پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
بعید به نظر میرسد که فردوسیپور بدون جلب موافقت روسای بالادستی خود به ساختمان وزارت خارجه رفته باشد و تازه بعد از انجام مصاحبه به فکر گرفتن مجوز آن افتاده باشد.
بعد از انتشار عکسهای مصاحبه عادل فردوسیپور با محمدجواد ظریف و وعدهی پخش گزارش در شب یلدا، مردم بی صبرانه منتظر بودند تا یکی از جذابترین قسمتهای تاریخ ۱۷ ساله برنامه نود را ببینند.
خیلیها قید برنامههای رنگین شبکههای ماهوارهای را زده بودند تا پای شبکه سوم سیما بنشینند و مصاحبه عادل فردوسیپور با ظریف را ببینند، کسانی که چند دقیقه پس از آغاز برنامه از دیدن این مصاحبهی متفاوت دلسرد شدند و کنترل را برداشتند و
بیپروایی و نکتهسنجی فردوسیپور نوید مصاحبهای ورزشی جذاب میداد. از طرفی عکسالعملهای مرد سیاست و دیپلماسی در مقابل پرسشهای ورزشی، روی دیگر سکه جذابیت این برنامه بود اما سورپرایز شب یلدای ظریف و فردوسیپور روی آنتن نرفت و در شروع برنامه نود، فردوسیپور از مردم منتظر پای تلویزیون و ظریف عذرخواهی کرد و گفت: مسئولان صدا و سیما صلاح ندیدند، این مصاحبه پخش شود.
چه اتفاقی افتاد که صلاحدید مسئولان صدا و سیما به این سمت چرخید که مصاحبه یکی ازمحبوبترین وزرای کابینه و محبوبترین مجری ورزشی تلویزیون، پخش نشود.
بعد از انتشار عکسهای مصاحبه، که معلوم نیست چرا و چطور از یک خبرگزاری سردرآورد، اظهارنظرها در مورد برنامهای که کسی اطلاعی از محتوای آن نداشت، شروع شد تا اینکه سایت رسمی برنامه نود اعلام کرد، موضوع این گفتگو، دیپلماسی ورزشی بوده است.
در حالی که رسانهها، گمانهزنیهایی در مورد اینکه چطور عکسهای مصاحبه به بیرون درز کرده و چه کسی سوریرایز شب یلدای برنامه نود را خراب کرده است را مطرح میکردند، روز شنبه روزنامه وطن امروز، به مدیر مسئولی مهرداد بذرپاش نماینده مجلس، رویکرد متفاوتی نسبت این مصاحبه اتخاد کرد.
وطن امروز، در نامهای سرگشاده خطاب به محمد سرافراز، رییس سازمان صدا و سیما، از او درخواست کرد تا جلوی پخش این مصاحبهی محیرالعقول را بگیرد.
در این نامه کلکسیونی از اتهامات، از کلاه برداری گرفته تا سیاهنمایی و فتنهگری به فردوسیپور نسبت داده شده شده بود و انجام چنین مصاحبهای با موضوع دیپلماسی ورزشی را در صلاحیت یک مجری ندانسته بود و کلیت مصاحبه را در راستای برنامههای انتخاباتی قلمداد کرده بود.
در این نامه همراهی ۱۷ ساله مردم با برنامه نود، حاصل زحمات سازمان صدا و سیما تلقی شده که به ابزار سواستفادهی کلاهبرداران تبدیل شده است: «اما این که آنتن زنده برنامههایی که سازمان سالها برای پر مخاطب کردن آنها زحمت کشیده به صورت برنامهریزی شده به سود برنامههای انتخاباتی یک کلونی سیاسی مورد سوءاستفاده قرار گیرد، نه تنها برای ما قابل قبول نیست بلکه آن را نوعی کلاهبرداری تلقی میکنیم.»
اما نویسنده نامه حتی به گفتههای خود پایبند نمیماند و در قسمتی دیگری از نامه استقبال میلیونی مردم از برنامه نود را حاصل رانتهای داده شده به این برنامه قلمداد میکند و تربیت سیاسی مردم را چاشنی این اتهام میکند: « معتقدیم این جریان با معرفی چهرههای خاص سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در برنامه 90، به دنبال تربیت سیاسی دلخواه میلیونها فوتبالدوستی است که به دلیل رانتهای داده شده به برنامه 90 هر هفته پای این برنامه مینشینند.»
برخلاف آنچه که نویسنده نامه وطن امروز در مورد برنامه انتخاباتی متوجه عادل فردوسیپور میکند، او نامزدیاش در هر برنامه انتخاباتی در زمان حال و آینده رد کرد.
به هر ترتیب، مصاحبه فردوسیپور و ظریف از سیما پخش نشد اما روایتهای دیگری برای عدم پخش این مصاحبه وجود دارد، اینکه انتشار عکسهای مصاحبه، ابزاری برای فشار به مدیران صدا و سیما به منظور صدور مجوز پخش برای این برنامه بوده است و مدیران صدا و سیما برای تنبیه عاملان انتشار عکسها به عنوان ابزار فشار، از صدور مجوز پخش مصاحبه امتناع کردهاند.
بعید به نظر میرسد که فردوسیپور بدون جلب موافقت روسای بالادستی خود به ساختمان وزارت خارجه رفته باشد و تازه بعد از انجام مصاحبه به فکر گرفتن مجوز آن افتاده باشد.
حتی اگر این روایت از دلیل پخش نشدن مصاحبه صحیح باشد، تنبیه تهیهکننده برنامه نود مجوزی برای بیاحترامی به مردم و وزیر دولتی که با رای مستقیم مردم انتخاب شده است، صادر نمیکند.
البته دلنشینتر است که این روایت را باور کنیم تا اینکه یاد این سخن حسن روحانی در نمایشگاه مطبوعات بیفتیم که گفت: «شما از برخی نشریات میفهمید که فردا چه کسی دستگیر میشود، آبروی چه کسی ریخته میشود.»