صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۲۴۵۷۷
تاریخ انتشار: ۴۴ : ۱۵ - ۱۵ شهريور ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

وزیر امور خارجه ایران گفت: ما در منطقه با خطرات مشترکی روبه‌رو هستیم. افراطی‌گری همه را تهدید می‌کند و نیاز است که همسایگان ما واقعیت‌ها و آثار سیاست‌های غلط گذشته را مشاهده کنند و فصل جدیدی را آغاز کنند. چرا که ما معتقدیم که هیچ وقت برای اتخاذ یک روش درست و صحیح دیر نیست.

به گزارش آنا، محمدجواد ظریف، رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان ظهر یک‌شنبه در نشست مطبوعاتی مشترک با لوبو میر زائورالک، وزیر امور خارجه چک شرکت کرده بود، در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران همراه وزیر امور خارجه چک درباره سفر اخیرش به دمشق و راه‌حل ایران برای حل بحران سوریه، گفت: پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران همواره مبتنی بر احترام به حق مردم آن کشورها برای تعیین سرنوشت‌شان و جلوگیری از خشونت و کمک به سازندگی کشورها بوده است.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با اشاره به راه‌حل جمهوری اسلامی ایران برای حل بحران سوریه و تأکید بر اهمیت ایجاد آشتی ملی و گفت‌وگوی سوری- سوری و با حضور همه بازیگران سوری و در نظر گرفتن نظرات مردم این کشور، گفت: جامعه جهانی باید به درک این واقعیت برسد که کمک به افراط باعث متزلزل شدن پایه‌های کشورهای منطقه و دیگر کشورها خواهد شد و در خدمت هیچ کشوری قرار نمی‌گیرد بنابراین باید هرچه زودتر از اقداماتی که باعث گسترش تروریست و افراطی‌گری می‌شود خودداری کند.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ایران حاضر است در مبارزه با تروریسم و داعش همکاری کند؟ گفت: ایران در مبارزه با داعش و افراطی‌گری همیشه پیش‌گام بوده و کشورهایی که مایل هستند به این روند بپیوندند می‌توانند با جلوگیری از کمک به این گروه‌های تروریستی به این مبارزه بپیوندند.

ظریف خاطرنشان کرد: مبارزه با این گروه‌های تروریستی صرفا یک مبارزه نظامی نیست و باید مبارزه با آنها در حوزه‌های دیگر از جمله فرهنگی نیز ادامه پیدا کند.

او هم‌چنین به سفرهای چند هفته گذشته خود به برخی از کشورهای منطقه اشاره کرد و گفت: در جریان این دیدارها، گفت‌وگوهای موثری در ارتباط با تحولات منطقه داشته‌ایم.

ظریف گفت: ایران همیشه به عنوان بازیگری جدی، ثبات‌ساز و صلح‌خواه در منطقه عمل کرده و ما همواره اعلام کرده‌ایم که حاضریم با همسایگان خود و جامعه بین‌المللی برای مبارزه با خشونت و افراط همکاری کنیم و از همسایگان خود نیز می‌خواهیم که چنین سیاستی را در پی بگیرند.  

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صداوسیما مبنی بر اینکه وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه با نشریه هافینگتون پست گفته که ما به صراحت به ایران می‌گوییم که به جامعه جهانی ملحق شود و کشوری با عملکرد خوب باشد و از وابستگان نیابتی‌اش در منطقه حمایت نکند، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره ثابت کرده که دولتی است که به صورت مستمر با خشونت، افراط و تروریسم مبارزه کرده و می‌کند اما سیاست‌های آمریکا در منطقه باعث دامن زدن به خشونت و افراط شده است. امروز متحدان ‌آمریکا به صورت مستقیم و غیرمستقیم از خشونت و افراط در منطقه حمایت می‌کنند و این موضوع را هیچ کس بهتر از وزیر امور خارجه آمریکا نمی‌داند.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشور تأکید کرد: زمان آن فرا رسیده است که مسئولان ایالات متحده و سایر کنش‌گران بین‌المللی برای خوشامدگویی گروه‌های فشار سیاسی حرف نزنند و واقعیت‌های منطقه را درک کنند تا منطقه بیش از این دچار آشوب نشود.

وی با اشاره به آثار این خشونت‌ها و آواره شدن تعداد زیادی از مردم این منطقه در دیگر نقاط دنیا گفت: با این آوارگان برخورد انسانی صورت نگرفته است. ایران در طول سی سال گذشته میزبان چند میلیون آواره کشورهای همسایه‌اش بوده ولی حالا برخی از کشورها به خاطر چند ده نفر جنجال می‌کنند.

وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی درباره سفر اخیر پادشاه عربستان به ایالات متحده و دیدارش با مقامات این کشور از جمله باراک اوباما، تصریح کرد: ما برخلاف دیگران در روابط دو کشور دخالت نمی‌کنیم ولی توصیه می‌کنیم که دولت‌ها به جای دنبال کردن سیاست‌هایی که خشونت و ناامنی را دامن می‌زند به ندای جمهوری اسلامی ایران که ندای صلح، آرامش، ثبات و گفت‌وگو در منطقه است بپیوندند.

ظریف با اشاره به اینکه برخی از کشورها که برای برخی از مصالح سیاسی خود از سیاست‌های خشونت‌آمیز حمایت می‌کنند، باید از این کار دست بردارند،‌ تأکید کرد: ایران همیشه به عنوان بازیگری جدی، ثبات‌ساز و صلح‌خواه در منطقه عمل کرده و ما همواره اعلام کرده‌ایم که حاضریم با همسایگان خود و جامعه بین‌المللی برای مبارزه با خشونت و افراط همکاری کنیم و از همسایگان خود نیز می‌خواهیم که چنین سیاستی را در پی بگیرند.

ظریف در ابتدای این نشست مطبوعاتی با ابراز خرسندی از سفر وزیر امور خارجه چک به ایران بعد از چند سال اظهار کرد: ایشان در جریان این سفر برنامه‌های پرحجمی از دیدارها و گفت‌وگوهای سیاسی و اقتصادی داشته و دارند.

وزیر امور خارجه چک: از توافق هسته‌ای وین استقبال می‌کنیم

او به سفر روز گذشته وزیر امور خارجه چک به اصفهان اشاره کرد و گفت: در جریان این سفر آقای وزیر با تعدادی از بازرگانان و فعالان بخش خصوصی دیدار کردند.

وی قدمت روابط ایران و چک را 90 سال عنوان و خاطرنشان کرد: دو کشور در حوزه‌های روابط صنعتی، تجاری و... یک روابط دیرینه‌ای دارند و این روابط می‌تواند همکاری‌های دو کشور را تسهیل کند.

ظریف به نگرانی‌های دو کشور از موضوع گسترش افراط و تروریسم و هم‌چنین وضعیت مهاجران اشاره کرد و گفت: دو کشور می‌توانند در زمینه مبارزه با مواد مخدر و جنایت‌های سازمان‌یافته همکاری‌های خوبی داشته باشند و زمینه برای گسترش ارتباطات اقتصادی بین دو کشور بعد از پایان تحریم‌های ظالمانه وجود دارد.

این دیپلمات عالی‌رتبه کشورمان در بخش دیگری از صحبت‌های خود تأکید کرد: حضور وزیر امور خارجه چک در تهران همراه با یک هیأت سیاسی و تجاری که دربرگیرنده بیش از 60 فعال اقتصادی است نشان دهنده علاقه‌مندی دو کشور برای گسترش همکاری‌هاست و زمینه برای این موضوع فراهم است و امیدوارم که این سفر آغازی نو برای گسترش روابط دو کشور

«لوبومیر زائورالک» وزیر امور خارجه چک نیز در این نشست مطبوعاتی با ابراز خرسندی از سفرش به تهران گفت: روابط اقتصادی دو کشور تقریبا صفر است و باید روابط تجاری دو کشور گسترش یابد.
وی در نشست خبری مشترک با ظریف در تهران عنوان کرد: چک می تواند در نوسازی و تجدید روابط اقتصادی نقش ایفا کند.

زائورالک افزود: ما ایران را کشوری مهم و قوی به لحاظ نیروی انسانی می داند و در گذشته شریک اقتصادی بود.

وزیر امور خارجه چک همچنین از توافق وین استقبال کرد. لوبومیر زائورالک ادامه داد: برجام به امنیت خاورمیانه کمک خواهد کرد و اجرای آن می‌تواند به تغییر روابط با برخی کشورهای منطقه کمک کند.
وزیر امور خارجه چک ادامه داد: ما با موج عظیمی از مهاجران از خاورمیانه روبه‌رو هستیم. تروریسم یکی از بزرگترین خطرات جهان امروز است.

زائورالک گفت: ایران نقش مهمی در مبارزه با قاچاق مواد مخدر ایفا کرده است. ایران می تواند در مقابله با تروریسم در منطقه نفش جدی ایفا کند.

وی در پاسخ به سوالی عنوان کرد: دو کشور پتانسیل عالی دارند و متاسفانه از آن استفاده نشده است. ایران نقش مهمی در مبارزه با قاچاق مواد مخدر ایفا کرده است و می تواند در مقابله با تروریسم در منطقه نقش جدی ایفا کند.

وزیر امور خارجه چک همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص پیشنهادهای این کشور برای حل بحران‌ها در سوریه و یمن بر راه حل سیاسی در این زمینه تاکید کرد و افزود: باید زمینه‌ای برای راه حل سیاسی فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه مشخص شد که پیشنهادهای مطرح شده درباره سوریه اثری نداشت، عنوان کرد: باید راه حلی پیدا کنیم که شامل کشورهایی باشد که بدون آنها نمی‌توان به راه حل دست یافت.

وزیر امور خارجه چک در خصوص یمن نیز با بیان اینکه ظلم و ستم و راه حل نظامی راه به جایی نمی‌برد، گفت: باید راهی پیدا کنیم که با داعش که به صورت ظالمانه شرایط را تغییر داده است مقابله و همه نیروهای سیاسی را آماده کنیم تا دولت‌ها با برگزاری انتخابات مستقر شوند و زندگی عادی در این کشورها آغاز شود.

زائورالک افزود: سفر ما به ایران می‌تواند گامی برای ایجاد چنین تشکلی باشد.