پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فاکس نیوز در گزارشی نوشت واشینگتن منتظر است تاثیر تنش میان ایران و عربستان را بر بهای جهانی نفت مشاهده کند.
به گزارش«انتخاب»؛ شبکه فاکس نیوز در گزارشی به سکوت آمریکا در برابر تنش بوجود آمده میان ایران و عربستان پرداخت و اعلام کرد: بهای جهانی نفت به پایینترین سطح در بیش از یک دهه گذشته رسیده و ممکن است چالش پیش آمده میان ایران و عربستان نیز بر این روند نزولی تاثیر مضاعفی بگذارد. برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند سکوت آمریکا درباره تنش میان تهران – ریاض بیدلیل نیست. واشینگتن در انتظار است تا ببیند اختلافات بوجود آمده تا چه اندازه میتواند بر بازارهای جهانی تاثیر بگذارد.
آیا ادامه تنش میان ایران و عربستان میتواند فرصتهای شغلی و رشد اقتصادی آمریکا را تهدید کند؟
کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی معتقدند این موضوع در سطح کلان نمیتواند تاثیر منفی بر اقتصاد آمریکا داشته باشد. ایالتهای آمریکایی که دارای حوزههای نفتی بزرگی هستند، مانند آلاسکا و داکوتای شمالی، به دلیل نوسانات بهای جهانی نفت تحت فشارهای مالی قرار گرفتهاند. "کوین کرمر،" نماینده جمهوریخواه داکوتای شمالی، از جمله دیپلماتهایی بود که در کنگره آمریکا به لغو 40 ساله استخراج و فروش نفت این کشور رای مثبت داد.
دیپلماتهای آمریکایی که با استخراج نفت این کشور موافق هستند معتقدند، بهرهبرداری از حوزههای نفتی آمریکا موجب ورود شرکتها و بازرگانان خارجی به این کشور میشود و ضمن ایجاد فرصتهای شغلی برای شهروندان آمریکایی، رشد اقتصادی نیز به همراه میآورد. "جک جرارد،" رئیس موسسه نفتی آمریکا، نیز ضمن اعلام حمایت از لغو ممنوعیت استخراج از چاههای نفت این کشور، آن را عامل توسعه بخش انرژی آمریکا دانست.
بهای نفت خام آمریکا در پایان معاملات روز جمعه 32 دلار و 93 سنت در هر بشکه اعلام شد. این پنجمین روز متوالی از افت بهای نفت آمریکا بوده است و در حالیکه بازار بورس این کشور روزهای پررونقی را پشت سر گذاشت، حوزه انرژی چندان موفق عمل نکرد. سوال اصلی اینجاست، اگر مشکلات سیاسی بوجود آمده میان ایران و عربستان به افت مجدد بهای جهانی نفت منتهی شود، بهای نفت خام آمریکا تا چه اندازه از آن تاثیر میپذیرد؟ در تگزاس، شرکتهای نفت و گاز از دسامبر گذشته مجبور به تعدیل 56 هزار نفر از نیروهای خود شدند. در سطح جهانی تعداد افرادیکه به دلیل ناپایداری بازارهای انرژی شغل خود را از دست دادهاند، به صدها هزار نفر میرسد.
در نتیجه کاهش بهای جهانی نفت، بسیاری از کشورهای ثروتمند مانند عربستان و آمریکا نیز مجبور به لغو برخی یارانههای دولتی شدند. در آمریکا بر سطح مالیاتها افزوده شده است. تاثیرپذیری اقتصاد کشورها از نوسانات بهای انرژی بیش از هر زمان دیگری به چشم میآید و زندگی مالیاتدهندگان را کاملا تحت تاثیر خود قرار داده است.