پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
در پی پخش برنامههایی با محوریت نظام سلامت از صدا و سیما، رییس کل سازمان نظام پزشکی نسبت به تخریب رابطه پزشک و بیمار و عواقب هرگونه واکنش احتمالی جامعه پزشکی به نهادهای امنیتی و قضایی هشدار داد.
به گزارش انتخاب، و بنابر اعلام روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، در نامه دکتر علیرضا زالی خطاب به رییس سازمان صدا و سیما آمده است:
«جناب آقای دکتر محمد سرافراز
ریاست محترم سازمان صدا و سیما
سلام علیکم
احتراما با تبریک سال نو و آرزوی موفقیت برای جنابعالی، همانطور که مستحضرید پیش از این نیز در مکاتبات متعدد با جناب آقای ضرغامی، ریاست وقت سازمان و جنابعالی کرارا بر اهمیت تحکیم رابطه بین پزشک و بیمار و نقش موثر آن در درمان تاکید گردید و از رویه نامناسب آن سازمان محترم به طور اخص در طی 18 ماه گذشته که به صور مختلف و با اتکا به آمار مجعول و تصاویر غیرقابل اعتماد و تولید برنامههای غیرآگاهانه و بعضا مغرضانه در تخریب این رابطه موثر کوشیده است، گلایهمندی خود را به نمایندگی از جامعه بزرگ پزشکی کشور اعلام نمودهام.
شعار امسال به ابتکار مقام معظم رهبری به نام "دولت، ملت- همدلی و همزبانی" نامگذاری گردید. نیک میدانید که اگر دولت دستاوردی در زمینه سلامت داشته است و از کاهش پرداخت از جیب مردم سخن می گوید؛ این موفقیت جز با فداکاری و همکاری ایثارگرانه و صبورانه همه دست اندرکاران عرصه درمان اعم از پزشک و پرستار و پیراپزشک میسر نبوده است. فراموش نکنید طی این سالها جامعه خدوم پزشکی بوده است که از حقوق واقعی خود گذشته و یارانه نظام سلامت را از جیب خود پرداخت کرده است. آنها که از نزدیک دستی برآتش دارند و یا خدای نکرده در طی این مدت به کسالتی دچار شدهاند، حجم عظیم مراجعان و زحمات شبانهروزی و طاقت فرسای کادر درمان را دیدهاند که البته بعضا میزان رضایتمندی مردم در رسانه ملی انعکاس یافته است. اما گویا برای رسانه همکاران درمانگر جزئی از مردم محسوب نمیشوند تا بخشی از زحمات آنها نیز که علتالعلل این رضایتمندی است را نشان دهد؛ اگرچه هرگز در این قاب آن همه ایثارگری نمیگنجد.
اعتماد مردم به پزشکان علاوه برآنکه نیازی طرفینی است تاثیر واضحی بر کاهش بار کاری نظام سلامت و بار مالی دولت دارد و میبایست محور برنامههای پرمخاطب رسانه ملی قرار گیرد. قبلا نیز گفتهام که تصویر کلی حاصل از برنامههای صدا وسیما متاسفانه نمایی غیرقابل اعتماد، ناامیدکننده و آکنده با انواع ناهنجاریها و فسادها را در ذهن مخاطب از نظام سلامت به یادگار میگذارد و این درحالی است که بدون شک جامعه پزشکی ایران یکی از موفقترین و سالمترین نظامهای سلامت در منطقه و حتی جهان است.
بزرگنمایی و استفاده از اشارات شیرین اگر به درستی استفاده شود موجبات بهجت درونی و نشاط را ایجاد میکند، اما نه ساخت سریال به ظاهر طنزی که در آن پزشکان به نحوی به سخره گرفته میشوند که تصویری غیرمنصفانه و همراه با لودگی از آنها نمایش داده میشود که نه فایدهای در اصلاح امور دارد و نه سبب ساز شادی است.
مطلعید در نامه پیشین که در اول دی ماه گذشته به معاونت محترم سیما نوشته شد به طور مبسوط و مستدل به نگرانی از ساخت چنین سریالی پرداخته و عواقب واکنشهای اجتماعی پیش بینی شد. در همان زمان در جلسهای که با روسای انجمنهای علمی - تخصصی کشور برگزار شد، نظرات مستفاد از آن جلسه با حضور رییس محترم شورای سیاستگذاری سلامت سازمان صدا و سیما بررسی و احتمالا منجر به تغییراتی در نام و سناریوی سریال که بن مایه اصلی آن به سخره گرفتن جامعه پزشکی بود، شد. اما گویا همه آن نظرات دلسوزانه مد نظر قرار نگرفته است.
درناف دو علم بوی طیب است وآن هردو فقیه یا طبیب است
اهمیت طبابت تا بدان حد است که پیامبراکرم(ص) علم الادیان را در کنار علم الابدان آوردهاند و ارزش طبابت را با فقاهت یکسان دانستهاند؛ در کدامیک از برنامههای صدا و سیما این خط قرمز شکسته میشود که حال طبابت را نشانه گرفته است؟
مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای شورای عالی نظام پزشکی بر تقدیس جامعه پزشکی اشاره و فرمودند:« ما احتیاج داریم مردم به پزشک اعتماد کنند، احترام کنند، او را تکریم کنند و او را تقدیس کنند.» همچنین در زمان ترخیص از بیمارستان نیز فرمودند:« من به دکترهای خودمان افتخار میکنم. علمالیقین من درباره توانایی پزشکان ایرانی به عین الیقین تبدیل شد.»
حال سوال این است که آیا پخش چنین برنامههای موهوم در طول سنوات گذشته در راستای نگاه مدبرانه مقام معظم رهبری نسبت به جامعه پزشکی بوده است؟
پزشکان بیدار و مهربان ایران با هوشیاری تحسین برانگیز خود به رغم تمام نامهربانیها که در حقشان صورت گرفته هیچ گاه مراتب اعتراض خود را طوری بیان نکردهاند که نامحرمان و بدخواهان بتوانند از آن سوء استفاده کنند. با عنایت به ناخرسندی آحاد جامعه پزشکی از رویه صدا و سیما و همکاری شایستهای که در ارتقای آموزش عمومی مردم در رسانه ملی داشتهاند و همچنین درخواست قبلی مبنی بر حداکثر دقت و صلاح اندیشی آن سازمان محترم در خصوص برنامههای مرتبط با نظام سلامت، موکدا با گوشزد نمودن عواقب هرگونه واکنش اجتماعی احتمالی از دستگاههای امنیتی و قضایی میخواهیم در جریان امر قرار گیرند.
قطعا اگر نیاز به هر اقدامی باشد سازمان نظام پزشکی ضمن پیگیری قاطع، با نظرخواهی از جامعه پزشکی کشور و تصمیمگیری در شورای عالی خود از تمامی راهکارها و ظرفیت های قانونی و مدنی استفاده خواهد کرد.
در آستانه سال نو نیز پخش گزارشی هدفمند در شبکه خبر موجبات تلخکامی جمع بزرگی از پزشکان عمومی کشور را فراهم آورد در حالیکه بارها تذکر لازم در زمینه مشورت در ساخت چنین برنامه هایی و حداقل آگاهی از قوانین و حتی اعلام آمادگی سازمان نظام پزشکی نیز خاطرنشان گردیده بود.
لازم به یادآوری است که مردم به پزشکان خود اعتماد دارند و این جزئی از فرهنگ ایرانی است که حتی نه فقط در مشکلات درمانی که در برخی مسائل زندگانی شخصی نیز پزشک را محرم خود دانسته و او را طرف مشورت قرار میدهند و هرگونه تخریب در این رابطه بیش از آنکه پزشک را متضرر کنند اثری به مراتب بیشتر بر بیماران و مردم خواهد داشت.
در ضمن سازمان نظام پزشکی به عنوان بزرگترین نهاد صنفی و براساس وظایف مصرح قانونی در حمایت از مردم شریف و جامعه معزز پزشکی، خواهان تغییر نگرش سازمان صدا و سیما در تولید و پخش برنامههای سلامت محور و ایجاد نگاه مثبت در نظام سلامت کشور است که موجبات افزایش اعتماد فی مابین بیمار و پزشک فراهم گردد.
در پایان امیدوارم با حضور جنابعالی شاهد همراهی بیشتر ملت و رسانه ملی باشیم.»
ده ها ميليون به مدرسه ها و به معلم ها براى تدريس خصوصى و براى كلاس كنكور بصورت رو ميزى بدهيم و يك تعداد زير ميزى بگير بى وجدان تحويل بگيريم
در ضمن جدا همه مسايل توهين به مردم فيليپين اشتباه ميباشد در هاليود هم وقتى حتى ادمى مثل قذافى رو در فيلم ديكتاتور مسخره كنه اسم كشورش يك اسم خياليه
وقتی یه دانش اموز بخواد کنکور سراسری قبول بشه باید متوسط یه سال روزی 12ساعت بخونه
ولی وقتی که توی دانشکده پزشکی باشی باید هر روز واسه امتحان امادده باشی نه بر خلاف بعضی رشته ها شب امتحانی
2.برای پاس کردن 2 واحد ناقابل یه کتاب 500صفحه ای رو بخونی که همین 2 واحد برابر با حجم جزوات و کتب بعضی از رشته ها توی دانشگاه و ازاد هستش
3. باید 7 سال مداوم درس بخونی یه چیزی حدود 50.000هزار صفحه کتاب بخونی که چندین برابر کارشناسی + کارشناسی ارشد بعضی رشته هاست
4.باید 2 سال توی دور افتاده ترین مناطق کشور طرح بزی
5.باید 4-5 سال از عمزت رو فقط صرف تخصصص کننی
*****باید از 18 سالگی تا 30 یا 31 سالگی درس بخونی یعنی این که طلایی ترین ایام عمرت رو صرف درس خوندن بشه
خالا ملت میان میگن عدالت نیست که کسی که لیسانس مدیریت یا .... از دانشگاه ازاد اونم بدون کنکور رو در عرض 5سال شایدم بیشتر گرفته حقوقش کمتر باشه
آخه عزیز من چرا چشتون رو بستید روی واقعیت و داریدد یه طرف دیگه رو نیگا میکنید
اگه شماهم میتونید با جون یه انسان سر و کله بزنید و زیر تیغ جراحیتون اون رو درمان کنید بیاید ااینم میدان چرا دارید یه طرفه نیگا میکنید
شماهم 12 سال از عمرتون رو بکوب صرف کتاب و دانشگاه کنید اخرش میلیونی درامد داشته باشید
**مزد ان گرفت که جان برادر کار کرد
***هرکه بامش بیش برفش بیشتر
بعد مشخص می شد این وسط کی بیشتر مدعی هست!
آیا برخی پزشکان برج ساز و تاجر و دلال ارز نشدند؟؟
آیا سازمان نظام پزشکی حرکتی کرد یا خیر ؟
آیا برخی پزشکان بیسواد از فیلیپین به کشور وارد نشدند که دارای کمترین دانش پزشکی و با بورسیه های دولت قبل
آیا فرار مغز ها بدلیل رابطه بازی مسئولین دولت قبل منجر به رفتن پزشکان متخصص از کشور نشد ؟؟
آقای زالی به این سوئالات پاسخ دهید
1- پزشکان محترم دارن به شعور مردم توهین می کنند تقریبا همه مردم با شما پزشکان ملاقات داشتند و قضاوت مردم در موردتان در برخورد واقعی با شما پزشکان و کادر بیمارستان می باشد نه صرفا یک سریال طنز !
2-شما پزشکان که از بدبینی مردم نسبت به جامعه پزشکی از این سریال نگرانید این بدبینی نسبت به این رفتار شما که تحمل کوچکترین انتقادی ندارید و جلوی شادی مردم را با متوقف سریال طنز پرطرفدار می گیرید که بیشتر باعث بدبینی مردم نسبت به شما پزشکان میشود !
3- این رفتار شما که بیشتر باعث تبلیغ این سریال و مخاطبینش می شود که !
اگر خیلی در مورد حرفه پزشکی به پیامبر و دین و غیره پایبندید و می چسبانید لطفا یه فکری یرای دریافتی کارانه های چند صد میلیونی و حقوق های آنچنانی و حق مشاورت های مخلصانه (البته مخلص برای پول) بکنید حالا رفتار با مریض و اعمال دیگر مانند حق عمل و غبره بماند در ضمن بیمارستان فقط پزشک نیست و شامل تمامی پرسنل می باشد!!! و لازم به توضیح است که نقش دکتر صحرایی در این سریال طنز و تاکیدا طنز بسیار حوب و متعهد گرانه توصیف شده است و جایی دیگر برای گله مندی نمی ماند مگر ترس از برملا شدن واقعیت هایی که شاید مردم عادی متوجه نباشند و دوستان فهیم پزشکان نامتعهد خودشان می دانند!!!!
اگر پزشکها تجمع کردن
مردمی هم که برای برخورد بد و گرفتن زیرمیزی و تشخیص بد و هزار مورد دیگر که بیماران بیچاره برای حفظ سلامتی خود چاره ای جز دست گذاشتن زیر ساطور آنان ندارند از پزشکها ناراضی اند در مقابل این عمل وقیحانه ی آنها در روز تجمع پزشکان تجماع کنند.اونوقته که با دیدن جمعیت زیاد مردم در برابر خود. تو عرق شرم خودشون غرق مبشن .
میگفت 60 سال پیشم هیچ روند مشخص و درستی برای ساخت بناها توی ایران نبود. معمار میومد می دید هرچی مد نظرش بود میگفت میخریدن بعدشم میساخت حالا اگه معمارش خوب بود خونه ام خوب در میومد اگه نبود ...
حالا پزشکامونم همین طورن. نه نظام صنفی درست و درمون دارن که بر اعمال اونها نظارت کنه ( که البته دارن ولی بیشتر لاپوشونی می کنه تا نظارت ) نه اصلا روند و رویه ی درستی برای تشخیص بیماری ها و درمان اون دارن. واسه همینه که وقتی شما یه مریضی پیدا می کنی پیش هر دکتری که می ری که در مدت 10 دقیقه یه نسخه بهت می ده که زمین تا آسمون با نسخه ی دکتر قبلی فرق می کنه و اگه داروها روی شما جواب نده یا حتی حالت رو بدتر کنه هم یچ کس پاسخگو نیست.
امروز خدا روشکر وضعیت خانه سازیمون با وجود نظام مهندسی و سازمان برنامه و بودجه بهتر شده، امید که یک روزی وضعیت پزشکیمون هم بهتر بشه.
امروز پزشکی یعنی پول پارو کردن.ویزیت 10تا20 دقیقه ای شده 2 دقیقه میدونی چرا میگن بقیه ی مریض ها تو نوبتن.
البته تک و توک پزشکان خوب و متعهد هم پیدا می شون.
ماجرایی که برای اینجانب رخ داد اینکه در سال گذشته داداشم تصادف کرد و در یکی از بیمارستانهای غرب کشور بستری شدند بچه 10ماهه پایش شکسته و خانمش کتفش.
برای خانم کاری نکردند و گفتند بهتر می شود اما بچه را از شب تا صبح گریاندند تا به عمل برسانند و .. بعد از دو هفته دکتر از نو چک کرد و معلوم شد اوضاع خیلی خراب است زیرا استخوانها همچنان از هم جدا بود باور کنید در ان دو هفته پدرمان در امده بود ولی نتیجه چی؟ اینها به بچه 11ماهه هم رحم نکرده بودند بعد یک دکتر با مرام ایشان را عمل کرد جالب اینجاست که عکس بچه را به همکار ایشان نشان دادیم همکارش بدون نگاه به عکس گفت ایشان را باید در فلان بیمارستان خصوصی بستری کنید و اینقدر هم میگیرم ولی دکتر عمل کننده(دکتر صراف زاده) به اطمینان داد که کارش خوبه و همانطور هم شد من از اینجا از اقای دکتر صراف زاده ارومیه تشکر میکنم ولی بعضیها چی....
این نگرانی شماست نه جامعه پزشکی
بنده به عنوان پزشک این برنامه رو دنبال میکنم و نگرانی شما رو هم ندارم... البته همکاران بنده که شباهت هایی با شخصیت های سریال دارند فریادشون به آسمونه... پزشکی که غل و غش نداره ناراحت نمیشه و بایستی خوشحال هم بشه چرا که ظنز باعث کاهش فشارهای روانی جامعه و بالطبع کاهش انواع بیماری ها میشه... بنده علت نگرانی شما رو نمیدونم... اگر راست میگید فکری به حال ساعات کار پزشکان عمومی بکنید که زیر فشار کار چه در پزشک خانواده و چه در بیمارستانها دارند خرد میشن... برای کم کردن ساعات کار پزشکان خانواده به مسئولین وزارت نامه بنویسید... ساخت سریال به شما مربوط نمی شود دکتر عزیز
تحمل انتقاد از خودشو نداره
ههههههههه
چراغ از بحر خاموشى نگهدار
والا ماکه چند بار جون میدیم کنکور قبول شدیم اون با بعضی شرایط انسانی و سلیقه ای شدید روبرو هستیم اخرشم سرمون کجه برای بیکاری شما یک بار کنکور میدین میشین دکتر تازه خدا رو هم بنده نیستید!
فکر می کنن روی زمین راه نمیرن یعنی اگر کارم طرف این ها نیوفتاده بود باور نمیشد چیزهایی که با چشمم دیدم!
دکتر برادر دینی پیامبر اکرم نظرشون درباره حقوق بیمار و تجار پزشک نما چیه؟؟! چطور برای توجیه تخلفات از پیامبر خودت هم نمی گذری
اميدوارم پزشكان محترم دكتراي جنبه هم داشته باشند!
بيان واقعيت هميشه براي برخي تلخ است!و
تورو خدا تا انتهای سریال صبرکنیدبع قضاوت کنید
این سریال به پزشکان متعهد مثل دکتر کیمرام و صحرایی هم نگاه داشته است
درضمن توی این مملکت هر کی دستش به جایی میرسه حاضر نیست از انتقاد بشه
اون از سریال دوران کهن اینم از شما
مثل اینکه فقط ما بدبختها زیر میزی بگیر،شیاد]کلاهبردار،دزد و...فلان هستیم و هرچی در مورد مردم عادی بسازند اشکال نداره
درضمن اگر از وضع بیمارستانها و مطب پزشکان اطلاع ندارید به صورت ناشناس یک سری به داخل جامعه بزنید
پول نداشتیم...
من اسمش رو میزام جامعه قاتلین :) نه پزشکین.
واگر پول پرست باشند باز به همان دلیل در پست ترین جایگاه قرار می گیرند
پزشک خوب کم نداریم همانطور که پزشک بد زیاد داریم هر کسی با عمل و نیتش خودش را به مردم می شناساند پس لطفا خوب باشید و برای رضای خدا کار کنید تا یک سریال طنز موقعیت شما را به خطر نیاندازد
در سریال طنز که مدح وثنای کسی رو نمی گن
این جناب به فکر حذف زیر میزی ها باشه که این روزها علی رغم افزایش میلیونی دریافتی پزشکان درطرح سلامت دوباره به جامعه برگشته البته با مبالغ بالاتر وقسم دادن بیماران به کلام الله برای عدم افشای دریافت زیر میزی توسط جراح.
درشهرم ما 5تا جراح داریم که همه زیر میزی می گیرن(یعنی 100درصد جراحان یک شهر) ویک درصد هم به هیچ بیماری تخفیف نمی دن .
جناب تما م مردم ایران می دانند که بیشتر از90 درصد جراحان زیر میزی می گیرن وازاین لقمه های حرام شکم خود وتبارشان راانباشته می کنند.وکلاه شرعی که برای خود درست کرده اند اینه که درخارج ازکشور دستمزد بیشتر می گیرند که بااین استدلال همه شاغلان دولتی وغیر دولتی درایران باید رشوه بگیرند زیرا درخارج از مرزهای ایران همه دستمزد هابی بالاتر دارند،
مقام معظم رهبری که به قداست در پزشکی اشاره فرمودند بدون شک منظور ایشون پزشکان باوجدانی است که آلوده ی زیر میزی نیستند نه جراحان زیر میزی بگیر.
همین جا اشاره کنم که فقط جراحان ما هستند که آلوده ی ویروس زیر میزی هستند وپزشکان متخصص وعمومی ما ازاین بیماری مبر ا هستند.
در مورد ساخت چنين سريالهاي طنزي چند نكته تو ذهنم هست عرض ميكنم:
١- طنز ابزاري هوشمندانه براي نقد ميباشد كه كارگردان ميتواند با استفاده از ان لايه هاي خاصي از جامعه را كه نقد انها مشكل ميباشد مورد نقادي قرار دهد
٢- انواع مختلف طنز وجود دارد ولي طنزي هوشمندانه ساخته ميشود كه در عين نقادي زيركانه موجب تحريك شخص يا اشخاصي را فراهم نياورد
٣- هر چه اين تحريك كمتر باشد نشان از سطح بالآي طنز و زيركي بيشتر كارگردان دارد در واقع طنزي كه اينچينين نباشد و افكار أفراد مورد نقد را بدين حد جريحه دار كند بيشتر به سمت" هجو " ميرود تا " طنز"
٤- بدليل حساس بودن بعضي از مشاغل ( مانند قضات، پزشكان، سياستمداران،پليس) اهميت ساخت طنز سطح بالا بيشتر حس ميشود
٥- لطمه طنز سطح پايين فقط بر سطح نقد شونده بخصوص در شغلهاي حساس نيست بلكه در صورت هجو انها أفكار عمومي هم صدمه ميبينند
٦- در اخر
هيچ كس منكر نقد جامعه پزشكي نيست و اگر هست حرفش منطقي نيست ولي نه با روش طنز سطح پايين ( بهتر است بر ان اسم هجو بگذارم) كه اين منجر به صدمات غير قابل جبران بر پيكره جامعه ( تأكيد ميكنم جامعه شامل آحاد مردم و پزشكان) ميشود
كساني كه اطلاع كافي نسبت به طبابت دارند ميدانند كه اولين و اصليترين گام درماني اعتماد بيمار به پزشك است كساني كه ادعا دارند اين اعتماد وجود ندارد ( كه بصورت عام و گاها درست ميباشد) نتيجه عمل كرد خود پزشكان (بواسطه رفتارهاي غير مسولانه ) و رفتار رسانه اي فراگير مانند صداوسيماست ولي بگذاريد همين سطح اعتماد ( كه گاها بين فرد با يك پزشك خاص وجود دارد) كه بصورت نيم بند وجود دارد باقي بماند وگرنه فاتحه اين را هم بايد خواند
با تشكر
این همه با مشاغل مختلف شوخی شد
اونوقت تو داری عزیزت رو از دست میدی
بعد میبینی دکتره با کمال آرامش در حالی که پاهاش رو میز درازه مشغول خوردن قهوه است و تا قهوه اش سرد نشه ونخوردش حاضر نیست به مریضت برسه
اون موقع است که باید نگران رابطه باشن
نه با اعمال فشار و زور بخوان حقایق نگفته بمونه
مردم خودشون بهتر از همه دکترها رو میشناسن
اصلا فکر کردن کین که میتونن نظرشون رو دیکتاتورانه به همه تحمیل کنن
یعنی خودشون هرکاری خواستند بکنن هیچ کس هم حق نداره بهشون بگه بالی چشمشون ابرو...
جالبه که قبل عمل هم هزار جور امضا ازش میگیرن که اگه زیر عمل بلایی سرش بیاد در حالیکه باید دکتر مسِِئول باشه همه مسئولیت ها از گردنشون ساقط میشه
طوری که یکبار یه کارمند بیمارستان بدون هیچ غرضی از پیشوند دکتر برا یکیشون استفاده نکرد و گفت خانم فلانی
طرف حرفش رو قطع کرد و گفت: نه صبر کن خانم دکتر فلانی، حالا بقیه اش رو بگو....
آقای مدیری واقعا گل کاشتی
همه عوامل محترم این سریال که همه چیز را در حرفه مقدس طبابت به لودگی نشان دادن.نمیتونن حتی برای یک ساعت به عنوان تماشاچی بخش اورژانس یا جراحی یا بیماران سرطانی یاکودکان یک بیمارستان رو تحمل کنند.
تازه اگر یک موقع هم به عنوان تماشاچی و برای تفریح برن یه بیمارستان انتظار دارن همه خبرگزاری ها این بزرگواریشون رو پوشش خبری بدن.
وضع ملک واملاک چجوره؟
اون ماشین یه میلیاردی واس شماس یا واس ماس؟
به جای تهدید مردم و مخفی کردن اشکالات اساسی صنف پزشکی بهتر است که واقعیت ها راپذیرفته و در جهت رفع نواقص عمل کنید.
نظر مردم و نگاه آنها به جامعه پزشکی را نمی توان نادیده گرفت!