صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۱۷۵۶۷
تاریخ انتشار: ۵۸ : ۱۲ - ۰۶ مرداد ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

وزارت امور خارجه آمريکا با انتشار فهرست سالانه قاچاق انسان در جهان، بار دیگر جمهوری اسلامی ایران را در این فهرست قرار داد. وضعیت کوبا در این فهرست بهبود یافته و مالزی نیز از این لیست خارج شده است.

به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، ايران را در اين فهرست کشورهايی مانند سودان جنوبی، کره شمالی، کومور، ليبی، بلاروس، سوريه، زيمبابوه و روسيه همراهی می‌کنند.

بدترين رده در گزارش سالانه وزارت امور خارجه آمريکا که روز دوشنبه پنجم مرداد منتشر شد، به کشورهای تايلند، عربستان سعودی، پاپوا گينه‌نو و جمهوری دمکراتيک کنگو تعلق دارد.

ولی بهبود وضعيت کوبا در اين فهرست و خروج مالزی از آن با انتقاد سناتورهای عضو حزب دمکرات و گروه‌های مدافع حقوق بشر مواجه شده که وزارت امور خارجه آمريکا را به سياسی‌کاری متهم کرده‌اند.

از جمله سناتور دمکرات رابرت منندز که گفته است: «بهبود وضعيت کوبا و مالزی به روشنی سياسی‌کاری گزارش را نشان می‌دهد».

انتقادات درباره خروج مالزی از اين فهرست به دنبال مشارکت اين کشور در توافق‌نامه تجاری حوزه کشورهای کرانه اقيانوس آرام صورت می‌گیرد که از پشتيبانی آمريکا برخوردار است.

ديده‌بان حقوق بشر هم خروج مالزی از فهرست سياه را به ويژه با توجه به قاچاق گسترده انسان از کشورهايی مانند بنگلادش و تايلند، به شدت مورد انتقاد قرار داده است.

همچنين بهبود وضعيت کوبا در اين فهرست تنها يک هفته پس از بازگشايی سفارتخانه‌های دو کشور در پايتخت‌های يکديگر و پايان دادن به دشمنی دوجانبه ۵۰ ساله رخ داد.

اما جان کری، وزير امور خارجه و سارا سيوال، معاون او، اين اتهام را رد کرده‌اند.

کری گفته که اين گزارش با هدف «بدنام» کردن کشورها منتشر نمی‌شود بلکه تلاش‌ها برای مقابله با قاچاق انسان در سرتاسر جهان را هماهنگ می‌کند.

سازمان ملل متحد تخمين می‌زند که سود سالانه قاچاق انسان در جهان بالغ بر ۱۵۰ ميليارد دلار باشد.