صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۵۸۲۰۸
تاریخ انتشار: ۲۸ : ۱۳ - ۲۴ اسفند ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
بزرگترین ناو هواپیمابر آمریکا که دارای قابلیت هسته ای است، به منظور شرکت در رزمایش مشترک نظامی با کره جنوبی وارد بندر بوسان در این کشور شد.

به گزارش انتخاب، این اقدام واشنگتن یکی از تازه ترین تحرکات نظامی است که می تواند از سوی کره شمالی یک تهدید تحریک آمیز تلقی شده و واکنش تند آن کشور را به دنبال داشته باشد که از اصل با این رزمایش مخالف است.

ناو هواپیمابر «یو اس اس جان سی استینس» (سی وی ان ـ 74) که گفته می شود دارای قابلیت اتمی است برای پیوستن به رزمایش مشترک جاری با کره جنوبی هم اکنون در بندر بوسان در 450 کیلومتری جنوب شرق سئول لنگر انداخته است.

دو کشور هم اکنون در حال اجرای بزرگترین رزمایش خود در منطقه با عنوان جوجه عقاب (فوئل ایگل) و عزم راسخ (کی ریزالو) هستند و گزارش شده این ناو هواپیمابر هسته ای به منظور شرکت در بخشی از رزمایش «کی ریزالو» بکار گرفته خواهد شد.

در این ناو هواپیمابر 103 هزار تنی آمریکا یک گروه هفت هزار نفری از نظامیان آموزش دیده این کشور نیز حضور دارند.

قرار است سه ناو شکن مدل «یو اس اس استاکدیل»، «یو اس اس چونگ هون»، «یو اس اس پی ویلیامز» که مجهز به موشک های هدایت شونده هستند و کشتی کروز «یو اس اس موبایل» آمریکا نیز به این ناو هواپیمابر هسته ای ملحق شوند.

این کشتی عظیم جنگی هفتمین نوع ناو «نیمیتز» آمریکاست که با خودجنگنده های نیروی دریایی از نوع «اف آ ـ 18 هورنت»، جنگنده های «رزمی یی آ ـ 6 بی پراولر» و همچنین هواپیماهای مجهز به رادارهای پیشرفته هشدار دهنده «جنگی یی 2 سی هاکیه» را به منطقه آورده است.

ناو مزبور دو راکتور هسته ای با سرعتی معادل 56 کیلومتر در ساعت دارد و قادر است تا مسافت های دور عملیات انجام دهد.

«کی ریزالو» یا عزم راسخ بخش مهمی از رزمایش مشترک سالانه کره و آمریکاست که بویژه با هدف مقابله با تهدیدهای موشکی و هسته ای کره شمالی انجام می شود.

آمریکا که پیش از این نیز پیام های هشدار آمیز خود به کره شمالی را با اعزام جنگنده های «استیلث اف 22»، بمب افکن های «بی ـ 52» و همچنین زیردریایی هسته ای «اس اس ان ـ 777 کارولینای شمالی» به منطقه اعلام کرده بود، احتمالا بزودی بمب افکن های «بی ـ 2» رادارگریز خود را نیز به کره جنوبی اعزام خواهد کرد.

در رزمایش مشترک دو کشور که از 17 اسفند ماه جاری آغاز شده و حدود 40 روز به طول می انجامد، نزدیک به 300 هزار نفر از نظامیان کره جنوبی و 15 هزار نفر از نیروهای ارتش آمریکا مشارکت دارند.
حضور این تعداد نیروی کره ای در رزمایش امسال نسبت به دوره های قبل بی سابقه توصیف شده است.
منبع: ایرنا