صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۲۵۲۰۵
تعداد نظرات: ۲۳ نظر
تاریخ انتشار: ۴۱ : ۱۹ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

طی روزهای اخیر انتشار تصویری از جسد یک کودک سوری که امواج آب او را به ساحل شهر "بدروم" ترکیه آورده بود بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های جهان یافت و افکار عمومی را در شوک فروبرد؛ اما این اولین بار نیست که یک عکس جهان را تکان می‌دهد و توجهات را به سوی یک فاجعه جلب می‌کند.

 پس از آنکه انتشار عکس‌های"نیلوفر دمیر" عکاس و خبرنگار ترک از جسد کودک پناهجوی سوری در ساحل "بدروم" منتشر شد بازتاب گسترده‌ای در رسانه ها و شبکه های اجتماعی در سراسر جهان داشت و بسیاری از شوک جهانیان در مواجه با این عکس خبردادند.

عکاس این عکس که برای پوشش اخبار و وضعیت آوارگان سوری که به صورت غیرقانونی توسط قاچاقچیان عازم ترکیه می‌شوند به بدروم رفته بود به گفته خود در مواجه با این صحنه شوکه شده و در جای خود میخکوب می‌شود اما در همین لحظات دست به کاری می‌زند که پیامدهای جهانی به همراه داشت.

او دوربینش را آماده می‌کند تا این تصویر تکاندهنده را به ثبت برساند و با دیگران به اشتراک بگذارد؛ اقدامی که معمولا هر خبرنگار و عکاسی در این مواقع انجام می‌دهد. در تاریخ عکاسی بسیاری از عکاسان و خبرنگاران و حتی افراد عادی عکس‌هایی گرفته اند که مانند عکس های دمیر جهان را تکان داده است. عکس‌های تکاندهنده ای که در روزهای اخیر رسانه های مختلف به بازنشر آنها علاقمند شده اند در تاریخ عکاسی خبری کم نبوده‌اند؛ تصاویری که پس از انتشار، افکار عمومی جهان و حتی سیاستمدان جهان را تحت تاثیر قرار داده و تاریخ را عوض کرده‌اند. از این میان برخی معروفتر هستند که تعدادی از آنها را در زیر می‌بینید. تصاویر از فرادید.



گلوله های توپ پس از پایان جنگ روی زمین ریخته شده است. دره "سایه مرگ" اسم این عکس است که در سال 1855 توسط "راجر فنتون" به عنوان یکی از اولین عکس‌های جنگی گرفته شده است. در این نبرد روسیه با انگلیس و فرانسه و ساردینا و امپراطوری عثمانی درگیر جنگی شدند که از آن به عنوان یکی از اولین جنگ‌های مدرن دنیا نام برده می‌شود.



 عکس آبخوری های مجزا در کارولینای شمالی یکی از عکس های نمادین دهه 50 است که "الیوت ارویت" عکاس شهیر امریکایی عکاسی کرده است.



 این عکس در سال 1930 گرفته شده است و صحنه اعدام غیرقانونی دو سیاه متهم به جنایت را که اصطلاحا "لينچ" نامیده می شد، نشان می دهد. این دو نفر به وسیله انبوهی از مردم از زندان ایالتی به صورت غیرقانونی و به زور بیرون آورده شدند و بعد از شکنجه به دار آویخته شدند.



  عکس مشهور به "مادر مهاجر" از "دوروتی لنگ" عکاس روزنامه سانفرانسیسکو در سال 1936 و دوران رکود بزرگ؛ این عکس فقر و بی پناهی یک مادر و فرزندان بی بضاعتش را در اردوگاه "نیپومو" نشان می‌دهد.



عکس "موری بکر" از واقعه آتش‌سوزی در کشتی هوایی LZ129 "هیندنبورگ" در نیوجرسی در 6 می 1937. در اثر این آتش سوزی 97 نفر از سرنشینان کشتی هوایی و 35 نفر روی زمین (به علت سقوط کشتی) آتش گرفتند؛ این واقعه باعث شد تا استفاده از کشتی هوایی منسوخ شود.



عکس "هورست فاس" از اعدام افراد مظنون به همکاری با پاکستان توسط سربازان بنگلادشی در "داکا". این عکس جایزه پولیتزر را در سال 1972 برای فاس به همراه داشت.



 سربازی به نام "هنس کونراد شومن"، با جهیدن از روی این دیوار سیم خاردار زندگی اش را به خطر انداخت. او در سومین روز احداث دیوار برلین در آگوست1961 از آلمان شرقی به آلمان غربی فرار کرد. "پیتر لایبنگ" عکاس این عکس است. شومن بعداً در زندگی اش از روان پریشی رنج می برد و در سال 1998 خود کشی کرد.



 سگ پلیس آمریکا به یکی از تظاهرات‌کنندگان جنبش حقوق مدنی در 3 می 1963 حمله کرده است که در بیرمنگام به مخالفت با حکم ممنوعیت راهپیمایی پرداختند؛ این عکس فردای آن روز در صفحه اول روزنامه نیویورک‌تایمز منتشر شد و جان اف‌کندی، رئیس جمهور وقت آمریکا را وادار به موضع گیری کرد.



عکس "یاسوشی ناکائو" از حمله یک دانشجو به "آسانوما" رهبر حزب سوسیالیست ژاپن



عکس "مالکولم براون" از "تایچ کوانگ دوک" راهبه بودایی در ويتنام جنوبی که در اعتراض به شکنجه راهبه ها توسط دولت خود را سوزاند. سال 1963



عکس مشهور "ادی آدامز" عکاس اسوشیتدپرس از اعدام اسیر ویت‌کنگی توسط سرتیپ "نگوک لوآن"؛ انتشار وسیع این عکس در روزنامه ها و شبکه های تلوزیونی موجی از اعتراض نسبت به حضور نظامی امریکا در ویتنام برانگیخت و پیامد آن "ریچارد نیکسون" رئیس جمهور وقت امریکا دستور خروج واحدهای زمینی این کشور از ویتنام را صادر می‌کند.



  تصویری از لحظه انفجار اتمی "ناکازاکی"؛ این بمباران در بدو امر 39000 نفر را کشت و 25000 نفر را زخمی کرد و ده‌ها هزار نفر را نیز سال‌ها بعد به علت صدمات جانبی انفجار و سوختگی و مواد رادیواکتیو کشت. عکس بالا را "چارلی سوئینی" خلبان بمب افکن امریکایی عکاسی کرده است.



سایه یک نفر پس از انفجار اتمی در "هیروشیما"؛ این سایه در فاصله 200 متری مرکز انفجار برجامانده است. به نظر می رسد فردی روی پله‌ها افتاده و خاکستر شده، اما پله‌های زیر بدن او سالم مانده است.



 
عکس مشهور به "آخرین یهودی" در سال 1941؛ این عکس در آلبوم شخصی یک سرباز یافت شد که پشتش نوشته بود آخرین یهودی "وینسا". این مرد آخرین یهودی از 28000 یهودی "وینسا" بود که کشته شد.



عکس مشهور "رابرت کاپا" از لحظه اصابت گلوله به سر یک سرباز جمهوری خواه اسپانیایی در "کوردوبا" در جنگ های داخلی این کشور. سال 1937
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱۶
ناشناس
|
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
روح ادم رو جریحه دار می کنه
محسن
|
۱۳:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
این تصاویر در برابر تصاویر جنایات داعش هیچن
ناشناس
|
۰۹:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
از میان این عکسها ، عکس مربوط به تفکیک آبخوری رنگین پوستان و سفید پوستان ، بزرگترین توهین به بشریت را نشان میدهد ...
ناشناس
|
۰۷:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
عکسها پر محتوایی بود
ناشناس
|
۱۹:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۲
خدا لعنت کنه جنگ طلبان را
ناشناس
|
۱۶:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۲
خیلی ناراحت کننده
ناشناس
|
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۲
تلخ و عبرت آموز
ناشناس
|
۱۴:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۲
امیدوارم که دیگر چشمانمان به وقایع خوب و زیبا باز شود.
ناشناس
|
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۲
چند تا از این عکس ها مربوط به جنایات آمریکا بود؟
ناشناس
|
۰۰:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۲
این عکس‌ها هنوز وجدان بشریت را بیدار نکرده است و بیان این نکته ضروری است که با انتشار هیچ عکسی جنگی پایان نیافته است
ناصر
|
۱۵:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۱
واژه ی زیبا برای این عکس ها که از مرگ و ظلم و جنگ حکایت دارد غیر متعارف است. عکس ها تکان دهنده، پر معنا و روایت گر تاریخی زشت است که انسان‌ها ساخته اند...
علی
|
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۱
زیباترین عکسهائی کهتا الان دیده ام و همیشه هم ماندگار هستند .
matin
|
۱۱:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۱
عالی بود
ناشناس
|
۰۹:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۱
همه عکس ها منفی بود عکس های مثبت رو هم نشون بدید...
محمد
|
۱۷:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۰
واژه‌ای منفورتر از جنگ وجود ندارد.
پاسخ ها
ایمان حقی
| |
۰۸:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۲
قبول ندارم
منفور تر از جنگ تسلیم در برابر ظلم است
ناشناس
|
۱۷:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۰
درود بروان پاک ان مظلومان تاریخ ولی ایکاش مکا فات جانیان تاریخ را نیز میشد به تصویر کشید
خزایی
|
۱۳:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۰
فوق العاده و حاوی نکات بسیار آموزنده.
ناشناس
|
۱۱:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۰
پس از گذشت نزدیک به 100 سال از تاریخ این عکسها ، هنوز هم بسیار متاثر کننده و عبرت آموزند . با تشکر از انتخاب
میلاد
|
۲۳:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
عکس کودک سوری مرا بیشتر تکان داد
ناشناس
|
۲۲:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
عالی عالی بود انتخاب درود بر شما.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۰۹:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۲
ولی دردناک
ناشناس
| |
۱۴:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۲
از همه ی اینها غمناک تر ان دختر ویتنامی است