات کثیفت برای من یکی مشخص شد
محمد م
|
۱۴:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
قضیه آقای رضایی در انتخابات حکایت انرژی هست که نه بوجود میاد نه ازبین میره بلکه از یه انتخابات به یه انتخابات دیگه منتقل میشه...
ناشناس
|
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
یعنی دوباره لباس نظامی از تن بدر خواهد کرد ؟؟؟؟؟
ناشناس
|
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
به نظرم ایشان اگر وعده نفری پنج میلیون تومان هم بدهند رای نخواهند آورد . زیرا ....
ناشناس
|
۱۴:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
آقای رضایی به خدا جالب نیست و در شان شما نیست
پاسخ ها
madjid
| |
۱۴:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
از کدوم شان صحبت میکنید
ناشناس
|
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
بعضی وقتها ادمها برای حفظ وزارنت خود هم که شده بهتر است سکوت کنند. مخصوصا اگر مردم تمایلی به سیاستهای او نشان ندهند
ناشناس
|
۱۴:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
ظاهرا این تکلیف از درس و مشق های عید دوران بچگی مان هم سخت تر است
احمد
|
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
دكتر سرداره ديگه يك روز مشه فرمانده عمليلت كربلاي چهار يك روز مگه بايد جنگ را تمام كنيم يك روز ميشه دبير يك روز مشه سر دار يك روز مگه سلاح ما براي دفاع از عربستانه و يك روز مگه بايد عربستان را ادب كرد .
ناشناس
|
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
اقای رضایی واقعا اینکه می گی اقتصاد باید دست انقلابیون باشه ینی چی؟!!! منظورت فقط یک احتمال داره باش. اونم اینه که انقلابی شمایید و کشور هم باید دست شما باشد درسته؟
صمد
|
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
چیکار دارین بنده خدا رو شاید واقعا برای بار چندم داره احساس تلکیف میکنه.
محمد
|
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
محسن همیشه رضایی
alidad
|
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
هنوز بر من مشخص نیست که چرا ایشون در برنامه تلویزیونی بعد از انتخابات 88 در شبکه 2 یه چیزی با قاطعیت گفت ولی بعد اون حرف و قول خودش رو پس گرفت و پیگیری نکرد
ناشناس
|
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
راحته
بدون حضور در میدان سخت رقابت حرفت را می زنی و هر طور خواستی عمل می کنی
ناشناس
|
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
آقا محسن دوست دارند همیشه منتقد باشند. چون براشون مهم نیست طرف از چه حزبی است. مهم این است که ازش انتقاد بشه!!
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۸:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
من نمیدونم چجوری در عرض چند سال لیسانس فوق لیسانس و دکترای اقتصاد گرفته؟
ناشناس
|
۱۳:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
بله هم ایشان و هم جلیلی و هم قالیباف و هم حداد احساس تکلیف خواهند کرد. امان از این تکلیف.
پاسخ ها
...
| |
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
برادر چرا طوری حرف میزنی انگار که کشور فقط مال حزب اصلاح طلبان و امثال ذلک هستش؟؟؟
محمد مهدی
| |
۱۶:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
ایشان چه احساس تکلیف کنه و چه نکند، به هرحال هیچگاه رای نخواهد آورد.
ناشناس
| |
۲۲:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
رای نیاوردن ایشون تا حد زیادی به خاطر این بود که لابی های قدرت، انتخابات رو دو قطبی می کنند و الا ایشون برنامه هایی خوب با دغدغه هایی اقتصادی داشتند و البته بسیار خوش برخورد و بزرگوار هستند.
با تشکر
ناشناس
| |
۱۲:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۲
ایشان در حد و اندازه ریاست جمهوری نیستند.
علی
|
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
ایشان دراین دوره یعنی بعداز انتخابات مجلس چرخشی کم به سمت اصلاح طلبان خواهندداشت چون تمایل باد دراین دوره به سمت اصلاح طلبان بیشترهست
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۴:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
چیشده انتخاب جان؟کم کم داری حملاتتو به نامزدایی که شااااید مخالف شما باشن شروع میکنی..امان از این زنده باد مخالف من
ناشناس
| |
۲۰:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
انتخاب جون...مردم ایران احساسی رفتار میکنیم و تا بحال هم رئیس جمهورهاشون رو احساسی انتخاب کردن.
فرهاد آزاد
| |
۱۵:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۲
ما همه شیران ولی شی علم
حمله مان از باد باشد دم به دم