پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
بازگشت محمولههای باستانی بعد از ۵۰ سال به ایران، لغو روادید 40 کشور همچنین تلاش برای حفظ میراث فرهنگی و گردشگری از عمده فعالیتهای سازمان میراث فرهنگی و گردشگری طی دو سال اخیر به شمار میآید.
به گزارش ایران، مسعود سلطانیفر معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به مناسبت هفته دولت در برنامه گفتوگوی ویژه شبکه دو به تشریح برنامههای این سازمان پرداخت. وی گفت: مقصد اول سفر ایرانیان به عراق است که سال گذشته بیش از ۲میلیون و ۴۰۰ هزار نفر سفر داشتیم. همچنین مقصد اول سفر سیاحتی ایرانیها به ترکیه و آذربایجان است.
وی با اشاره به مهمترین اولویت در گردشگری اعلام کرد: «ما در بخش گردشگری خارجی تصمیم داریم میزبان ۲۰ میلیون گردشگر با درآمد ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلار باشیم. سال ۹۳ میزبان 5/5 میلیون گردشگر خارجی با 7/5 میلیارد دلار بودیم. میانگین رشد گردشگران سالانه 4/5 درصد است. وی افزود: در ۵ سال آینده تا ۲۰۲۰ تقریباً پیشبینی میکنند میانگین رشد در جهان حدود ۵ درصد باشد که با یک خیز سریع و با استفاده از همه امکانات بتوانیم رشد ۳ برابر دنیا را داشته باشیم. اول باید تسهیلات صدور ویزا و ورود گردشگران را به گونهای فراهم کنیم که اگر قرار است ایران را به عنوان مقصد گردشگری انتخاب کنند، بتوانند با سهولت تردد کنند.»
وی در ادامه به حمایت همه جانبه مسئولان عالی رتبه کشور اشاره کرد و گفت: در شرایط پس از تحریم بسته پیشنهادی سرمایهگذاری با حدود هزار و 20 پروژه به دو زبان فارسی و انگلیسی آماده شده که بزودی در اختیار سرمایهگذاران قرار خواهد گرفت.
سلطانیفر افزود: خوشبختانه براساس مصوبه هیأت دولت ویزای فرودگاهی از 15 روز به 30 روز افزایش یافته است. ما دنبال این هستیم با کشورهایی که رابطه داریم و آنها نیز شرایط خوبی برای تردد اتباع ما قائلند، لغو روادید داشته باشیم. وی با اشاره راهاندازی ویزای الکترونیک گفت: «وزارت خارجه مکلف شد صدور این ویزا را راهاندازی کند که تحول بزرگی است که هر کس میتواند از خانه تقاضای ویزای گردشگری کند.» سلطانی فر درباره افزایش اعتبار پاسپورت ایرانی نیز گفت: «لغو روادید دو طرفه است. ۲۸ کشور را در دستور کار داریم. حدود ۲۱۵ کشور در دنیاست که ۴۰ کشور بر اساس اولویتهای ما به عنوان اولویت اصلی جذب گردشگر انتخاب شده که برای ۲۸ کشور پیشنهاد لغو روادید داریم که از مجاری دیپلماتیک دنبال میشود.»
وی درباره اینکه گفته میشود جزیره آشوراده به بخش خصوصی واگذار شده است، تأکید کرد: «این جزیره در اختیار هیچکس قرار نگرفته است. یک هیاهوی بیهوده ساخته شده که تعجب میکنم. جزیره آشوراده زیبا و طبیعی است و شرایط خاصی دارد و هر اقدام باید با رعایت همه شرایط زیست محیطی باشد. ضمن اینکه تفاهم کردیم تأسیسات گردشگری بنا کنیم و با تأکید رئیس جمهوری ملزم شدیم مسائل زیست محیطی را هم ببینیم. همه جلسات مشترک انجام میشود.