پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : در ايام نوروز و حتي در طول سفر هاي نوروزي مصرف شيريني ، شكلات وآجيل بسيار متداول است و رعايت نكردن تعادل در مصرف آنها مقدار زيادي كالري وارد بدن مي كند كه نتيجه آن چاقي واضافه وزن است.
به گزارش خبرگزاری انتخاب؛ دكتر زهرا عبداللهي معاون دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: در ايام نوروز با رعايت نكاتي مي توان، هم از خوردن شيريني و آجيل لذت برد و هم مشكلات سلامتي به دليل افراط در مصرف آنها را كاهش داد.
وي افزود: بهتر است افراد به جاي شيريني هاي بزرگ حاوي مربا ، ژله، خامه و ساير مواد چاق كننده ، از شيريني هاي ساده، خشك و ريز كه كالري كمتري دارند استفاده كنند زيرا مواد قندي و نشاستهاي به آساني تبديل به چربي شده و در بدن ذخيره ميشوند و ايجاد چاقي ميکنند.
دكتر عبداللهي با اشاره به اين كه افراط در مصرف شيريني به سلامت دندانها لطمه وارد مي كند، ابراز داشت: مصرف زياد شيريني و آجيل باعث افزايش چربيهاي نامطلوب خون شده که در نهايت سلامت قلب و عروق را دچار اختلال مي كند.
وي ادامه داد: آجيل ها شامل انواع مغز ها مثل بادام ، پسته ، فندق ، گردو ، بادم زميني و انواع تخمه ها ضمن اين كه داراي ارزش غذايي هستند، مقدار زيادي چربي هم دارند و اگرچه نوع چربي آنها از نوع غير اشباع و مفيد براي سلامتي است ، اما مصرف زياد آنها مي تواند منجر به اضافه وزن وچاقي بشود.
معاون دفتر بهبود تغذيه جامعه تأكيد كرد: 100 گرم بادام ، پسته و يا تخمه در حدود 600-500 كالري وارد بدن مي كند كه معادل مصرف سه كفگير پلو است. بنابر اين درايام نوروز و در طي سفر كه معمولا خوردن آجيل رايج است ، بايد مصرف غذا هاي نشاسته ايي مثل نان ، برنج و ماكاروني و غذاهاي چرب وسرخ شده را كاهش داد كه با افزايش كالري دريافتي و چاقي مواجه نشوند.
به گفته وي، استفاده از آجيل هاي كم نمك به دليل كاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا حائز اهميت است.
دكتر عبداللهي با بيان اين كه در ايام نوروز و در طول سفر به ناچار تغييراتي در رفتار هاي غذايي غذايي رخ مي دهد، تصريح كرد: عدم توجه کافي به نوع، کيفيت، مقدار و نحوه مصرف غذا دراين ايام مي تواند به سلامت لطمه بزند.