صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۶۴۹۸۶
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۱۵ - ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۵
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با بیان اینكه زندگی و طول عمر جوانان معتاد ۵۰ درصد كمتر از افراد عادی است، گفت: جوانان ما از عوارض اعتیاد به ویژه از نوع صنعتی آگاهی مناسبی ندارند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با بیان اینكه زندگی و طول عمر جوانان معتاد ۵۰ درصد كمتر از افراد عادی است، گفت: جوانان ما از عوارض اعتیاد به ویژه از نوع صنعتی آگاهی مناسبی ندارند.

به گزارش انتخاب، دکتر ایرج خسرونیا افزود: وسایل ارتباط جمعی همچون رادیو و تلوزیون و شبكه‌های اجتماعی در پیشگیری از اعتیاد می‌توانند نقش بسیار مهمی را ایفا كنند.

وی بر لزوم نمایش زندگی فلاكت بار معتادان توسط رسانه‌های جمعی اشاره كرد و افزود: اعتیاد عوارض بسیار زیادی را به همراه دارد و سبب بروز مشكلات شدیدی در جوامع می‌شود بنابراین پیشگیری از این معضل اجتماعی یك ضرورت است و همه باید دست به دست هم دهیم تا اقدامات لازم را برای  پیشگیری از اعتیاد انجام دهیم.

خسرونیا ادامه داد: رویكرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر بسیار حائز اهمیت است و در صورت تحقق این موضوع به صورت كامل و جامع می‌توانیم به كاهش اعتیاد و پیشگیری از مصرف مواد مخدر امیدوار باشیم. وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشكی و انجمن‌های علمی نیز در این راستا می‌توانند همكاری داشته باشند و برنامه‌های زیادی را همگام با سایر دستگاه‌ها ایفا كنند.

وی با تأكید بر اینكه باید جوانان را آموزش داد و اطلاعات آنها و خانواده‌هایشان را بروز كرد، افزود:  بخشی از كتاب‌ها و ساعت‌های درسی باید به موضوع پیشگیری از اعتیاد و مبارزه اجتماعی با مواد مخدر اختصاص یابد چرا كه این معضل در حال فراگیر شدن است و باید برای  خشكاندن ریشه‌های آن به صورت جدی گام برداشت.

خسرونیا ریشه اعتیاد را در كشور فقر، مشكلات مالی و عدم مطالعه مطبوعات توسط مردم برشمرد و اظهار داشت: سواد مطبوعاتی و اشتغال در پیشگیری از اعتیاد بسیار موثر است و هرچند كه اعتیاد علل مختلفی می‌تواند داشته باشد ولی عمده ریشه آن فقر و بیكاری بوده و لازم است كه مسئولان و دست‌اندكاران گام‌های اساسی را در این زمینه بردارند.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران به عوارض اعتیاد اشاره كرد و گفت: اینكه امروزه دختران و جوانان درگیر معضل مواد مخدر می‌شوند نشان از عدم آگاهی و دانش آنها دارد؛ چرا یك زن ایرانی برای كسب زیبایی دست به هركاری می‌زند كه سرانجام آن نابودی زندگی است؟! این مسئله باید ریشه یابی شود و اقدامات لازم برای این موضوع صورت گیرد.

خسرونیا با بیان اینكه جوانان ما از عوارض اعتیاد به ویژه از نوع صنعتی آگاهی مناسبی ندارند، تصریح كرد: اعتیاد به مواد صنعتی علاوه بر اینكه زندگی فرد را به خطر انداخته، جامعه را با مخاطرات زیادی همراه می‌كند. امروزه بسیاری از تصادفات شبانه و قتل و نزاع‌ها به دلیل توهم ناشی از روان‌گردان‌ها به وقوع می‌پیونند و افراد جامعه باید نسبت به این مسائل آگاه و هشیار باشند.

وی گفت: جوانانی كه به سمت مواد مخدر سوق می‌یابد زندگی و طول عمر آنها ۵۰ درصد نسبت به سایر افراد جامعه كاهش می‌یابد و سلامتی آنها با چالش‌های بسیاری همراه می‌شود لذا با همكاری همه مردم و مسئولان باید اقدامات اساسی برای پیشگیری اجتماعی و مبارزه با مواد مخدر صورت گیرد.
منبع: مهر