صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۳۹۹۴۶
تاریخ انتشار: ۲۴ : ۰۹ - ۰۹ آذر ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند با کاهش جایگاه نفتی عربستان به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت در جهان و افزایش رقابت این کشور با روسیه در بازارهای نفتی اروپا و چین، احتمالاً اولین جنگ نفتی بین این رقبا در حال شکل‌گیری است.

به گزارش «انتخاب»، صادرات نفت روسیه به چین همزمان با کاهش واردات توسط چین از عربستان سعودی صورت گرفته است ضمن آنکه اتحاد نفتی روسیه و چین در حال تقویت شدن می‌باشد و این موضوع دولت سعودی را به طور کامل به سمت بازار نفتی اروپا روانه خواهد کرد.

چین در ماه اکتبر سال جاری واردات نفت عربستان سعودی را 13 درصد یعنی به میزان 3.99 میلیون تن در سال کاهش داده است و برعکس واردات نفت چین از روسیه به میزان 24 درصد تقریبا 3.41 میلیون تن به صورت سالانه روبه رشد است تا جایی که در ماه سپتامبر روسیه به بازار سوخت چین 4.04 میلیون تن نفت صادر کرده است.

رسانه‌های چینی و غربی به طور فعال موضوع مبارزه عربستان سعودی (متحد سنتی آمریکا در خاورمیانه) و روسیه برای کنترل بازارهای نفتی اروپا را مطرح می‌کنند ضمن آنکه وضعیت دشوار صادرات نفت روسیه به اروپا، بانک مرکزی روسیه را مجبور به صدور بیانیه در مورد تأثیر منفی گسترش صادرات نفت عربستان سعودی به اروپا کرد بطوریکه صادرکنندگان روس وادار به انجام تخفیف‌های جدی برای محصولات برند «اورال» شدند.  

برخی از کارشناسان حتی در مورد جنگ احتمالی عربستان سعودی و روسیه که در حال افزایش رقابت بی‌نظیر برای کسب کنترل بر بازارهای نفتی هستند، عنوان می‌کنند.

عربستان سعودی بزرگترین صادرکننده نفت در جهان می‌باشد که در ماه سپتامبر 10.23 میلیون بشکه نفت در روز استخراج کرده است و در مقایسه با ماه اوت این میزان به 10.27 میلیون بشکه نفت در روز افزایش یافته است ضمن آنکه بیشترین تولید این محصولات در ماه ژوئن است که به 10.56 میلیون بشکه نفت رسید است.

علاوه براین، تولیدات نفت روسیه نیز در سطح فوق‌العاده‌ای از زمان فروپاشی شوروی سابق تاکنون به میزان 10.7 میلیون بشکه در روز رسیده است.

در مبارزه برای افزایش صادرات سوخت به بازار نفتی چین، عربستان به روسیه، آنگولا (3.64 میلیون تن صادرات) و ایران (1.44 میلیون تن صادرات) خواهد باخت چرا که در این میان ایران نیز دارای روابط سیاسی تنگاتنگی با روسیه است تا برداشت تمام تحریم‌ها و برگشت به بازارهای اروپا و چین را برای تهران میسر کند.

در ضمن، غیرقابل پیش‌بینی بودن رفتار ایران در قبال نفت تا حد زیادی مورد حمایت چین خواهد بود.

از سوی دیگر، چین همکاری‌های خود را با تأمین‌کنندگان نفتی همچون روسیه افزایش می‌دهد که در مقابل به نظر می‌رسد این اقدامات به عنوان جلوگیری از ایجاد وابستگی کامل به صادرات روسیه در قالب خرید از ایران نیز هست.

ساختار امنیت انرژی چین که وابسته به واردات نفت از خارج از کشور می‌باشد در درازمدت ممکن است وضعیت مطلوبی را برای این کشور ایجاد کند تا جایی که صادرکنندگان سوخت برای کسب جایگاه خود در بازار چین رقابت خواهند کرد و این کشور قادر می‌شود که قیمت محصولات را خودش تعیین کند ضمن آنکه دوری روسیه و ایران از بازارهای اروپایی تا حد زیادی به این مسئله کمک خواهد کرد.

انتهای پیام/
منبع: فارس