صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۴۶۱۲۳
تاریخ انتشار: ۵۸ : ۱۳ - ۱۴ دی ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
روزنامه باختر چاپ کرمانشاه نوشت: در روزهایی که اخبار جنگ، آشوب، آوارگی و اعمال خشونت و بی رحمی نسبت به مردم بی گناه عرصه رسانه های جهان را در نوردیده، ایجاد دیوار مهربانی ایرانیان در سراسر کشور، جهانیان را تحت تاثیر خویش قرار داد. 

اگر نیاز نداری بذار و اگر نیاز داری بردار، جمله ساده ای که این روزها بر بسیاری از دیوارهای این مرز و بوم نقش بسته و دلهایمان را به اینکه هنوز هم کورسوی امیدی به زنده بودن انسانیت و توجه به نیازمندان به دور از هرگونه ریا، تبلیغات و فرمایشی بودن وجود دارد، روشن کرده است. 

تفاوتی نمی کند چه کسی اولین دیوار مهربانی را در کدام نقطه کشور ایجاد کرد مهم اقدام خودجوش مردمی بود که با فرا رسیدن فصل سرد سال همنوعان نیازمند خود را فراموش نکردند و در حد توان خود به آنها یاری رساندند و این اقدام نیک آنقدر مورد استقبال قرار گرفته که در مدتی بسیار کوتاه نه تنها تمام نقاط کشور را در نوردیده بلکه توجه بسیاری از رسانه های خبری بزرگ جهان را نیز به خود جلب کرده است. 
 
** گزارش بزرگترین رسانه های جهان از دیوار مهربانی 

بسیاری از بزرگترین رسانه های جهان که همواره به دنبال جوسازی علیه ایران با عناوین جعلی و غیرواقعی از جنگ طلبی و گرایش به خشونت و بی رحمی در میان ایرانیان بوده اند، این بار نتوانستند نسبت به این اقدام خیرخواهانه و فرهنگ نوع دوستی مردم مسلمان، بی اعتنا باشند. 

به گونه ای که در مدتی کوتاه بسیاری از رسانه ها همچون سی ان ان، بی بی سی، فرانس 24، دویچه وله و ورد پرس گزارش هایی را با محوریت این موضوع کار کرده اند. 

سی ان ان گزارش خود را اینگونه آغاز می کند: دنبال چیزی هستید که ایمان به انسانیت را به شما پس بدهد؟! شاید این خبر این کار را انجام دهد، چون ایران در حال ورود به یک زمستان سرد است، مردم این کشور یک طرح نوآورانه ای برای گرم نگه داشتن بی خانمان ها ایجاد کرده اند. 

در ادامه این گزارش اینگونه می خوانیم: این دیوار مهربانی که مردم به صورت رایگان روی آن لباس می گذارند کل کشور را در بر می گیرد.پیام ساده است: «اگر لازم نداری بذار اگر لازم داری بردار». به گفته مقامات رسمی ایران 15 هزار نفر از مردم ایران بی خانمان هستند، یک سوم این مقدار را هم زنان تشکیل می دهند. 

از سال 2014 تاکنون اقتصاد ایران رو به بهبود است. 

بعد از مدتی یکی از این دیوارها توسط عابران پر از کت، پیراهن، کلاه و … شد. کسانی که نیاز داشتند هم برای خود مقداری لباس بر می داشتند. 

پایگاه بی بی سی انگلیسی، در گزارشی مفصل در این رابطه عنوان می کند: ایرانی ها در حال سازمان دهی کمک های خیریه به شکل دیوارهای مهربانی در فضاهای باز هستند این دیوارهای مهربانی در شهرهای بزرگ برپا شده اند و سبب ترویج بحث هایی به صورت آنلاین در مورد تلاش برای کمک به افراد فقیر شده است. 

این ایده به نظر می رسد که برای نخستین بار در شهر مشهد و پس از آنکه فردی با آویزان کردن چند جا لباسی و آویز بر روی دیواری که بر روی آن نوشته شده بود «اگر نیاز نداری بگذار و اگر نیاز داری بردار» شروع شد و اهدای کت، شلوار و دیگر لباس های گرم نقطه شروع این حرکت بود. 

در ادامه این گزارش آمده: پیش از این نیز ایده ای مشابه در خیابان های ایران دیده شده بود؛ در آن طرح نیز یخچال هایی بیرون گذاشته شده بود تا مردم برای بی خانمان ها در آن غذا بگذارند. 

روزنامه «گاردین» انگلیس نیز ضمن انعکاس گزارش بی بی سی، می نویسد: پس از راه اندازی این طرح در مشهد با انتشار گسترده تصاویر آن در شبکه های اجتماعی، «دیوارهای مهربانی» به سرعت در دیگر شهرها نیز شکل گرفته است. 

کاربران ایرانی در شبکه های اجتماعی مصرانه اعلام می کنند: «اجازه ندهید در زمستان امسال هیچ بی خانمانی از سرما به خود بلرزد.» 

بسیاری از پایگاه های خبری دیگر از جمله، پایگاه استرالیایی «ای بی سی نیوز، «باز فید نیوز» آمریکا، «تلگراف» انگلیس ، «ایندین اکسپرس» هند و … نیز تحت عناوین مختلف به انعکاس این خبر پرداخته اند. 

فرانس 24 نیز در گزارش با بیان اینکه براساس آمارهای رسمی در تهران بیش از 15 هزار خیابان خواب مرد و حدود 1500 خیابان خواب زن وجود دارند می گوید: 

مردم دیواری را در یکی از خیابان های شهر خود انتخاب می کنند. 
گاهی حتی برای اینکه کدام خیابان و کدام محله انتخاب شود در شبکه های اجتماعی مثل توییتر بحث و گفتگو هم می کنند. سپس چند گیره و جا لباسی و جاکفشی آنجا می گذارند. 
دیوار را رنگ و رخی می دهند و شعارشان را نیز آنجاها نمایان می کنند. 
 
** حرکات مردمی پایدار، اما نیازمند نظارت 

علاوه بر دیوار مهربانی که مردم در آن می توانند لباس هایی را که نیاز ندارند با دیگران به اشتراک بگذارند در برخی شهرها نیز یخچال مهربانی برای رساندن غذا به نیازمندان و میزهای مهربانی برای وسایلی که افراد نیازی به آن ندارند از تلویزیون گرفته تا وسایل کوچک تر نیز ایجاد شده است. 

کمک به همنوع ضمن حفظ آبروی آن ها و به دور از ریا و منت، یکی از توصیه های دینی است که از دیرباز در فرهنگ ایرانیان جای خود را باز کرده است و چنین حرکات مردمی در جامعه امروزی نیز نشان از زنده و پویا بودن این فرهنگ در میان مردم ایران دارد. اما همواره افرادی هستند که در هر شرایطی، هرگونه فرصتی را برای سوء استفاده از حس انسان دوستی مردم مغتنم می شمارند. 

بنابراین باید در نظر داشت که اگرچه دیوار مهربانی طرحی کاملاً مردمی است، اما نیازمند نظارت و فرهنگ سازی جدی مردم و مسئولان است.