پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رییس انجمن نجوم آماتوری ایران در باره شی نورانی دیده شده در آسمان ایران ضمن منتفی دانستن برخورد شهاب سنگ،گفت: این شهاب است نه شهاب سنگ و این دو موضوع با هم متفاوت است.
نیمه شب پنجشنبه گزارش هایی از برخورد چند شهاب سنگ در مناطقی از استان های زنجان، قزوین و البرز منتشر شد.
فرمانداران شهرستان های بویین زهرا، آوج و تاکستان و مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان قزوین برخورد شهاب سنگ به مناطقی از استان قزوین را تکذیب کردند.
آنها تاکید کردند که خبر برخورد شهاب سنگ پنجشنبه شب در این شهرستان قوت گرفت ولی با اعزام چند گروه به مناطق مختلف، هیچ اثر و گزارشی از آن دریافت نشد.
مسعود عتیقی روز شنبه درگفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا گفت:آنچه در رویداد چند روز گذشته در استان های البزر و قزوین مشاهده شده شهاب سنگ نبوده و این خبر از نظر علمی مورد تایید نیست.
وی ادامه داد: هنگامی که مردم عادی این موضوع را گزارش می کنند منطقی است اما مسوولان ستاد بحران کشور به جای جستجوی شهاب سنگ این موضوع را باید از طریق مراکز علمی، بررسی و پیگیری کنند.
در ستاره شناسی به یک سیارک یا شهابوار که وارد جو زمین می شود شَهاب یا شَخانه می گویند. به خط درخشانی که بر اثر ورود شهابوار یا حرکت آن در جو ایجاد می شود شهاب ثاقِب گفته می شود.
قطعه های صخره یا فلز که در فضا شناور هستند شهاب وار (Meteoroid) نام دارند، زمانی که این قطعات وارد جو یک سیاره بشوند شهاب (Meteor) نامیده می شوند و زمانی که به سطح سیاره برخورد کنند شهاب سنگ (Meteorite) نام می گیرند.
شهاب سنگ ها اجرام بزرگی آسمانی هستند که بیشتر از سنگ و فلز تشکیل شده اند. این اجرام هنگامی که وارد جو زمین می شوند، به دلیل قطر زیادشان از جو می گذرند و دهانه ها و عوارض گوناگونی را از خود برجا می گذارند.