صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۲۱۲۴۵
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۳۸ : ۲۳ - ۲۶ مرداد ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مجید مجیدی کارگردان فیلم حضرت محمد (ص)، چند روز مانده به اکران این فیلم، گفت: در جهان اسلام برای معرفی فرهنگ اسلامی خیلی کوتاهی کرده‌ایم و کم‌کاری ما باعث شده عده‌ای از سر جهل یا با برنامه‌ریزی، پروژه اسلام‌هراسی را گسترش دهند.

این فیلمساز شامگاه دوشنبه - 26 مرداد - در یک نشست خبری که در لوکیشن فیلم حضرت محمد (ص) و در کنار ماکت خانه کعبه برگزار شد، توضیحاتی را درباره ساخت این اثر ارائه کرد.

مجیدی در آغاز این نشست اظهار کرد: دوست داشتم این نشست در آستان مقدس حضرت امام رضا (ع) برگزار می‌شد و برای این موضوع تلاش هم کردم، اما مسئولان فعلی آستان قدس رضوی با ما همکاری نکردند.

وی سپس مقدمه‌ای درباره چگونگی ساخت فیلمش ارائه کرد و درباره شکل‌گیری این اثر گفت: حدود 8 - 9 سال پیش در جشنواره‌ای در دانمارک برایم بزرگداشت گرفتند که این موضوع همزمان شد با کاریکاتورهای توهین‌آمیزی که درباره پیامبر در جراید آن کشور منتشر شده بود. با خودم خیلی فکر کردم چطور می‌توانم در کشوری حاضر شوم که به اعتقادات ما توهین کرده‌اند و طی نامه‌ دوستانه‌ای از رئیس آن جشنواره تشکر کردم و گفتم نمی‌توانم در این رویداد حاضر شوم.

مجیدی ادامه داد: مدت‌ها فکر می کردم چرا در این سال‌ها که به اسلام هجمه می‌شود ما فقط واکنش نشان می‌دهیم و متاسفانه همین واکنش‌ها هم به عنوان تصاویری خشونت‌آمیز در رسانه‌های جهان بازتاب داده می‌شد و به این نتیجه رسیدم که ما به جای عمل کردن، فقط عکس‌العمل داریم.

او با ابراز تأسف از فجایعی که این روزها در کشورهای اسلامی رخ می‌دهد، اضافه کرد: این فجایع برآمده از دلارهایی است که در این کشورها خرج می‌شود و متاسفانه لحظه به لحظه قرائت بسیار زشتی از اسلام را معرفی می‌کند که این موضع به عنوان یک درد برای من مطرح است که چرا این قدر نسبت به پرداخت به پیامبرمان بی‌توجه بوده‌ایم.

این فیلمساز ادامه داد: در سینما به پیامبران دیگر بسیار پرداخته شده است اما درباره پیامبر ما فقط دو فیلم ساخته شده که یکی از آنها فیلم مشهور مصطفی عقاد است و دیگری هم فیلم ما. اما باور ما بر این بوده و هست که ما باید راه را نشان دهیم و قرائت درستی از دین اسلام را به دنیای امروزی ارائه کنیم و با همین نگاه از هفت سال پیش پروژه حضرت محمد (ص) را آغاز کردیم.

مجیدی با اعلام اینکه "این فیلم از روز 4 شهریور و همزمان با میلاد امام رضا (ع) اکران می‌شود"، از نمایش این فیلم به عنوان افتتاحیه جشنواره مونترال خبر داد و گفت: با این نمایش پخش جهانی فیلم هم آغاز خواهد شد.

او در پاسخ به پرسش ایسنا درباره واکنش احتمالی تماشاگران جشنواره مونترال نسبت به این فیلم، به دلیل اینکه در کشوری غیراسلامی برگزار می‌شود، توضیح داد: دین یک امر کاملا فطری است و از آنجا که تاکنون قرائت‌های غلطی نسبت به پیامبر ما وجود داشته است، شاید تماشاگران جشنواره مونترال کنجکاو باشند تا قرائت ما را ببینند.

وی با اشاره به اینکه بخشی از مراحل آماده‌سازی فیلم در آلمان انجام شده است، افزود: در نشست‌های خصوصی که در آلمان داشتیم آن‌ها واکنش‌های خیلی خوبی نسبت به فیلم داشتند و امیدواریم این فیلم در جهان هم اتفاقات خوبی را رقم بزند.

مجیدی در ادامه درباره تدابیر بین‌المللی اکران فیلم و اتحاد شیعه و سنی در این اثر گفت: این فیلم اساسا با این نگاه ساخته شده که وفاقی در جهان اسلام پدید آورد. بر همین اساس مقطعی از زندگی پیامبر را انتخاب کردیم که کمتر چالش‌برانگیز باشد.

او همچنین درباره واکنش دانشگاه الازهر مصر نسبت به این فیلم توضیح داد: فضاهایی که برای فیلم در برخی کشورها و به ویژه دانشگاه الازهر به وجود آمد، ناشی از این بود که آن‌ها کمی زود قضاوت کردند. با اینکه بارها تاکید کردیم هرگز چهره پیامبر را در فیلم نشان نداده‌ایم، آن‌ها اعلام کردند که چهره حضرت نشان داده شده است.

وی افزود: تاکنون درخواست‌های بسیاری برای پخش جهانی فیلم داشته‌ایم که اجرای این درخواست‌ها را به اولین نمایش فیلم در جشنواره مونترال موکول کرده‌ایم.

مجیدی در پاسخ به پرسشی درباره ادامه ساخت این فیلم توضیح داد: ورود به این عرصه‌ها باور ماست اما باید حالی در آدم بوجود بیاید که بتواند این پروژه‌ها را به طور مستمر ادامه دهد. بعد از هفت سال که صرف ساخت این فیلم شده است شاید نیاز باشد تا از اثر فاصله بگیریم و واکنش‌های متفاوت را نسبت به آن ارزیابی کنیم. اما از ابتدای باور ما بود که این اثر ادامه داشته باشد.

او که برای ساخت این فیلم شهرکی را با توجه به ویژگی‌های دو شهر مکه و مدینه ساخته است، یادآور شد: ساخت این شهرک‌ برای ایجاد نهضتی اساسی در فیلم ‌سازی جهان اسلام است و در همین راستا از فیلم‌سازان داخلی و خارجی دعوت می کنم تا فیلم‌های زیادی در این حوزه بسازند. این شهرک با سازه‌ای ساخته شده که 30 سال باقی خواهد ماند.

این کارگردان اضافه کرد: با تدابیری که اندیشیده شده است، این شهرک به زودی میزبان گردشگران هم خواهد بود.

مجیدی در پاسخ به این پرسش که فروش فیلم تاچه اندازه هزینه‌های ساخت آن را پوشش خواهد داد؟ گفت: هزینه‌ای که برای معرفی چهره رحمانی پیامبر (ص) می‌کنیم قیمتی نیست اما معتقدم این فیلم در گیشه هم قطعا موفق خواهد بود و بواسطه حضور مقدس پیامبر(ص)، چه در ایران و چه در خارج از کشور، به لحاظ اقتصادی توفیقات خوبی بدست می‌آورد.

این فیلمساز در ادامه با اشاره به ویژگی‌های تکنیکی این فیلم نیز اظهار کرد: این فیلم جدا از مضمون در بحث تکنیک هم از تمام ظرفیت‌ها بهره‌مند شده است و هنرمندان بزرگی از سراسر دنیا برای ساخت آن همکاری داشتند زیرا می‌خواستیم با استانداردهای جهانی کار کنیم.

وی با تاکید بر اینکه طبیعتا به فروش بازار فیلم فکرمی کردیم درباره واکنش مخاطبان خارجی به این فیلم گفت: ایمان دارم چهره رحمانی پیامبر متعلق به جهان اسلام نیست. با این باور که پیامبر اسلام به ساحت انسان نگاه زیبایی داشته فیلم را ساختیم و معتقدم با ظرفیت‌هایی که دارد می تواند با هر مخاطبی ارتباط نزدیک برقرار کند.

مجیدی در پاسخ به این پرسش که مهم‌ترین دستاورد فیلم برای سینمای ایران چیست؟ توضیح داد: گذشته از ساخت این شهرک که به جهت ثبت وقایع اسلامی بسیار موثر است، این فیلم در حوزه‌های تکنیکی هم امکانات بسیار زیادی را به ظرفیت سینمای ایران اضافه کرده است که می‌تواند پشتوانه بسیار خوبی برای سینمای ما باشد.

او درباره تبلیغات فیلمش گفت: با همکاری شهرداری و سازمان زیباسازی تبلیغات ما از امروز آغاز شده و از آن‌جا که تصاویر این فیلم همانند تابلوهای نقاشی است، فکر کردیم این تصاویر می‌تواند مانند یک گالری در تهران نمایش داده شود. به همین دلیل هیچ اسمی بر روی آن‌ها نگذاشتیم زیرا معتقدیم نام فیلم به اندازه کافی گویا است. ضمن اینکه نمی‌خواستیم این فیلم با ظرفیت‌هایی که دارد، تبلیغات معمول دیگر فیلم‌ها را داشته باشد.

مجیدی درباره زمان فیلم و کوتاه شدن احتمالی زمان آن، گفت: در مونتاژ اولیه زمان فیلم حدود پنج ساعت و نیم است که همه آن سکانس‌ها را نگه داشته‌ایم زیرا تصمیم داریم بعد از پخش جهانی فیلم سریال آن را هم بسازیم. در حال حاضر مدت زمان فیلم دو ساعت و 58 دقیقه است.

به گزارش ایسنا، در ادامه این نشست، محمدرضا صابری مدیرعامل شرکت نور تابان و پخش‌کننده فیلم در سخنانی گفت: پیش از تولید این فیلم دغدغه‌ای در میان سینماگران بود که با تولید این فیلم شاید تولیدات دیگر ما از نظر تجهیزات دچار مشکل شود اما خوشبختانه با این فیلم جدیدترین تجهیزات به کشور اضافه شد.

وی ادامه داد:‌ طبق تاکید آقای مجیدی که نمی خواهد فیلم مزاحمتی برای دیگر فیلم‌های روی اکران داشته باشد، هرچند تمام سینماهای کشور متقاضی اکران آن بودند، 45 سالن در تهران فیلم را نمایش خواهند داد. همه تلاش ما این است فیلمی که با این سختی ساخته شده با بهترین کیفیت نمایش داده شود.

صابری با ارائه توضیحاتی درباره سیستم نمایش این فیلم در سینماها یادآور شد: سیستم نمایش مناسب این فیلم فقط در 10 سالن کشور وجود دارد اما مجتمع‌هایی را که فاقد امکانات سینمایی بودند شناسایی کردیم و 120 سالن در شهرهایی ساخته شده اند که سینما نداشته‌اند و حالا مشغول تجهیز آن سالن‌ها هستیم. در مجموع 98 سینما علاوه بر 45 سالن تهران فیلم را نمایش می‌دهند.

در ادامه این توضیحات مجیدی گفت: آنچه برای من اهمیت دارد سینماهایی است که به کشور اضافه می‌شود چراکه در حال حاضر 800 شهر ما سینما ندارند.

وی سپس با ابراز تاسف از بحران فرهنگی بزرگی که در کشور وجود دارد افزود: همه دولت‌ها نسبت به مقوله فرهنگ کم توجه بوده‌اند. پیش از انقلاب با جمعیت 30 میلیونی 520 سینما داشتیم اما حالا با 80 میلیون جمعیت 300 سالن داریم.

او از دولتمردان خواست نگاه کلان‌تری به فرهنگ داشته باشند و به این مقوله‌ به عنوان مقوله‌ای دست دوم نگاه نکنند.

مجیدی در پایان سخنانش ابراز تاسف کرد علی رغم صحبت‌های مکرری که درباره فرهنگ می‌شود هیچ تلاش جدی در این زمینه نشده و از دولتمردان و به ویژه رییس جمهوری خواهان توجه بیشتری به این مقوله هستند.

در ادامه این نشست علیرضا شجاع نوری بازیگر نقش عبدالمطلب حضور خود را در این پروژه یکی از شانس‌های خوبش توصیف کرد و گفت: صرف نظر از محتوا و سوژه و نقشی که داشتم کار با این تیم حرفه‌ای موهبتی است که کمتر نصیب کسی می‌شود.

وی با اشاره به دشواری‌های گریمش در این فیلم که مدت زمانی بسیار طولانی برای انجام آن صرف می شده است تاکید کرد: حتی یک لحظه نبود که بدون عشق سر صحنه بیایم.

در پایان این نشست محسن شاه ابراهیمی طراح صحنه این فیلم نیز توضیحاتی درباره کارش ارائه کرد.

به گزارش ایسنا مهدی پاکدل، بیژن میرباقری، سید علی هاشمی و ... از دیگر عوامل این فیلم هستند که در این نشست حضور داشتند.

این نشست از شبکه خبر به طور همزمان پخش شد و این اولین بار است که یک نشست خبری برای یک فیلم از تلویزیون به صورت زنده پخش می‌شود.

منبع: ایسنا
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
شهره
|
۱۳:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۸
ای ول، آقای مجیدی دستت درد نکنه و واقعا خوش به سعادتت برای ساخت فیلم بهترین بنده ی خدا(درود خدا بر محمد و خاندان پاکش)
ناشناس
|
۰۸:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۷
بی صبرانه منتظرم تا این فیلم اکران بشه ...