صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۰۳۲۰۸
تعداد نظرات: ۲۸ نظر
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۸ - ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴
محمدرضا باهنر:
کسانی که در زمان تحریم به کشور کمک کردند تا زندگی مردم نیز بچرخد نباید اجرشان را با برخی سخنان ضایع کنیم و اینکه بگوییم برخی زمان تحریم کاسب بودند و اکنون مخالف لغو تحریم ها هستند چندان درست نیست چرا که می شود به گونه دیگری به آن نگاه کرد .
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به مصوبه کنگره امریکا گفت: طرف ما دولت امریکا و 5+1 است.

به گزارش «انتخاب»، محمدرضا باهنر در برنامه نگاه یک افزود: ما مسیر مذاکرات را خیلی روشن، منطقی و جدی آغاز کردیم و نزدیک به دو سال است که داریم دنبال می کنیم.

وی اضافه کرد: امریکا نمی تواند مشکلات داخلی خود را حل کند ربطی به ما ندارد چرا که طرف ما دولت امریکا و 5+1 است.

باهنر گفت: این رفتار امریکا از دو حال خارج نیست، یا واقعا توان حل مسئله را درون خود ندارد یا ایده هایی دارند که نمی خواهند به صورت شفاف مطرح کنند.

وی تصریح کرد: این که کنگره چه کرده، الان دست کم به نظر می رسد اگر مصوبه کنگره قانون شود،‌نتیجه گیری نهایی را به تاخیر می اندازد البته ما هم شتابی نداریم که حتما سر تاریخ معینی به نتیجه برسیم.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی وارد مذاکره شدیم اعلام کردیم که ما به دنبال برد-برد هستیم ولی اگر آنها دنبال شرایط دیگری هستند، دنبال تعامل متفاوتی هستند و بخواهند مسیر را تدریجا یا دفعی تغییر دهند، ما هم با عکس العمل منطقی مسیر را تغییر می دهیم.

وی با بیان این که ما همه گزینه های روی میز آنها را اعم از نظامی، اقتصادی، تهاجم فرهنگی و مانند آن را دیده ایم افزود: ما 50 سال از زمانی که پرچم انقلاب را حضرت امام برداشت داریم گزینه های مختلف را با امریکا تجربه می کنیم و از آن موقع بازی برد-باخت ما شروع شد.

باهنر در ادامه گفت: در امریکا بین دو حزب رقابت هایی از زمان تاسیس دولت امریکا وجود دارد که موجب شده تا دولت عموما بین دو حزب دست به دست شده است.

وی افزود: انتخابات پیش رو از آنجا که دو دوره دموکرات ها دولت را در دست داشتند مهم است و اگر آنها برای سومین بار برنده شوند اتفاق مهمی رخ داده است.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: شاید جمهوری خواهان هم علاقه مند باشند که به نتیجه برسند ولی نمی خواهند این موفقیت به اسم دموکرات ها ثبت شود از این رو می خواهند این امتیاز یک جوری بین دو حزب تقسیم شود.

وی با بیان این که مصوبه فعلی کنگره به معنی اطلاع از جریان مذاکرات است گفت: ما به تیم مذاکره کننده خود اعتماد داریم و حضرت آقا هم این موضوع را فرمودند، ما هم دست آنها را می خواهیم باز بگذاریم اما معنی آن نیست که رصد و توصیه نمی کنیم.

وی افزود: معمولا اولین جایی که تیم مذاکره کننده بعد از مذاکرات طولانی وارد می شوند و توضیح می دهند، مجلس شورای اسلامی است و جزئیات را دست کم کمیسیون امنیت ملی در جریان هستند.

باهنر در مورد گزاره برگ هم گفت: اگر بخواهیم تعریف ساده کنیم، در یک بیانیه مکتوب یک طرف برداشت های خود را توافق نامه اعلام می کند که به معنی تعهد حقوقی طرف دیگر و برداشت های دو طرف هم مشابه نیست همان طور که برخی مفاد گزاره برگ امریکایی ها را ما قبول نداریم.

وی افزود: برخی معتقدند که باید مقابله به مثل شود تا تکلیف روشن شود،‌وزیر خارجه و همکارانشان بحث های مطرح شده در رسانه ملی و مجلس را به معنای همان گزاره برگ گرفتند، از این رو این که چقدر اهمیت یا مصلحت هست، بحث های ریز کارشناسی است که مجلس، دولت را ملزم به گزاره برگ مکتوب کند، بحث هایی هست که داریم دنبال می کنیم.

نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی در ادامه برنامه نگاه یک گفت: به نظر می رسد رسانه ملی باید در شفاف سازی مذاکرات هسته ای برای اذعان عمومی تلاش بیشتری کند.

محمدرضا باهنر افزود: رسانه ملی باید موضوع را به صورت مناظره و نقدبرای مردم شفاف سازی کند .

وی خاطر نشان کرد : برای رئیس کمیسیون امنیت ملی و ریاست مجلس جزئیات تمامی مراحل شفاف سازی شده ونقطه تاریکی وجود ندارد پس باید در مورد افکار عمومی شفاف سازی صورت پذیرد .

باهنر گفت : بحث هسته ای اصلاً بحث حزبی وجناحی نیست یک موضوع ملی است که به هماهنگی و همفکری دولت و مجلس رسیده است .

وی با اشاره به سخنان رهبری مبنی بر تهدیدات و تحقیرهای طرف مذاکره کننده گفت : اگر گفتگوها در سایه تهدید باشد بی شک ما هم گزینه هایی برای مطرح کردن داریم و اصلا در نقطه فعلی نخواهیم ماند و به زمان قبل از مذاکرات ژنو برخواهیم گشت .

نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی گفت : اسفند گذشته طرحی نوشته وتصویب شد مبنی بر اینکه اگر طرف مقابل مذاکره کننده بخواهد فراتر از توقعات وخواسته های ما قدم بردارد مذاکرات به قبل از توافق ژنو برگشته و حتی پروتکل الحاقی مورد بررسی قرار می گیرد .

باهنر با بیان اینکه قرار نیست تصمیمات احساسی گرفته شود و مقابله بچه گانه و بی ریشه ای در مقابل تهدیدات آمریکا داشته باشیم گفت: اقدامات و تهدیدات آمریکا مورد بررسی قرار می گیرد و حتماً در ادامه مذاکرات لحاظ خواهد شد .

وی در بیان گزینه هایی که در مقابل سایه تهدیدات آمریکا به کارگیری خواهند شد گفت : ما در مجلس طرح سه فوریتی داریم که می گوید اگر طرف مذاکره کننده زیر سایه تهدید پیش رود مجلس می تواند دولت را موظف کند تا از مذاکره خارج شود زیر ابزار جنگی ونظامی با رویکرد مذاکره دیپلماسی فرق می کند و اگر قرار باشد مذاکره دیپلماسی به برخورد نظامی منجر شود نمایندگان دیپلمات کشورمان جای خود را به نمایندگان نظامی ما خواهند داد .

باهنر گفت : قرار نیست ما مقابله به مثل داشته باشیم وسعی بر این است که مسالمت آمیز به ادامه مذاکرات بپردازیم پس به موقع و دقیق تصمیم خواهیم گرفت و هماهنگ با نظام و مورد تایید مجلس پیش خواهیم رفت.

وی با بیان اینکه مجلس می تواند برای همه امور قانون وضع کند گفت: زمانی اختلاف بین مجلس و دولت زیاد شد که طبق آن دولت زمان کار بانکها را کم و زیاد کرد در آن زمان مجلس می توانست نسبت به کلیه امور طبق قوانین ، قانون وضع کند پس هم اکنون هم مجلس می تواند دولت را موظف کند تا از مذاکرات خارج شود .

نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی گفت : اگر ایران بخواهد به پروتکل الحاقی بپیوندد باید مصوبه مجلس را دریافت کند ، اگر در جایی ذکر شده است که دولت موقتا می تواند اجرای پروتکل را بپذیرد این بحث کاملا تعامل بین مجلس و دولت بوده و خارج از قانون است .

وی گفت : اختلافی میان دولت و مجلس نیست اگر چیزی شبیه اختلاف وجود دارد یک جور دلگرمی و دلواپسی است اما در کل مجلس به تیم مذاکره کننده اعتماد دارد و دلواپسی به این خاطر است که دشمن به تعهدات خود پایبند نیست .

باهنر افزود : به تیم مذاکره کننده هسته ای هشدار می دهیم تا در تعهداتشان قوانینی وضع کنند که اگر دشمن زیر حرف خود زد ایران هم بتواند اقداماتی را در مقابل انجام دهد .

نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی گفت : بین مجلس و دولت هیچ گونه رقابت و بدبینی وجود نداردو اگر ما از دولت گزارش می خواهیم نشانه بی اعتمادی به دولت نیست شاید به معنای دلواپسی و نگرانی باشد .

باهنر در ادامه برنامه نگاه یک شنبه شب در خصوص پذیرفتن پروتکل الحاقی گفت : دولت به خوبی می داند زمان ارائه لایحه الحاق به پروتکل الحاقی نیست و اگر زمانی همه تحریم ها برداشته شود و از آن بگذرد می توان در این خصوص صحبت کرد .

وی افزود: اگر توافق شد آن زمان مجلس به دولت اجازه خواهد داد به طور موقت اجرای پروتکل الحاقی را بپذیرد .

باهنر تاکیدکرد : اینکه مجلس مجوز دهد یا تصویب کند طرف مقابل این پنبه را از گوش خود بیرون آورد .

نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی با اشاره به مصوبه کنگره آمریکا در خصوص نظارت بر توافقنامه گفت : اگر خیلی خوش بین باشیم این رفتار آمریکایی ها را در جهت گرو کشی جمهوری خواهان ودموکراتها تلقی می کنیم .

وی افزود : اگر ما بخواهیم مثل آمریکاییها عمل کنیم باید به دولت بگوییم که ذره ذره به ما گزارش دهد اما اینطور نیست باهنر گفت : ما به دولت اعتماد کامل داریم ومذاکرات را رصد می کنیم ، تیم مذاکره کننده هم به مجلس توضیح می دهد .

نماینده مجلس شورای اسلامی گفت : دولت در این قضیه رقیب ما نیست و ماهم رقیب دولت نیستیم مسئولان نظام در خصوص پرونده هسته ای همدلی و همزبانی کامل دارند .

باهنر افزود : اگر توافق انجام شود ذره ذره برآن نظارت می کنیم و اگر جایی کوتاهی باشد تذکر می دهیم اما به صورت کاملا دوستانه .

نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاریخچه روابط ایران وآمریکا گفت : باید تعهدات لازم از طرف مقابل گرفته شود تا زمانی که کوتاهی دیدیم بتوانیم اقدام متقابل را انجام دهیم .

وی با اشاره به زمان گریز که از طرف کنگره آمریکا مطرح شده است گفت : ما هم باید زمان گریزی را در نظر بگیریم تا زمانی که طرف مقابل به تعهداتش عمل نکرد بر سر جای اول خود برگردیم .

باهنر افزود : تا زمانی که تحریم ها و قطعنامه ها لغو نشده ایران هیچ اقدامی انجام نخواهد داد .

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت : در خصوص مسئله تحقیق و توسعه و توقف آن چیزی را نمی پذیریم اما می شود در مورد مدت آن تفاهم کرد و محدودیت هایی را بپذیریم اما این محدودیت تا ابد نخواهد بود .

وی در خصوص اظهارات برخی افراد مبنی بر کم اهمیت بودن دستاوردهای هسته ای گفت : باید به آنهایی که این گونه تفکر می کنند جواب نقض بدهیم .

وی افزود : آنها اگر عناد نداشته باشند با یکی دو جمله قانع خواهند شد .

باهنر با اشاره به تاریخچه مذاکرات در سالهای گذشته گفت : ما چند سال با طرفهای غربی مذاکره می کردیم و آنها به ما می گفتند دریغ از دو عدد سانتریفیوژ که به شما بدهیم اما حالا آنها ایران هسته ای را پذیرفته اند .

وی گفت : این بحث ، بحث مادی ای نیست بحث جابجا شدن ایران از کشوری که هیچ گونه دسترسی به این گونه تکنولوژی نداشت به کشور صاحب این تکنولوژی است .

نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی ادامه داد : هسته ای ماندن ایران ، تحقیق و توسعه و فعال بودن و تزریق گاز در سانتریفیوژها جزء خطوط قرمز ماست .

نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی گفت : نباید در مورد مسائل سیاسی بی انصافی کنیم چرا که عده ای در زمان تحریم از مسئول گرفته تا بخش خصوصی در دور زدن آن به کشور کمک کردند .

باهنر درادامه برنامه نگاه یک شنبه شب افزود : کسانی که در زمان تحریم به کشور کمک کردند تا زندگی مردم نیز بچرخد نباید اجرشان را با برخی سخنان ضایع کنیم و اینکه بگوییم برخی زمان تحریم کاسب بودند و اکنون مخالف لغو تحریم ها هستند چندان درست نیست چرا که می شود به گونه دیگری به آن نگاه کرد .

وی اضافه کرد : البته ما از این موضوع نگرانیم که در صورت لغو تحریم و فروش نفت برخی دوباره کشور را به سمت افزایش واردات ببرند متاسفانه در دوره رکود برخی تولید کنندگان به علت آنکه به تولید بی توجهی شد و تولید در محاق قرار گرفت به سمت وارد کردن اجناس به کشور گام برداشتند .

وی درباره نحوه لغو تحریم ها نیز گفت : در زمان اجرای توافقنامه همه تحریم های شورای امنیت ، اتحادیه اروپاوآمریکا لغو می شود البته ممکن است تحریم های کنگره با زمان مشخصی لغو شود هر چند لغو تحریم های شورای امنیت و اتحادیه اروپا کار را به پیش می برد و لغو تحریم های کنگره چندان مشکل به نظر نیاید .

باهنر افزود : ما طبق برجام محدودیت هایی را خواهیم پذیرفت مثلاًتعداد سانتریفیوژها را از 9 هزار به 5 هزار و غنی سازی را به سه و نیم یا 5 درصد کاهش می دهیم اما در مجموع هیچ تحریمی بعد از اجرای اقدام مشترک باقی نخواهد ماند .

وی افزود : طرف مذاکرات ما در مسایل هسته ای دولت آمریکاست نه عوامل داخلی آن بنابراین این دولت مجری توافق نامه خواهد بود .

وی همچنین درباره اظهارات مقامات آمریکایی مبنی بر بازرسی ابدی از تاسیسات هسته ای ایران گفت : طبیعی است که هر کشوری در صورت پذیرش پروتکل همیشه از تاسیساتش بازدید خواهد شد اما اجازه نمی دهیم ایران در بازرسی ها به کشور ویژه تبدیل شود .

وی تاکید کرد : به هیچ وجه اجازه بازرسی از تاسیسات و توان نظامی خود رانمی دهیم و اگر کسانی این حرف را زده اند سخنشان بی ربط و اضافه بوده است از سوی دیگر اجازه طرح بحث درباره مسائل منطقه ای را که آنان دنبالش بودند نخواهیم داد ومذاکرات در چارچوب مسائل هسته ای خواهد بود .

باهنر گفت : البته آمریکایی ها همیشه بدنبال گرفتن بوده اند تا اینکه امتیاز بیشتری بدهند .

وی افزود : طبق فرمایشات رهبری که گفته اند به آمریکاییها اعتماد ندارم و آنها مکارند و زیر حرف خودشان می زنند ما هم مثل آنها با خودشان رفتار کردیم و به آنها اعتماد نخواهیم داشت چون ممکن است هر لحظه زیر حرفشان بزنند .
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲۸
در انتظار بررسی: ۱۹
غیر قابل انتشار: ۸۴
ساسان پروانه پور
|
۱۸:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
بگذارید دولت کارش را بکند ، همه شما نمایندگان به اندازه روحانی رای ملت را در انتخابات ندارید ، چی باعث شده فکر کنید سخنگو ی ملت میباشید ؟!
محمد
|
۱۳:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
جناب آقای باهنر عزیز
اینکه آمریکا قابل اعتماد نیست اظهر من الشمس. ولی شما سنگ چه کسی را به سینه می‌زنید؟ البته با توجه به مواضع گذشته حضرت‌عالی و جریان سیاسی که خود را به آن متعلق می‌دانید. مگر نه اینست که در اواخر دولت گذشته و از طرف مقامات بلند پایه نظام تصمیم به مذاکره در چنین سطحی گرفته شد؟
آیا ترس شما به خاطر انتخابات امسال نیست؟
ناشناس
|
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
برای شما همنا محمود خوب است که هر روز مسخرتان کند.
ناشناس
|
۱۱:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
چه گيري افتاديم چي باعث شده براي يه ملت شما تصميم بگيري حرف اول و اخر رو رهبري خواهد زد
farid
|
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
بعد از خواب هشت ساله بیدار شده و............
ناشناس
|
۱۰:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
من نمی دونم چرا بعضی از نمایندگان مجلس شدن کاسه داغ تر از آش.
خود رهبری اجازه مذاکره دادن و نمایندگان ایران در مذاکره رو تایید می کنن و دلواپسی ندارن.
این ها متوجه نیستن که همون مردمی که بهشون رای دادن الان راضی هستند؟؟؟؟
ساسان پروانه پور
|
۱۰:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
بگذارید دولت کارش را بکند ، همه شما نمایندگان به اندازه روحانی رای ملت را در انتخابات ندارید ، چی باعث شده فکر کنید سخنگو ی ملت میباشید ؟!
ناشناس
|
۱۰:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
ما اگه نخواهیم تحریم شویم تا نیازمند به کمک افرادی برای چرخیدن چرخ زندگی مان باشیم چکار باید بکنیم؟!
رضا
|
۰۹:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
میدونین تمدید مذاکرات یعنی چی؟
یعنی یه دوره دیگر ما همچنان باید به تعهدات فراوان ایجاد شده در توافق ژنو پایبند باشیم (بیش از 90 درصد تعهداتی که قرار است آخر کار تقبل کنیم همین الان اجرا میکنیم) ولی اونها انجام تعهدات خود را میتوانند همچنان به تعویق بیندازند.
چرا کسی به این نکته توجه نداره؟
ناشناس
|
۰۹:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
مواد غذایی آشغال هندی و پاکستانی که پر از سمه چندبرابر حساب کردن آخه اجر و جایزخ داره ! قطعات آشغال چینی آوردن تا اتوبوس ها چپ کنند و آتش بگیرن و مردم بمیرن این دیگه حتما خدا قوت داره ! ماده ای رو برای تولید بنزین وارد کردن که خود چینی ها هم می ترسن استفاده کنند تا رشد سرطان180 درصد بشه این دیگه حتما دست مریزاد داره! هر آشغالی رو به چند برابر قیمت به خورد مردم دادند اینها حتما کار خیر بوده !!!!!!!!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۲:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
احسنت
ناشناس
|
۰۹:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
شما اگه يادت باشه کسي هستي که زود بلند ميشدي تا محمود را تو مجلس بغل کني اون روز شما را فراموش نکرديم
مجتبی زارعی
|
۰۹:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
مجلس محترم شما جرات نکردید به ریس جمهور قبل که بی قانونی میکرد حرف بزنید شما را تعدیید میکرد خط نشان برای شما میکشید حال اگر ارتباط بر قرار نشد ولی ارامش هست با استرس مردم به سر کار شان نمیروند تفاوت این دولت و ان دولت در ارامش هست
پاسخ ها
اصغر نوری
| |
۱۰:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
احسنت اقا محسن
ناشناس
| |
۱۰:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
صد تا +
hossein
|
۰۹:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
تا حالا نشده دولت به تهدید امریکا حتی پاسخ دیپلماتیک بدهد که این واقعا خوب نیست
دیدبان
|
۰۹:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
حرف های شما قبول دارم چون بر پایه عزت اسلامی و ملی است . ولی لطفاً با همین صلابت جلوی بقیه مفاسد هم گرفته شود.
پاسخ ها
حسین
| |
۱۲:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
ای وای. من به اشتباه منفی دادم
ناشناس
|
۰۹:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
اگر همچن طرحی تصویب شد، دولت توافق را به سال 95 موکول کند تا مجلس از طریق مردم به توازن مناسب و مورد قبول ملت و همسو با دولت برسد
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
مگه ملت عمرشونو از سر راه آوردن که هی با تمدید هدر بره
اینا تو قضیه هسته ای هیچ کاره هستند و دولت با تمام قوا باید پشتیبان منافع ملت باشه
ناشناس
|
۰۸:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
شما که اینقدر زور داری لطف کن پیگیر 700 میلیارد دلار پول گمشده باش
عجب دلواپسی؟
حالا که پای مردم این وسط حمایت از دولت است چقدر شما زورت زیاد شده؟
8 سال دولت گذشته کجا بودی ؟
ناشناس
|
۰۸:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
معنی این حرف ها چیه ؟این همه تلاش شده تا مذاکرات به اینجا رسیده حالا هنر آقای باهنر اینه که آنرا خراب کنه.به ایشان باید گفت اگر هنری دارید در جهت به سرانجام رساندن مساله به کارگیرید والا خراب کردن که هنر نیست.
ناشناس
|
۰۸:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
بیخیال بابا
ناشناس
|
۰۸:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
زمانی که کشور هر روز تحریم میشد دلواپس مردم نبودیدحالا که قرار تحریم ها رفع بشه دلواپس شده اید ؟
ناشناس
|
۰۸:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
جناب توافق نامه داره تدوین می شه شما هنوز در مرحله فکت شیت هستی امروز بیست اردیبهشته ها
ناشناس
|
۰۸:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
باهنر هم به جبهه بایداری بیوسته است توقف مذاکرات ربطی به مجلس ندارد و ازاختیارات رهبری است
محب
|
۰۸:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
کاش قطره ای از خون شهید باهنر در رگ شما بود
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۷:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
مشکل دلواپسی یست. مشکل منطق تیم هسته ای، آشنا بودن به مبانی مذاکرات، شخصیت کاربلد و کارای آنها و دل یک ملته که پشت سر این تیمه. مشکل شما اینه... که متاسفانه رفقای شما فاقد آن بودند