صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۲۱۵۴۴
تاریخ انتشار: ۵۸ : ۱۲ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۴
محققان پژوهشکده کشاورزی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران برای اولین بار در کشور میوه «رازبری» را در منطقه دشت ناز شهر ساری کشت و تولید کردند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
بتول حسین‌پور، مجری طرح کشت و تولید میوه رازبری گفت: این میوه نوعی تمشک است و با تمشک سیاه كه در ایران یافت می‌شود تفاوت‌هایی از جمله رنگ قرمز گوجه‌ای و مزه ترش دارد.

وی افزود: این نوع توت میوه توخالی و به جای تیغ بر روی ساقه دارای بافت كركی است. این میوه دارای خواص دارویی و غذایی بالا شامل انواع ویتامین‌ها، آنتی اکسیدان‌ها و مواد معدنی مفید به میزان زیاد است و عصاره تولیدی از این گیاه اثرات تایید شده‌ای در درمان بیماری‌هایی مانند آنفلوانزا و دیابت دارد.

این پژوهشگر بیان کرد: میوه رازبری از ارزش غذایی و تجاری بالایی برخوردار است و میوه‌ ای بسیار گران و با تقاضای بالا است.

حسین‌پور گفت: تولید این گیاه از طریق كشت بافت در منطقه دشت ناز شهر ساری و با هدف بررسی تولید تجاری با موفقیت انجام شد كه باردهی این گیاه در این منطقه نشان ‌دهنده فرصت مناسب برای تولید تجاری و انبوه آن و عرضه به بازار در استان مازندران است.
منبع: مهر