صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۶۴۳۸۴
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۱۲ - ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : به گفته مدیرکل دفتر مبارزه با قاچاق کالاهای هدف ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، برنج بیش از دیگر کالاهای زراعی در تناژ‌ بالا قاچاق می‌شود؛ بنابراین به مردم توصیه می‌شود برای خرید این محصول حتما به واحدهای صنفی معتبر و مجاز مراجعه کنند و در خرید و مصرف برنج خارجی دقت لازم را داشته باشند.

عباس نخعی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه بیش از 10 هزار تن برنج قاچاق در سال گذشته کشف شد، اظهار کرد: با وزارت جهاد کشاورزی و سایر دستگاه‌هایی که مجوز در بخش واردات مرز‌نشینی می‌دهند، جلساتی داشتیم تا در رابطه با واردات برنج حساسیت بیشتری داشته باشند و از طرفی به مردم نیز توصیه می کنیم برای خرید برنج خارجی حتما دقت و حساسیت لازم را داشته باشند.

ضرورت کنترل و نظارت بیشتر در واردات برنج‌های

وی با بیان اینکه موضوع قاچاق برنج از عمده‌ترین مشکلات ما در بخش محصولات زراعی است، افزود: مهم ترین موضوع در برنج های قاچاق، مشخص نبودن استفاده از سموم، کود شیمیایی و آفت کش‌هاست. برنج های قاچاق به احتمال بسیار زیادی در معرض آفات گوناگون از جمله فلزات سنگین قرار دارند؛ بنابراین باید کنترل و نظارت بیشتری در واردات آن صورت گیرد.

نخعی با بیان اینکه نظر سازمان استاندارد و وزارت بهداشت برای قابلیت مصرف بودن برنج باید وجود داشته باشد، تاکید کرد: برنجی که توسط مرزنشینان وارد می‌شود، تحت شرایط خاصی حق ورود به کشور را دارد و برای مصرف در همان استان‌ مرزی است و مازاد آن برای ورود به سایر شهرها باید تشریفات گمرکی خاص خود را سپری کند.

مدیرکل دفتر مبارزه با قاچاق کالاهای هدف ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه این تفکر وجود دارد که همیشه استفاده از کالای خارجی برای مردم ارجحیت دارد، گفت: منعی برای استفاده از کالاها و اجناس خارجی دارای شناسنامه وجود ندارد ولی در اقلامی مثل برنج اگر وزارت بهداشت یا سازمان غذا و دارو آن‌ها را تأیید نکرده باشد یا فاقد برچسب باشند، خطرناک هستند چون شرایط تولید، حمل و نقل و نگهداری آنها مشخص نیست و برای سلامتی مضر است.

وی در عین حال بیان کرد: جمع‌آوری اقلام قاچاق از جمله برنج توسط بازرسان وزارت بهداشت و سازمان صنعت، معدن و تجارت در حال انجام است ولی برخی به چرخه عرضه وارد می‌شوند و موضوع مهم این است که ممکن است تبعات منفی برنج های آلوده بلافاصله پس از مصرف مشخص نباشد و اثرات تخریبی آن‌ به مرور نمایان شود.

این مقام مسئول در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز همچنین با اشاره به قاچاق شیر خشک، کنسروجات، آبمیوه‌ها و انواع کمپوت‌ها نیز تاکید کرد: مردم باید در خرید اینگونه اقلام دقت کنند و در خواست ما از وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان ملی استاندارد این است که براساس نیاز‌های داخلی برنامه هایی انجام دهند تا این کالاها به میزان کافی و سالم به دست مصرف‌کنندگان برسد.