صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۱۱۴۹۴
تعداد نظرات: ۴۴ نظر
تاریخ انتشار: ۵۵ : ۰۹ - ۰۳ تير ۱۳۹۴
آنچه در جلسه استیضاح فانی گذشت؛
جلسه استیضاح علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش به ریاست حجت الاسلام و المسلمین محمد حسن ابوترابی فرد در مجلس شورای اسلامی آغاز شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

استیضاح فانی رای نیاورد.

به گزارش «انتخاب»، در جلسه استیضاح وزیر آموزش و پرورش، اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری شرکت داشت.

براساس آیین نامه داخلی مجلس ابتدا باید موافقان و مخالفان استیضاح در دو ساعت به تشریح دیدگاه های خود نسبت به استیضاح فانی بپردازند و سپس وزیر آموزش و پرورش صحبت کردند.

هیات رییسه مجلس در آغاز جلسه استیضاح وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد که در این جلسه فقط موافقان استیضاح صحبت می کنند.

جبار کوچکی نژاد نماینده رشت ، نادر قاضی پور نماینده ارومیه ، عبدالوحید فیاضی نماینده محمود آباد، حامد قادر مزی نماینده قروه ، غلامحسین سیری نماینده هشترود، محسن علیمردانی نماینده زنجان ، محمود شکری نماینده تالش سید ناصر موسوی نماینده دشتستان سخنرانان موافق استیضاح بودند.

فانی وزیر آموزش و پرورش را در جلسه استیضاح، حجت الاسلام و المسلین سید محمود علوی وزیر اطلاعات و حجت الاسلام و المسلمین مجید انصاری همراهی می کنند.

استیضاح فانی با 64 امضا در هیات رییسه مجلس اعلام وصول شد که گفته می شود 35نفر از امضا کنندگان امضای خود را پس گرفته اند.

هیچ گونه شائبه سیاسی یا فراکسیونی در استیضاح فانی نیست

جبار کوچکی نژاد در جلسه استیضاح علی فانی وزیر آموزش و پرورش، گفت: استیضاح در جهت حفظ منافع یک میلیون فرهنگی و حدود 13 میلیون دانش آموزش انجام می‌گیرد و هیچ گونه شائبه سیاسی یا فراکسیونی در میان نیست.

نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس منزلت اجتماعی، مسائل پرورشی، حقوقی، رفاهی و آموزشی آموزش و پرورش را از محورهای استیضاح برشمرد و افزود: دستگاه آموزش و پرورش برخلاف وزارت علوم که در استان‌ها به صورت هیأت امنایی اداره می‌شود فاقد چنین امکانی در استانها است به همین دلیل وزیر آموزش و پرورش اگر ضعیف باشد بودجه 24 هزار و 800 میلیارد تومانی این وزارتخانه به درستی هزینه نمی‌شود و این وزارتخانه بزرگ دچار مشکل می‌شود.

به گفته نماینده مردم رشت، بیشتر مشکلات آموزش و پرورش معطوف به سنگینی کار، حقوق پایین و کاهش راندمان آموزشی است.

وی ادامه داد: حقوق فرهنگیان در سال جاری بیشتر از 14 درصد افزایش نیافته است و این در حالی است که از صندوق بازنشستگی فرهنگیان مدیران حداقل 10 میلیون تومان حقوق می‌گیرند و بیش از 400 میلیون تومان بین خودشان تقسیم می‌کنند. بودجه 3000 میلیارد تومانی این صندوق در دست مدیرانش تبدیل به ماشین‌های لوکس و هدایای نفیس جهت در اختیار گرفتن مدیرانش می‌شود. فسادی که در گذشته هم در این صندوق وجود داشت.

کوچکی نژاد خطاب به وزیر آموزش و پرورش گفت: مگر شما در جلسه رأی اعتمادتان قول تحول در آموزش و پرورش را ندادید؟ آیا به سند تحول آموزش و پرورش دست زده‌اید؟ 250 میلیارد تومان برای اجرای این سند گذاشته شد و مدارسی برای پایلوت انتخاب شدند اما حتی یک ریال از آن هزینه نشد.

نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: قول دور نگه داشتن آموزش و پرورش از سیاسی بازی و گروه گرایی را دادید ولی تعداد زیادی از متحصنان سال‌های گذشته را در مسند کار منصوب کرده‌اید. امروز نمایندگان تشکل‌های غیرقانونی در ستاد ‌آموزش و پروش مشغول کارهای انتخاباتی هستند.

وی اجرا نشدن طرح رتبه بندی فرهنگیان را مورد انتقاد قرار داد و افزود: نباید با الفاظ بازی کنیم. نظام رتبه بندی فرهنگیان که یک فرآیند ارتقا شغلی است را محدود به توزیع پول آن هم در ابتدای سال تحصیلی آینده کرده‌اید. قول استخدام یک فرزند خانواده آموزش و پرورش را داده بودید ولی چرا آن را انجام ندادید؟

وی در پایان ابراز تأسف کرد: 60 هزار دانش آموز جامانده از تحصیل و 9 میلیون بیسواد در کشور وجود دارد و وزیر کاری برای آنان انجام نداده است.

دانش‌آموزان در روستاها روی حلبی و نیمکت‌های شکسته می‌نشینند

نماینده مردم ارومیه در انتقاد از عملکرد علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش گفت: دانش آموزان در روستاها روی حلبی و نیمکت‌های شکسته می‌نشینند.

نادر قاضی‌پور که به عنوان موافق استیضاح وزیر آموزش و پرورش در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس سخن می‌گفت، اظهار کرد: آموزش و پرورش روستائیان را رها کرده است. مگر بچه‌های روستایی و فرزندان کارگران و کشاورزان خدایی ندارند؟

وی با بیان این‌که آمار بیسوادی در کشور به خصوص در روستاها بالاست،‌ تصریح کرد: سیاست غلط جمع‌آوری مدارس روستایی برای چیست؟ این موضوع باعث می‌شود خانواده‌های روستایی برای تحصیل فرزندانشان روستاها را ترک کنند و در حاشیه شهرها سکنی گزینند و همین امر به افزایش حاشیه نشینی منجر می‌شود. برخی هم به خاطر نبود کار در شهر، در روستا می‌مانند و فرزندانشان ترک تحصیل می‌کنند.

این نماینده مجلس در ادامه با اشاره به تصریح قانون اساسی در تحصیل رایگان، یادآور شد: ما قسم خورده‌ایم به قانون اساسی وفادار باشیم، اما متأسفانه هر روز هزینه تراشی بیشتر می‌شود و مردم و کارگران با مشکلات جدی مواجه می‌شوند.

قاضی پور با بیان این‌که قانون مصوب مجلس برای فرهنگیان اجرایی نشده، خاطرنشان کرد: دولت نتوانسته اولویت کمک به آموزش و پرورش را در هیأت دولت جا بیندازد.

نماینده مردم ارومیه در مجلس بررسی صلاحیت مجدد متولی آموزش و پرورش را نیازمند داوری منصفانه دانست و اظهار کرد: آینده تعلیم و تربیت 12 میلیون دانش آموز و سرنوشت یک میلیون معلم و کادر اداری و سیاست گذاری نظام تعلیم و تربیت بدون شک به تصمیمی که مجلس می‌گیرد بستگی دارد.

وی با بیان این‌که باید مدیری با کفایت، مدبر، توانمند و هوشمند در رأس وزارت آموزش و پرورش قرار گیرد، گفت: بررسی میانگین فعالیت‌های آقای فانی ما را متقاعد نمی‌کند که ایشان بتواند طرح سند ملی آموزش و پرورش را مدیریت کند. زیرا مشکلش عدم اعتقاد به تجاربی است که در این سند آمده است.

وی افزود:‌ آقای فانی تعدادی را مسئول کرده که آنها خود آقای فانی را قبول ندارند و پشت سرش حرف می‌زنند.

قاضی پور در پایان با بیان این‌ که دانش‌آموزان در روستاها روی حلبی و نیمکت‌های شکسته می‌نشینند در عین حال گفت: در شهر بهترین مدارس به افراد خاص واگذار شده است.

ما به پاکدستی و تدین فانی اذعان داریم

نماینده مردم دشتستان در مجلس با بیان این‌که استیضاح به معنی عزل و برکناری یک وزیر نیست،‌ گفت: ما به پاکدستی و تدین آقای فانی اذعان داریم.

سیدمهدی موسوی نژاد نماینده مردم دشتستان در جلسه علنی امروز در موافقت با استیضاح وزیر آموزش و پرورش، اظهار کرد: طرح استیضاح فانی در تاریخ 25 خردادماه سال 93 یعنی حدود یک سال پیش نوشته و به هیأت رئیسه مجلس ارائه شد اما بنا به دلایلی امروز در مجلس مطرح شده است.

این نماینده اصولگرای مجلس افزود: باید یادآور شوم که استیضاح به معنی عزل و برکناری یک وزیر نیست. امیدواریم که نمایندگان بتوانند قانع شوند و وزیر هم با توان و انرژی بیشتر به کار خود ادامه دهد. زیرا ما به پاکدستی و تدین آقای فانی اذعان داریم.

نماینده مردم دشتستان در مجلس با بیان این‌ که دلیل اصلی استیضاح بیشتر در حوزه مدیریت و سیاست‌های این وزارتخانه است، گفت: تمام تلاش ما هم بر این بوده که استیضاح صورت نگیرد و با تذکر موضوع برطرف شود. اکنون هم از این موضوع خشنود نیستیم. اما بعد از جلساتی که با وزیر داشتیم به اجبار همه راه‌ها به استیضاح ختم شد.

موسوی نژاد با بیان این‌که مشکلات فرهنگیان از جمله دلایل اصلی استیضاح وزیر آموزش و پرورش است، گفت: عدم اجرایی شدن سند بنیادین تحول آموزش و پرورش، مسائل مربوط به دانشگاه فرهنگیان، انتصاب مدیران بازنشسته، ناکارآمد و بدون برنامه و همچنین نگاه سیاسی، جناحی و حزبی در وزارت آموزش و پرورش از جمله دلایل مطرح شدن استیضاح فانی بوده است.

وی همچنین خاطرنشان کرد: علیرغم افزایش اعتباراتی که در سال 93 نسبت به 92 صورت گرفته و رشد 500 درصدی نسبت به یک دهه گذشته هنوز اقدام عملی در اجرای بند 6 سیاست‌های تحول در آموزش و پرورش مبنی بر تحول در ساختار مالی ایجاد نشده است.

وی در پایان اظهار کرد: امیدواریم که با توضیحاتی که وزیر ارائه می‌کنند بتوانیم نتیجه خوبی از این جلسه داشته باشیم.

استیضاح وزیر آموزش و پرورش سیاسی نیست

نماینده مردم قروه در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: استیضاح وزیر آموزش و پرورش سیاسی نیست و من همواره مدافع دولت تدبیر و امید بوده‌ام و حضور من به عنوان استیضاح کننده تاکیدی بر این موضوع است که این استیضاح به خاطر عملکرد وزیر است نه سابقه سیاسی.

حامد قادرمرزی که به عنوان موافق استیضاح وزیر آموزش و پرورش در جلسه‌ی علنی امروز مجلس سخن می‌گفت بیان کرد: ناتوانی وزیر در جلب رضایت جامعه آموزش و پرورش یکی از دلایل استیضاح ایشان است؛ چرا که جامعه آموزش و پرورش با صداقت و رفتار عالمانه اعتمادشان جلب می‌شود، اما این رفتار از سوی وزیر نبوده و چرا در زمانی که معلمان ما در خیابان‌ها و در ادارات آموزش و پرورش استان‌ها تجمع می‌کردند آقای فانی یک بار هم در میان آنها حاضر نشد و یک سفر به استان‌های محروم در این مدت نکرد؟

وی افزود: ناتوانی وزیر در جلب توجه دولت و اختصاص منابع مالی لازم برای هزینه‌کرد در نظام آموزشی کشور یکی دیگر از محورهای استیضاح وزیر است. متاسفانه مدارس به مدارس خودگردان تبدیل شده‌اند و در مناطق محروم نیز خانواده‌ها هستند که باید هزینه‌های جاری مدرسه را پرداخت کنند و این در حالی است که بیش از 50 درصد منابع آموزش و پرورش صرف حقوق و مزایای کادر غیر آموزشی می‌شود و در برخی مناطق کشور مدارسی وجود دارد که نه در شان معلمان است و نه در شان دانش آموزان و دیوارهای آن هر لحظه در حال فرو ریختن است.

نماینده قروه با بیان این که مطالبات بازنشستگان در دوره وزارت فانی نادیده گرفته شده است گفت: متاسفانه شاهدیم وزارت آموزش و پرورش به مطالبات بازنشستگان آموزش و پرورش بی‌توجه است و صندوق‌های بازنشستگی آموزش و پرورش در حال نابودی است. همچنین ناتوانی در تغییر دیدگاه معلمان و مقایسه آنان با کارمندان نیز در وزارت آموزش و پرورش هنوز وجود دارد در حالی که طرح تمول پزشکان اجرا شده است و پزشکان حقوق چند ده میلیونی می‌گیرند معلمان آموزش و پرورش با تحصیلات عالیه نمی‌توانند حقوقی دو میلیونی دریافت کنند. در حالی که آموزش و پرورش در توسعه کشور شاید سهم بیشتری از آموزش بهداشت و درمان داشته باشد.

نماینده قروه در پایان تاکید کرد: بی‌توجهی به تولید علم و توسعه آموزشی نیز موضوعی است که در وزارت خانه آقای فانی مغفول مانده و بسیاری از سوالات معلمان و خانواده‌ها بی‌پاسخ مانده است و همه این مشکلات بخشی از مطالبات فرهنگیان است؛ و الا به لحاظ سیاسی و پاکدستی آقای فانی وزیری قابل اعتماد است.

 معلم ها می گویند «به خیر تو مرا امید نباشد، الهی این وزیر فردا نباشد»

یک عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با تأکید بر این‌که استیضاح وزیر آموزش و پرورش سیاسی نیست و صرفاً طرح مطالبات فرهنگیان است، گفت: در این روزها این پیامک بین معلمان خطاب به فانی رد و بدل می‌شود که «به خیر تو مرا امید نباشد، الهی این وزیر فردا نباشد».

فرهاد بشیری به عنوان موافق استیضاح وزیر آموزش و پرورش در صحن علنی امروز و در جلسه استیضاح فانی، اظهار کرد: در ابتدای دولت نگرانی‌ها و دل‌مشغولی‌های مرتبط با حوزه آموزش و پرورش و فرهنگیان در جلسات متعدد با رئیس جمهور و معاونانشان و با همه تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران مطرح شد و در زمان رأی اعتماد به آقای فانی نیز بیان شد.

وی با بیان این‌که فانی به عنوان یک فرهنگی دارای شخصیت قابل احترام است، گفت: در همان دوران آقای فانی در کمیسیون در موضوع تعامل و ارتباط با اعضای کمیسیون آموزش تأکید کردند، اما اکنون عملکرد ایشان و مجموع همکارانشان در حوزه ستادی استان‌ها و مناطق باعث شده که فعالیت و نشاط از مجموعه عظیم و ارزشمند معلمان گرفته شود.

نماینده مردم پاکدشت با بیان این‌که موضوع استیضاح فانی بنا بر اجبار و ضرورت طرح مطالبه و خواسته همکاران فرهنگی مطرح شد، تأکید کرد: استیضاح صرفاً مطالبه فرهنگیان است و هیچ‌گونه موضوع سیاسی در آن نیست.

وی با تأکید بر این‌که اهداف و برنامه‌های آموزش و پرورش برای آینده کشور ادامه دارد، گفت: باید بیشترین اهتمام و توجه به این قشر شود و برای تحقق مطالبات فرهنگیان تلاش‌های لازم صورت گرفت.

بشیری با بیان این‌که امروز آموزش و پرورش از وضعیت بسیار رقت‌باری رنج می‌برد، گفت: ناامیدی موجود در مجموعه آموزش و پرورش بسیار نگران کننده است که باید توجهات لازم وجود داشته باشد.

وی خطاب به فانی گفت: آقای وزیر برای تحقق حقوق مادی و معنوی فرهنگیان چه کردید؟ چرا اجرای لایحه خدمات کشوری در وزارتخانه شما به صورت جدی پیگیری نمی‌شود؟ این رویه باعث شده که هر روز فرهنگیان از اقصی نقاط کشور در مقابل مجلس، وزارت آموزش و پرورش و دیوان عدالت اداری تجمع کرده و با حضور در این ارگان‌ها مطالباتشان را مطرح کنند. اما آیا این شأن فرهنگیان است که اینگونه حقوق خود را مطالبه کنند.

این نماینده اصولگرای مجلس با اشاره به اظهارات فانی در جلسه غیرعلنی مجلس، گفت: آقای فانی در این جلسه این موضوع را مطرح کرد که فرهنگیان انگیزه ندارند. این صحبت از سوی کسی است که در رأس دستگاهی است که باید پرچمدار امنیت و اعتماد شغلی باشد. پس چه کسی باید این انگیزه را به معلمان بدهد؟

وی ادامه داد: آقای وزیر همچنین موضوع نداشتن مهارت فرهنگیان را مطرح کرده است. این صحبت در حالی مطرح می‌شود که باید موضوع کرامت معلمان مورد توجه قرار گیرد. آقای وزیر شما در این رابطه چه کردید؟ در برابر معلمی که در آتش برای نجات جان دانش‌آموزان سوخت و فداکاری کرد و یا معلمی که مورد حمله تروریست‌های بیرحم در سیستان قرار گرفت چه قدر توجه کردید؟

بشیری با طرح این سوال که چرا پست‌هایی در وزارت آموزش و پرورش خالی است، گفت: وضعیت بازنشستگان آموزش و پرورش نیز مناسب نیست. اکنون وضعیت به گونه‌ای است که ناامیدی وسیعی در این قشر از جامعه وجود دارد. آقای وزیر بهتر بود که شما بیشتر از رئیس جمهور کمک می‌گرفتید و تمامی تلاش خود رابرای حل مشکلات وزارتخانه‌تان به کار می‌بردید تا شاهد ناامیدی محض نبودید.

این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات در پایان گفت: این روزها پیامکی بین معلمان و فرهنگیان رد و بدل می‌شود با این مضمون «به خیر تو مرا امید نباشد، الهی این وزیر فردا نباشد» چرا معلمی که باید در کلاس درس تمام فکرش به کارش باشد به دنبال چنین ادبیاتی برای احقاق حقوقش است؟

احداث یک مدرسه نیز پس از 11 سال به تازگی به اتمام رسیده است

نماینده مردم آبادان خطاب به وزیر آموزش و پرورش از وی علت انتصاب مدیران ضعیف در این وزارتخانه را پرسید و افزود: بنده از حامیان دولت بودم ولی آنقدر به خواسته‌ها و دغدغه‌ها بی‌توجهی شد که حالا با عنوان استیضاح کننده در اینجا صحبت می‌کنم.

محمدسعید انصاری در ادامه افزود: وزیر آموزش و پرورش یک سال است بنده را سر کار گذاشته و دست آخر به قول‌هایی که داده بود عمل نکرده است.

وی ادامه داد: وزیر، معاونان و مدیران کل آموزش و پرورش به نقاط محروم و روستاهای دورافتاده سرکشی نمی‌کنند. بچه‌های مردم در شهر آبادان و در استان خوزستان در گرمای طاقت فرسا در کانتینرهای آهنی درس می‌خوانند. احداث یک مدرسه نیز پس از 11 سال به تازگی به اتمام رسیده است.

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس افزود: معلمان پیش دبستانی هنوز مشکل دارند. در حالی که می‌توانید مشکلاتشان را حل کنید.

نماینده مردم آبادان از علی‌اصغر فانی پرسید: دلیل افزایش ترک تحصیل‌ها در دوره شما چیست؟ آیا تحقیقی در این زمینه داشته‌اید؟ خانواده‌ها از عملکرد شما ناراضی‌اند.

سیاسی بودن آموزش و پرورش سم مهلکی برای این وزارت‌خانه است

نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی با بیان این که سیاسی بودن آموزش و پرورش سم مهلکی برای این وزارت خانه است بسیاری از مدیران وزارت خانه را افراد سیاسی دانست که به گفته‌ی وی سیاست بازی و سیاست کاری می‌کنند.

محسن علیمردانی که به عنوان موافق استیضاح وزیر آموزش و پرورش در جلسه علنی امروز مجلس سخن می‌گفت اظهار کرد: قاطبیه فرهنگیان معتقدند وزیر آموزش و پرورش از نظر توان مدیریتی رئیس بوده و نفوذ خوبی در دولت و مجلس ندارد ایشان محبوبیت، مقبولیت و تحرک لازم را ندارد و لذا زیر مجموعه وزارتخانه انگیزه کار و اعتماد به وزیر ندارند.

وی با بیان اینکه فرهنگیان و معلمان از تمامی سلیقه‌های سیاسی و غیرسیاسی دوست ندارند وزیری سست و کم تحرک و ناکارآمد داشه باشند ادامه داد: کمتر معلمی را دیدم که از وزیر آموزش و پرورش راضی باشد. در کشورهای دیگر معمولا در چنین شرایطی وزیر استعفا می‌دهد اما در کشور ما دو دستی به میز می‌چسبند و کنار نمی‌روند.

علیمردانی خاطر نشان کرد:‌ برخی می‌گویند شرایط کشور حساس است و استیضاح آقای فانی به مصلحت نیست اما چه مصلحتی بالاتر از رضایت معلمان و فرهنگیان که بزرگترین سرمایه‌های کشور هستند.

این نماینده مجلس با بیان این که نه تنها شادابی و تحرک در آموزش و پرورش ایجاد نشده بلکه سستی در این وزارت خانه حاکم شده تصریح کرد: این وزارت‌خانه را نمی‌شود حزبی اداره کرد. من نگرانم که برای انتخابات وزارتخانه و اداره کل‌های آن تبدیل به ستادهای انتخاباتی افراد خاصی شود. چرا که سیاسی بودن آموزش و پرورش سم مهلکی برای آن است و در حال حاضر بسیاری از مدیران این وزارت‌خانه سیاسی هستند و سیاست بازی و سیاسی کاری می‌کنند.

علیمردانی نگاه غیر کارشناسی و غیر علمی را باعث تبعیض در بین فرهنگیان عنوان و خاطر نشان کرد:‌ متاسفانه بچه‌های مردم در مدارس دچار سوء تغذیه شده‌اند چرا نتوانسته‌اید نظر مجلس و دولت را برای این موارد جلب کنید.

وی در پایان گفت که برخی معلمان به خاطر کم بودن حقوق‌شان به مشاغل دیگر روی آوردند و حتی سرویس دانش آموزان شده‌اند.

استیضاح فانی ردیفی و سریالی نیست

نماینده مردم تالش در مجلس با بیان این‌که استیضاح فانی ردیفی و سریالی نیست،‌ گفت: متأسفانه در بعضی از حوزه‌ها مدیران باسابقه برکنار شده و در مقابل افرادی روی کار آمده‌اند که هیچ دانشی ندارند.

محمود شکری نماینده مردم تالش در موافقت با استیضاح وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اهمیت جایگاه این وزارتخانه تأکید کرد: کشوری موفق و پیشرفته‌تر است که به علم‌آموزی و جایگاه معلم توجه ویژه‌ای داشته باشد. به عنوان مثال اگر کشوری مثل ژاپن توانسته تا این حد پیشرفت کند در کشور آنها به جایگاه معلم توجه شده است.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه اظهار کرد: بنده معتقدم که باید با دولت همکاری کرد و همه بنده را می‌شناسند و تا الان نه یک سوال و نه تذکری نسبت به وزیر آموزش و پرورش داشته‌ام، اما متأسفانه با توجه به برخی مشکلاتی که در این وزارتخانه وجود داشت این موضوع را پیگیری کردم.

شکری با بیان این‌که پرورش از اصلی‌ترین ارکان در آموزش و پرورش است، گفت: متأسفانه در این زمینه مدیران باسابقه و خبره که تخصص آنها در حوزه پرورشی بوده برکنار شده و در مقابل افرادی روی کار آمدند که هیچ دانشی در این زمینه ندارند.

نماینده مردم تالش در مجلس با تأکید بر این‌که استیضاح وزیر آموزش و پرورش ردیفی و سریالی نیست،‌ گفت: استیضاح بدترین موضوع در کشور و ما در شرایطی هستیم که در مقابل دشمنان اسلام قرار داریم لذا این موارد را باید مورد توجه قرار دهیم.

وی با اشاره به عدم تعهدات وزیر، گفت: آقای وزیر اینها درد فرهنگیان است. بعضی‌ها نگذاشتند شما بشنوید.

وی ادامه داد: چرا تا این حد مدارس غیرانتفاعی را گسترش دادید که دانش آموزان هم به والدین خود فشار می‌آورند که چرا پول ندارند تا آنها هم در این مدارس تحصیل کنند؟

مخالفان استیضاح

استیضاح امروز نتیجه نخواستن‌های دیروز مدیران کشور است

نماینده گچساران و باشت گفت: استیضاح فانی پاسخ مناسبی به دغدغه فرهنگیان نیست. نتیجه نخواستن‌ها و نتوانستن‌های دیروز آموزش و پرورش را امروز فانی باید پاسخگو باشد.

غلامرضا تاجگردون در مخالفت با استیضاح فانی وزیر آموزش و پرورش، گفت: بیشترین استیضاح‌ها در طول مجالس ایران استیضاح وزیر آموزش و پرورش بوده است.

به گفته رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، فقدان نگاه سیستمی به آموزش و پرورش در دولت و مجلس موجب سرپوش گذاشتن بر چالش‌های این وزارتخانه شده است.

وی با بیان این‌که در کنار فرهنگیانی هستیم که خود یا فرزندانشان سر گرسنه بر بالین می‌گذارند از استیضاح کنندگان پرسید: آیا با استیضاح می‌توان این شرایط را تغییر داد؟ پاسخ یقیناً‌ منفی است. آیا عملکرد وزیر از حیث اقتصادی و اجتماعی موجب انحراف جدی در عملکرد آموزش و پرورش شده است؟ آیا وزیر را به خاطر توزیع نامناسب پول و امکانات و هزینه نامناسب در ساختار آموزش و پرورش به مجلس کشانده‌ایم؟

تاجگردون با طرح این مسأله که چه باید کرد تا وضعیت نابسامان و نامناسب آموزش و پرورش بهبود یابد،‌ متذکر شد: سهم گذشتگان، دولت و مجلس در وضعیت امروز آموزش و پرورش چه سهمی است؟ اگر می خواهیم وضع فرهنگیان بهتر شود تک تک نمایندگان و دولتمردان در این قضیه سهیم هستند.

وی با اشاره به سهم مجلس در شکل‌گیری نابسامانی‌های امروز آموزش و پرورش، گفت: مجلس نهم در بودجه 94 آموزش و پرورش 2477 میلیارد تومان از بخش‌های مختلف به بودجه این وزارتخانه افزود. به ازای واردات هر کالا نیز سهمی از عوارض برای آموزش و پرورش اختصاص می‌یابد. از بودجه 92 تا 94 سهم این وزارتخانه 2 درصد افزایش یافته است. سرانه مدارس تا دو سال قبل 10 میلیارد تومان بود و امروز این عدد به 100 میلیارد تومان افزایش یافته است. همه این موارد نشان می‌دهد ظرفیت‌های بهتری برای حل مشکلات این وزارتخانه به وجود آید.

وی ادامه داد: برخی از نمایندگان پیشنهاد داشتند با کاهش یارانه ثروتمندان و افزودن آن به حقوق معلمان مشکلات آموزش و پرورش را حل کنیم ولی مجلس به این پیشنهاد رأی نداد. باید سهم مجلس در شکل‌گیری وضعیت جاری آموزش و پرورش مورد توجه همکاران قرار بگیرد.

وی با طرح این پرسش که آیا استیضاح وزیر آموزش و پرورش پاسخ به یک رفتار دولت است،‌ گفت: دولت، صدای نمایندگان موافق و مخالف مجلس را در این مطالبه بشنود. مطالبه امروز استیضاح کنندگان مطالبه متن دل مردم است. بنابراین ظرفیت بهتری را برای حل مشکل این وزارتخانه به وجود آورید. اما آیا استیضاح وزیر پاسخی به یک رفتار دولت است؟ وزیر علوم استیضاح و برکنار شد. چرا با حذف وزیر،‌ مجلس به دولت علامت داد، در دولت قبل هم با استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همین علامت به دولت داده شد. اما چه شد؟

نماینده باشت و گچساران خطاب به استیضاح کنندگان درخواست کرد با رفتاری غیر از استیضاح در پی حل مشکلات آموزش و پرورش در برنامه ششم توسعه باشند.

وی در حمایت از وزیر آموزش و پرورش، گفت: فانی در دنیای سیاست‌زده امروز درستکارترین مدیر دولتی و از متن جامعه فرهنگیان است، به این مسأله توجه جدی داشته باشید.

گنه کرد در بلخ آهنگری...

حجت الاسلام والمسلمین مصباحی مقدم در مخالفت با استیضاح وزیر آموزش و پرورش گفت که بیشترین مشکلات این دستگاه ربطی به وزیر ندارد.

غلامرضا مصباحی مقدم در سخنانی عنوان کرد: دکتر فانی شخصیتی است فرهنگی و برآمده از آموزش و پرورش که از سطوح پایین تا سطوح عالی را طی کرده است و من 20 سال است که ایشان را از نزدیک می‌شناسم. من از سال 75 به عنوان مجتهد آشنا با تعلیم و تربیت عضو شورای عالی آموزش و پرورش شدم و پنج دوره است که عضو این شورا هستم.

او ادامه داد: زمانی که آقای مظفر وزیر آموزش و پرورش بود من به عضویت این شورا درآمدم، آقای فانی نیز یا به عنوان معاون وزیر یا مدیر و یا مشاور در اینشورا عضو بودند. طی سالیان اخیر نیز وزیر بودند. ایشان انصافاً شخصیتی متدین، مومن، انقلابی، باتجربه،‌ باسابقه و دلسوز است.

مصباحی مقدم در ادامه گفت: آموزش و پرورش کمتر دوره‌ای، از ثبات مدیریت برخوردار بوده و بیشترین استیضاح را نیز در میان وزارتخانه‌ها شاهد بوده، بی‌ثباتی موجب عدم ساماندهی امور در هر مجموعه‌ای می‌شود. وزارت آموزش و پرورش بزرگترین دستگاه کشور است و ظرفیت چند وزارتخانه را در درون خود دارد و کمتر کسی از مدیریت آن برمی‌آید.

این نماینده مجلس تأکید کرد: آموزش و پرورش مهمترین وظیفه نظام را در تربیت نسل آینده بر عهده دارد. رهبر انقلاب نیز فرمودند هزینه برای آموزش و پرورش سرمایه‌گذاری است. سند تحول ملی آموزش و پرورش توسط شورای عالی آموزش و پرورش تصویب شد و بعد توسط مرجع بالاتر یعنی شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز به تصویب رسید. این سند در دستور کار وزارتخانه است و آقای فانی در تدوین آن حضور و نقش‌آفرینی کرد. ایشان یکی از شایسته‌ترین افرادی است که در اجرایی و عملیاتی کردن آن می‌تواند موثر باشد.

او همچنین با اشاره به نقش معلمان در تعلیم و تربیت، گفت: معلمان و فرهنگیان حق بزرگی بر ملت ایران دارند. دولت و مجلس باید برای مطالبات آنها تلاش کنند و این کار را می‌کنند. معلمان از تبعیض رنج می‌برند، وقتی می‌بینند در دستگاه‌های دیگر مثل وزارت کشور، وزارت ورزش، بهزیستی، ثبت احوال، وزارت ارشاد و شرکت‌ها پرداختی‌ها فوق‌العاده بیشتر از معلمان است در نتیجه معلمان احساس تبعیض می‌کنند. قانونی که مجلس هفتم در زمینه مدیریت خدمات کشور و یکسان‌سازی حقوق‌ها تصویب کرد به بوته فراموشی سپرده شده، من شنیدم که دولت برای تمدید این قانون دست به کار شده، امیدوارم هرچه زودتر اصلاحیه را بیاورند و مجلس تصویب کند تا شاهد رفع این تبعیض‌ها باشیم. اگر تبعیض نباشد معلمان به حق خود قانع هستند. مسأله دیگر این‌که این تبعیض چه ربطی به وزیر دارد؟

مصباحی مقدم همچنین خاطرنشان کرد: با افزایش بودجه آموزش و پرورش برای سال 94 کمک بزرگی به بهبود وضعیت معلمان شد. اما با توجه به بزرگی این وزارتخانه و بدهی سنگین به معلمان کافی نیست و مشکلات همچنان باقی است. 97 درصد بودجه آموزش و پرورش حقوق و مزایای معلمان است. اجرای سند ملی تحول بنیادین آموزش و پرورش نیاز به منابع دیگری دارد که وجود ندارد.

او افزود: دولت از نظر منابع دولتی در شرایط سختی به سر می‌برد. مجلس هم به این مسأله واقف است. اما می‌شود با صرفه‌جویی در سایر دستگاه‌ها سهم آموزش و پرورش بیشتر کرد. سال گذشته 112درصد و سال قبل‌تر از آن 110درصد به آموزش و پرورش پرداخت شد. آقای نوبخت هم گفتند که دولت درصدد است که 6 هزار میلیارد صرفه‌جویی کند. جا دارد که این صرفه‌جویی بیشتر شود و دولت مجاز است 10 درصد بین دستگاه‌ها جابجا کند. اگر با تدبیر دولت انجام گیرد می‌توان کمک بیشتری به آموزش و پرورش کرد.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس،‌ تأکید کرد که بیشترین مشکلات آموزش و پرورش ربطی به وزیر ندارد و گفت: «گنه کرد در بلخ آهنگری، به شوشتر زدند گردن مسگری». وزیر پیگیری کرده که پاداش سال 92 بازنشستگان پرداخت شده برای پاداش سال 93 نیز به صورت جدی پیگیر است. احکام ارتقای 100 هزار بازنشسته اصلاح شده، افزایش سرانه دانش‌آموزی و سرانه مدارس شبانه‌روزی و مناطق محروم مورد توجه قرار گرفته و به استان‌های محروم سرانه بالاتری از میانگین کشوری در نظر گرفته شده. همچنین طرح نوسازی گرمایشی و سرمایشی مدارس از سال 92 به صورت جدی با اولویت مناطق محروم در حال پیگیری است.


نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴۴
در انتظار بررسی: ۶۸
غیر قابل انتشار: ۲۴
یک فرهنگی
|
۱۲:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
میدونید دوستان کسی ک معلم نیست از این استیضاح خوشحال نمیشه ولی شما یرو ببین وضعیت معلمین چطوری هست ینی طوری شده ک اصلا انگیزه وجود نداره شما تصور کن اضافه کاری میکنی بعد چند ماه میگن اضاه کاریتون رفت توی دیون ینی چی ینی پولی نیست بابتکاری ک شما انجام دادی بهت پرداخت کنن من خودم الان مسافر کشی میکنم و معلمم هستم میدونید هر روز هر چی پول دربیاری همون وز حداقل دستت رو میگیره شاید باورتون نشه من ی وام بازپرداخت 250 تومنی دارم و حقوق خالص من الان 690 هزار تومن هست با 9 سال سابقه کار برید ببینید هر کی تو اموزش و پرورش مدرک دکترا میگیره تمام سعیش بر این هست ک خودش رو برسونه ب اموزش عالی چون رقم پرداختی اونجا خیلی بالاتره فانی از نظر عملکرد مثل علی احمدی هست
یوسف
|
۱۲:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
سلام بودجه را مجلس محترم تصویب میکند خوب حقوق معلمان را در بودجه افزایش دهد چه ربطی به وزیر دارد
ناشناس
|
۱۲:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
کاش به جای آقای فانی وزیر صنعت و معدن استیضاح میشدند
ناشناس
|
۱۲:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
مشکلات این وزراتخونه ربطی به وزیر نداره. آموزش و پروش تو این کشور کلا تعطیله. همین معلمای عزیر متحصن از عومال اصلی ضعف آموزش و پروشن. به خاطر کم سوادی و عدم تعهد و بی مسئولیتشون. اول باید معلما رو استیضاح کرد.
ناشناس
|
۱۱:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
من به روحانی رای دادم ، اما فانی واقعا وزیر ضعیفی هست و تدبر و مدیریت نداره توی آموزش و پرورش . همه آموزش و پرورشی ها و معلمان از دست این وزیر دلشون خون هست .
کا کا
|
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
فانی فرهنگیان را فنا کرد . درست که اقتصاد مقاومتی است ؟ اما نه فقط برای آموزش و پرورش
عابر
|
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
به نظر من وزیر رای میاره وبهترین شخص برای وزارت ایشان می باشند فقط اگه وزیر باقی ماندی فانی جان فکری به حال برخی معاونین خودت بکن نقطه ضعف فانی برخی معاونین هستند
ناشناس
|
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
معیشت فرهنگیان ربطی به وزیر نداره چون دولت نمیخواد و بس..
محمد
|
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
بابا بقران ما فرهنگیان داریم با سیلی صورت خودمونو سرخ نگه میداریم....فانی نه هرکی که میاد بیاد ولی به فکر مام باشه...والله که زندگیمون سخته...خیلیم سخته
فرهنگی
|
۱۱:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
آقای فانی بسیار ضعیف عمل کردند
علی
|
۱۱:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
آقای قاضی پور عزیز شما میفرمایید دانش آموزان روی حلبی وصندلیهای شکسته می نشینند اینجا یک سوال پیش می آید که آیا دردوران وزارت آقای فانی این صندلیها وحلبی ها به مدارس تحویل داده شده یاقبلا بوده یااینکه صندلیهای مدرن در دوران وزارت آقای فانی از مدارس جمع آوری شده وبه جای آن این حلبی ها وغیره جایگزین شده است ؟ عزیز من اگراین ناملایمی هابوده از قبل بوده وشماها هم که در مجلس حضور داشتید راستی چرا آن موقع این سوالات مطرح نشدکه تا حالاویا بعدازمدتی رو به بهبود میگذاشت خودتان هم عنایت دارید بعضی مشکلات که سالهاست موجود بوده ونمیشود ونمی توان این مشکلات چندین ساله رادر یکسال وخرده ی درست کرد ضمن تشکر از تذکر جنابعالی باید از یکجائی برنامه ای برای رفع مشکلات تدوین کرد.
ناشناس
|
۱۱:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
به خدا من طرفدار دولتم ولی این وزیر برای ما فرهنگیا کاری نکرد
ناشناس
|
۱۱:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
نمایندگان موافق استیضاح درمورد معلول ها صحبت میکنند معلولهایی که علتش فانی نیست یا حداکثر سهم ناچیزی در آن دارد- علت همه این معلول ها و مشکلات از گذشته تا حال ناشی از عدم توجه مجلس ، دولت و مجموعه دست اندرکاران بوده است
سلمان
|
۱۱:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
من فرهنگی ام،ولی به نظرم بیشترین ضرر وقتی به فرهنگیان وارد شد که وزیر پیشنهادی دکتر روحانی یعنی آقای نجفی رای اعتماد نگرفت و برای یک رای رد شد،یعنی فرهنگیان او را در حد پرستش دوست دارن
ناشناس
|
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
فرهنگی هستم و میانه ای هم با سیاست و سیاست باز ی ندارم ، حقیقت این است که آموزش و پرورش نیاز به مدیرانی بسیار کارامد تر از آقای فانی دارد و صد البته فارغ از جناح بندی های مرسوم ، چرا همه به سادگی از کنار مساله ای به نام مدارس غیر انتفاعی می گذریم ، دردی بزرگ و باری سنگین بر دوش خانواده ها است چرا کسی کاری نمی کند چرا مجلس و نمایندگان محترم باز نگری نمی کنند ، من با پنجاه سال سن مجبورم به فرزندانم توضیح بدهم این دویست ،سیصد پزشک که اکثریتشان هم مجرب و معروف و حداقل بالای 60 سال سن دارند از خانواده های متوسط و معمولی جامعه بوده اند و در مدارس دولتی درس خوانده اند .توخود بخوان حدیث مفصل از این مجمل
ناشناس
|
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
آقای روحانی تشریف نبردن برای دفاع !
عجـــــــــــــــب !
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۲:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
اکثر فرهنگیان از اقای فانی ناراضی هستند یا بی تفاوت کسی از کار فانی راضی نیست . کاش یک وزیر مثل وزیر بهداشت یا وزیر خارجه داشت امورش و پرورش نه یک ادم بیحال
محمود یک فرهنگی
|
۱۱:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
دوستانی که از آقای فانی دفاع می کنند امیدوارم که فرهنگی باشند وگرنه از روی احساس صحبت میکنند. آقای فانی شاید انسان خوبی باشند ولی مناسب وزارت آموزش و پرورش نیستند. حیف از جناب نجفی که مجلس به ایشون رأی نداد.
قاسم
|
۱۱:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
من از حامیان دولت تدبیر وامید هستم واز فرهنگیان اما انتظار این بدون شخص آقای روحانی در مجلس حضور می یافتند واحترام بیشتری برای جامعه فرهنگیان قایل می شدند
ناشناس
|
۱۱:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
آقای روحانی؛ چرا به مدیران استانی توجه ندارید؟! چرا مدیران دولت قبل هنوز در استانها سرکارند! چرا بازرسانی به استانها نمیفرستید؟!
از ما گفتن....
ناشناس
|
۱۱:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
ما کماکان حامی دولت تدبیر و امید هستیم و با این کارها مایوس نمیشویم
ناشناس
|
۱۰:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
فانی دوستت داریم
ناشناس
|
۱۰:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
آقای فانی بلافاصله بعد از استیضاخ نماینده مردم تهران در انتخابات مجلس شوید
مطمئن باشید رای می آورید
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۱:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
همون گلی که رو سر ما معلما گذاشته بسه قربونت برم همینجوری پیشنهاد نده فانی واقعا ضعیف ترین وزیر آموزش و پرورشه حیف از نجفی که داغش به دلمون موند...
ناشناس
|
۱۰:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
اگر آقای فانی نفرات خاکستری ( ممتنع ) مجلس را با خود همراه کند استیضاح رای نمی آورد
دنشجوی دانشگاه فرهنگیان
|
۱۰:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
چرا دنشجوی دانشگاه فرهنگیان ورودی 93 را استخدام نمی کنند در حالیکه دانشجویان ورودی 91 و 92 را تنها دو ماه پس از ورودشان استخدام کردند.
پاسخ ها
فالکروم
| |
۱۰:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
به ترتیب ابتدا سال 91 بعد 92 و بعد 93
ناشناس
|
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
آقای فانی با این استیضاح جاودانه میشود
ناشناس
|
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
استیضاح حق مجلسه.
من بعنوان یک فرهنگی معتقدم ضعیف ترین وزیر در دوران انقلاب اسلامی ایشان بوده اند هیچکار وعملکرد مثبتی نداشته است.
هرچند نظرات مخالف را نمیگذارین اما ......
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
اشتباه منفی دادم
ناشناس
|
۱۰:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
آقای فانی با این بودجه کم عملکرد خوبی داشتید مشکل شما نجیب بودن شما بود
برای شما و خانواده محترمتان آرزوی سلامتی و طول عمر را دارم
ناشناس
|
۱۰:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
این وزیر یا وزیری قوی تر از فانی ، در شرایط فعلی با بی پولی و اقتصاد ضعیف هیچ کاری نمی تواند بکند .این محلس اگر غیرت داشت ( و یا محلس قبلی ) در شرایط درامدهای بالای نفتی باید حاج بابایی پلید و نجس را استیضاح می کرد .
ناشناس
|
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
آقای فانی دو سال پیش وعده بهبود معیشت معلمان و آموزش زبان مادری اقوام رو دادی، یادته؟!
پاسخ ها
کادر درمان بیمارستان شهدا تجریش
| |
۱۱:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
وعده رو ولش کن !
معاون وزیر بهداشت هم 2 هفته پیش گفته بود : تمام طلب کارکنان و پرسنل وزارت بهداشت تا پایان خرداد پرداخت میشود !!
الان 3 تیر است و 3 تا اضافه کار + 4 تا کارانه + 8 ماه مابه التفاوت طرح کارانه از بیمارستان طلب داریم .
دلواپس ورژن جدید
|
۱۰:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
ما دلواپسان ورژن جدید مخالف استیضاح هستیم
فانی انسان وارسته ای است
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
لطفا همه چیزو با هم قاطی نکنید شاید حکایت عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد باشه. فانی واقعا عملکردش از ضعیفم ضعیفتره
فالکروم
|
۱۰:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
هدف فقط تخریب و حاشیه درست کردن برای دولت محترم در گرماگرم مذاکرات است
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۱:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
نه واقعا ایشان در حد وزارت آموزش و پروش نبوده و نیست.
سبحان
| |
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
مطمعن باشید فقط دلیل استیضا ایستادن حلوی دولته وگر نه فانی خیلی بهتر از حاجی باباییه
مجید
| |
۱۱:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
نه عزیز سخت در اشتباهی،مابه آقای روحانی ری دادیم که عدالت برقراربشه نه اینکه ماجونارو به حال خودمون ول کنن اون وقت آقایون به فکر خودشون باشن
ناشناس
| |
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
کروم جان آیا با خود تا بحال فکر کرده ای که در دنیای فعلی که تا این اندازه پیشرفته است چرا فرزندان ما از پیش دبستانی تا سال اخر دانشگاه روی یک نمونه نیمکت مینشینند!!!؟
ناشناس
| |
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
به عنوان یک عضو خانواده اصلاح طلب که همه شون فرهنگین تورو خدا این وزیرو استیضاح کنید
بوشهر
| |
۱۱:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
هیچ ربطی به مذاکرات ندارد بلکه هدف تامین اینده فرزندان این سرزمین است...
ناشناس
| |
۱۱:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۳
آخه مگه آموزش و پرورش حدی داره که تو میگی در حد وزارت آموزش و پرورش نبوده