پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : محققان علوم پزشکی در امریکا اعلام کردند مصرف ماهی که حاوی روغن اومگا3 است خطر ابتلا به تخریب لکه زرد چشم را تشدید می کند.
به گزارش خبرگزاری انتخاب ، دکتر ویلیام جی کریستن و همکارانش در بیمارستان زنان بریگهام و دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد در بوستون با بررسی سی و هشت هزار و بیست و دو زن که گروهی از آنان دچار تخریب لکه زرد چشم شده بودند به نتایج جالبی دست یافتند. محققان دریافتند مصرف ماهی ، خطر ابتلا به این مشکل چشمی را به طور بارزی کاهش می دهد.
این دانشمندان طی مقاله ای در شماره اخیر نشریه آرشیوهای بیماری های چشم اعلام کردند با بررسی ده ساله بر روی این گروه از زنان دریافتند مصرف ماهی ، تا سی و هشت درصد از خطر بروز مشکلات چشمی می کاهد. مصرف ماهی باید دست کم یک بار در هفته باشد تا چنین نتایجی حاصل شود. به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس از بوستون ، تخریب لکه زرد از علل اصلی بروز مشکلات دید چشمی و تاری دید در سنین بالا است. ماهی یکی از منابع خوب آهن است و آهن در خونسازی و همچنین در حفظ مقاومت بدن در برابر میکروبها نقش مهمیبه عهده دارد.
آهن موجود در ماهی به گونهای است که جذب آن در دستگاه گوارش آسان بوده و به خوبی در بدن به مصرف میرسد.
علاوه بر آن آهن موجود در ماهی، جذب آهن منابع گیاهی را هم افزایش میدهد بنابراین نقش مهمیدر پیشگیری از کم خونی ناشی از فقر آهن به عهده دارد.
ماهی حاوی مقدار قابل توجهی ویتامینهای گروهدر تنظیم فعالیت سلول های عصبی و در نتیجه در سلامت سیستم عصبی و نیز در سلامت پوست تاثیر دارند.
ماده مغذی دیگری که در ماهی به مقدار کافی وجود دارد ، روی میباشد.روی یک ماده مغذی است که در رشد کودکان و نوجوانان و نیز در بلوغ جنسی نوجوانان تاثیر مهمیدارد.کمبود این ماده مغذی در دوران رشد موجب کوتاهی قد و در صورت کمبود شدید باعث کوتولگی میشود.همچنین در دوران بلوغ منجر به تاخیر در بلوغ جنسی میشود و به رشد و تنظیم بلوغ جنسی کمک می کند.
ماهی از منابع غنی فلوئور در سلامت و استحکام دندانها و در پیشگیری و پوسیدگی دندان تاثیر مهمیدارد. فلوئور همچنین در پیشگیری از استئوپروز یا پوکی استخوان مؤثر است.
ماهی دریا از بهترین منابع ید به حساب میآید. ید یکی از مواد مغذی است که تاثیر مهمیدر سلامت انسان دارد. ید در رشد اثرات قابل توجهی دارد و کمبود آن موجب اختلال در رشد و کوتاهی قد میشود.
بنا بر این مصرف ماهی به مقدار کافی در دوران رشد ضروری است.