صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۰۵۰۰۵
تاریخ انتشار: ۴۳ : ۱۵ - ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

'لیندسی گراهام' سناتور جمهوری خواه آمریکایی هشت شرط را برای امضای توافق هسته ای با ایران به 'باراک اوباما' پیشنهاد کرد و گفت: رییس جمهوری آمریکا در مذاکره با ایران باید اصول بیشتری را در نظر بگیرد.

به گزارش ایرنا،سناتور جمهوری خواه آمریکایی امروز (دوشنبه) در سرمقاله روزنامه 'وال استریت ژورنال' هشت اصل را، به گفته خود برای اطمینان از اجرای توافق هسته ای توسط ایران به رییس جمهوری آمریکا پیشنهاد داد که از جمله آنها محدودسازی غنی سازی اورانیوم توسط ایران تا حد لازم برای فعالیت یک رآکتور هسته ای است.

گراهام نوشت: قانون بازنگری بر توافق جامع هسته ای با ایران اکنون در راه کاخ سفید و منتظر امضای ناخواسته اوباماست. وی مجبور به پذیرش این طرح شد زیرا مجلس سنا و مجلس نمایندگان با رای قاطعی آن را تصویب کردند و این امر، نقش قانونی کنگره در بازنگری توافق هسته ای با ایران و لغو هر یک از تحریم های مصوب کنگره را تایید می کند.

وی در ادامه این سرمقاله افزود: اکنون دشوارترین مرحله برای اعضای کنگره آغاز شده است.

گراهام همسو با سایر مخالفان دولت اوباما مدعی شد: رییس جمهوری آمریکا یا باید به توافقی با ایران دست یابد که در نهایت مانع از دست یافتن ایران به تسلیحات هسته ای شود، یا بکلی باید از مذاکرات کنار بکشد. اگر وی اصرار بر اجرای طرحی برای جلوگیری از ایران هسته ای دارد، کنگره باید آن را متوقف کند.

این سناتور جمهوری خواه بار دیگر ادعای دخالت ایران در امور منطقه را مطرح کرد و مدعی آغاز جنگ منطقه ای با تبعات جهانی شد.

گراهام تصریح کرد: مذاکرات آمریکا و ایرانی ها تعابیر بشدت متفاوتی را از چارچوب مورد توافق به بار آورده است. در مورد هر یک از اصول توافق، ایران اصرار دارد که هرگز شروط ما را نمی پذیرد. سوالات جدی وجود دارد که چطور این توافق مانع از دست یافتن ایران به سلاح هسته ای می شود.

این عضو کمیته نیروهای مسلح مجلس سنای آمریکا سپس این سوالات را مطرح کرد: آیا تحریم های بین المللی پیش از تایید تبعیت ایران از توافق لغو می شود؟ تحریم ها کی و چه مدت در صورت نقض تعهدات توسط تهران باز اجرا می شود؟ آیا می توان با حسن نیت به توافق رسید؟

گراهام اظهار داشت: من هشت اصل را برای اطمینان از رسیدن به پاسخ های درست در مورد این سوالات و توافقی اجرایی پیشنهاد می دهم. ایران نباید توانایی غنی سازی هسته ای بیشتر از نیازهای کاربردیش برای تامین فعالیت یک رآکتور هسته ای داشته باشد.

وی افزود: ایرانی ها باید به انرژی هسته ای صلح آمیز دسترسی داشته باشند اما تاسیسات زیربنایی باید متناسب با تامین نیازهای یک رآکتور هسته ای باشد.

این سناتور جمهوریخواه اضافه کرد: ایران باید در مورد مسائل باقیمانده مورد نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی توضیح دهد، به ویژه موضوعات مرتبط با ابعاد احتمالی نظامی برنامه هسته ای این کشور.

گراهام همچنین با بیان اینکه 'سایت هایی مانند فردو نباید اصلا فعال باشند'، گفت: ایران باید بطور کامل در مورد تعداد کامل سانتریفیوژهایش، تاسیسات تولیدی اجزای سانتریفیوژ، تعداد دقیق اجزا، کارگاه های مونتاژ و مراکز انبار وذخیره سازی سانتریفیوژ توضیح دهد.

این عضو کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا همسو با سایر همقطاران و نیز برخی سیاستمداران آمریکایی خواستار 'نظارت بر همه تاسیسات نظامی و غیر نظامی ایران همیشه و همه جا باید ممکن باشد.' شد؛ خواسته نظارت بر تاسیسات نظامی ایران بارها و بشدت از سوی جمهوری اسلامی ایران با مخالفت مواجه شده است چرا که مقامات تهران می گویند این امر خارج از قواعد و اصول پروتکل الحاقی است.

وی همچنین گفت: ایران نباید قدرت نظر دادن در مورد زمان نظارت ها از تاسیسات هسته ایش را داشته باشد همچنین نباید بتواند بر توانایی طرف های مستقل برای نظارت و گزارش دهی در مورد تبعیت ایران تاثیر گذارد.

این سناتور تندرو اظهار داشت: لغو تحریم ها و دسترسی به پول های مسدود شده ایران در خارج از کشور باید مرحله به مرحله و به شرط تایید راستی آزمایی آژانس در مورد پیروی ایران از تعهداتش باشد. ایران نباید اجازه داشته باشد به این ده ها میلیارد دلار پول دست یابد.

این سناتور مخالف دولت اوباما با بیان اینکه 'باید روند روشنی برای بازگشت مجدد تحریم های ضد ایران وجود داشته باشد'، بار دیگر مدعی شد: اعمال تحریم ها علیه ایران سال ها زمان برده است تا این کشور را به میز مذاکرات بکشاند.

گراهام همچنین با بیان اینکه 'ایران نباید اجازه تحقیق و توسعه در مورد سانتریفیوژهای پیشرفته را داشته باشد' ادعا کرد: دست یافتن به توانایی فناوری به ایران اجازه می دهد زمان گریز هسته ای ایران را بشدت کاهش دهد.

این سناتور تندروی جمهوری خواه همچنین به اوباما پیشنهاد داد: همه اورانیوم غنی شده ایران باید از این کشور خارج شود، ایران نیازی به داشتن میزان زیاد اورانیوم غنی شده ندارد.

به گزارش ایرنا، این اظهارات عضو کمیته نیروهای مسلح مجلس سنای آمریکا در حالی است که آمریکا بر اساس توافق اولیه ژنو و نیز چارچوب بدست آمده در مذاکرات لوزان سوئیس غنی سازی ایران تا 5 درصد را پذیرفته است.

گرام مدعی شد: این هشت اصل از حمایت اعضای هر دو حزب برخوردار است و مواضع رییس جمهوری آمریکا را در ابتدای این روند منعکس می کند. پیروی از این اصول اطمینان می بخشد که ایران هرگز به سلاح هسته ای دست نمی یابد.

این سناتور جمهوری خواه گفت: از همه گذشته، پیروی از این اصول رهبری آمریکا را در منطقه خاور میانه تایید کرده و امنیت ملی آمریکا و اسرائیل و دیگر متحدان منطقه ای واشنگتن را تضمین می کند.

وی مدعی شد: هر توافقی که از این اصول پیروی نکند؛ تبعات زیادی برای امنیت جهانی خواهد داشت.