پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران که در صدر هیاتی بلندپایه برای شرکت در اجلاس سران کشورهای آسیایی - آفریقایی به اندونزی سفر کرده بود، بامداد جمعه به تهران بازگشت.
به گزارش ایرنا، دکتر روحانی در سفر به جاکارتا ضمن ایراد سخنرانی در جمع سران کشورهای آفریقایی- آسیایی با تعدادی از سران و مقامات بلندپایه کشورها ازجمله ژاپن، چین، اندونزی، ویتنام و بنگلادش به صورت دوجانبه دیدار و گفتگو کرد.
وی همچنین با جمعی از فرهیختگان و دانشگاهیان اندونزی دیدارهایی با محوریت اتحاد دنیای اسلام برگزار کرد.
سران کشورهای آسیایی و آفریقایی پنجشنبه شب در جاکارتا پایتخت اندونزی با انتشار سه بیانیه شامل بیانیه استقلال فلسطین، پیام باندونگ و بیانیه تقویت همکاری های جدید آسیا – آفریقا، خواستار استفاده از طرح مقابله با خشونت و افراط گرایی ارائه شده ازسوی ایران به منظور پایان دادن به خشونت، افراطی گری و تبعیض نژادی در جهان شدند.
سران حدود 30 کشور دو قاره آسیا و آفریقا از جمله دکتر حسن روحانی رییس جمهوری کشورمان که ریاست جنبش عدم تعهد را برعهده دارد ، در روز پایانی این اجلاس سند موسوم به پیام باندونگ را به صورت نمادین امضا کردند.
کنفرانس آسیا- آفریقا که کنفرانس باندونگ نیز نامیده می شود، همایش بزرگی بود که سال 1955 میلادی با شرکت 29 کشور جهان در شهر باندونگ اندونزی فعالیت خود را آغاز کرد.
جمعی از سران و مقامات بلندپایه کشورهای آسیایی و آفریقایی شرکت کننده در اجلاس جاکارتا قرار است به مناسبت شصتمین سالگرد برگزاری کنفرانس باندونگ امروز جمعه به این شهر سفر و در حرکتی مشابه سال 1955 در خیابان آسیا – آفریقا این شهر پیاده روی کنند.
همکاری های دو قاره آسیا و افریقا در برابر یکجانبه گرایی اقدامی مهم در عرصه جهانی است
رییس جمهوری با تاکید بر اهمیت همکاریهای جنوب - جنوب و کشورهای آسیایی و آفریقایی در شرایطی کنونی جهانی، تصریح کرد: همکاریهای کشورهای این دو قاره دربرابر یکجانبه گرایی ، اقدامی بسیار با اهمیت و بزرگ در عرصه جهانی است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی که در بازگشت از اندونزی و در فرودگاه مهرآباد با خبرنگاران صحبت می کرد، افزود: قرن کنونی ، قرن آسیا نام گرفته و روز به روز پیشرفت و توسعه در آسیا بیشتر می شود و در افریقا نیز این حرکت توسعه، رو به جلو است.
رییس جمهوری در تشریح دستاوردهای اجلاس سران آسیا و آفریقا در جاکارتا ، گفت: در این اجلاس که به مناسبت شصتمین سال برگزاری اجلاس باندونگ برگزار شد ، مقام های ارشد بیش از یکصد کشور جهان شرکت داشتند و موضوعات مختلف از جمله راههای گسترش همکاری های اقتصادی میان کشورهای این دو قاره مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
دکتر روحانی افزود: با توجه به وضعیت کنونی منطقه و جهان، موضوع مبارزه با تروریسم بر همه مباحث تقریبا سایه افکنده بود و وضعیت کشورهایی که با این معضل مواجه اند همانند سوریه و عراق و معضلاتی که مردم یمن با آن مواجه هستند ، مورد بحث قرار گرفت.
رییس جمهوری در ادامه به دیدارهای حاشیه ای که در جریان این اجلاس دو روزه انجام شد ، اشاره کرد و گفت: در حاشیه این اجلاس با روسای جمهوری چین ، ویتنام ، اندونزی و نخست وزیران ژاپن و بنگلادش ملاقات هایی داشتیم . همه آنان خواهان گسترش و توسعه روابط با ایران بودند و با تبریک به خاطر مقاومت ملت ایران ، اشاره داشتند در مسیر مذاکرات با 1+5 در قدم های نهایی هستید.
دکتر روحانی با تاکید بر اینکه همکاریهای اقتصادی ایران و چین در سال جاری حرکت رو به جلویی را طی خواهد کرد، اظهارداشت: مذاکرات با رییس جمهوری چین در خصوص موضوعات گسترده تری از جمله مذاکرات هسته ای ، پروژه های اقتصادی و توسعه روابط اقتصادی تهران - پکن و مسایل منطقه ای بود.
رییس جمهوری همچنین به نشست خود با علما ، اساتید و فرهیختگان اندونزی اشاره کرد و گفت: در این نشست ، راجع به شرایط منطقه و نظرات ایران اسلامی در خصوص وحدت اسلام و مبارزه با تروریسم صحبت شد.
یادآور می شود، دکتر روحانی در این سفر دو روزه علاوه بر سخنرانی در جمع سران کشورهای آسیایی– آفریقایی، در حاشیه این اجلاس با شماری از سران کشورهای شرکت کننده از جمله ژاپن، چین، اندونزی، ویتنام و بنگلادش دیدار و گفت و گو کرد.
همچنین رییس جمهوری با علما، بزرگان، فرهیختگان و دانشگاهیان اندونزی دیدار کرده و در سخنانی در جمع آنان بر حفظ وحدت دنیای اسلام تاکید کرد.