صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۹۴۸۰۹
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۱۶ - ۲۵ اسفند ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

محمودي گفت: طبق شاخص‌هاي جهاني نبايد بيش از 40 درصد منابع آب زيرزميني مورد مصرف قرار گيرد چرا که آن کشور به ورشکستگي منابع آب دچار مي‌شود، در ايران بيش از 80 درصد منابع آبي مورد مصرف قرار گرفته است.

ستار محمودي قائم‌مقام وزير نيرو در همايش مديران ارشد شرکت‌هاي آب و فاضلاب کشور گفت: در حوزه آب و فاضلاب با برخورداري از دانش روز بايستي بدانيم که جاي درنگ نيست؛ ما در کارمان شتاب‌زدگي نداريم اما بايد آگاهانه به کار خود سرعت بخشيم.

وي با بيان اينکه ما متولي يک بنگاهي هستيم که به مردم آب‌رساني مي‌کنيم، افزود: آب داراي ابعاد مختلفي اجتماعي، سياسي، اقتصادي و امنيتي است که در ظاهر يک قلم و در باطن به چند قلم معطوف مي‌شود.

قائم‌مقام وزير نيرو ادامه داد: در بين چالش‌هاي جهاني، آب همواره در رديف‌هاي يک تا سه قرار دارد و امروزه به يک چالش جهاني مبدل شده است که امنيت، اقتصاد، محيط زيست و غيره را به‌دنبال خود مي‌کشد.

وي با بيان اينکه در جهان براي مناسبت‌هاي بزرگ يک روز را نام‌گذاري مي‌کنند، افزود: اهميت آب به‌گونه‌اي است که بين سال‌هاي 2005 تا 2015 دهه بين‌المللي آب با شعار آب براي زندگي نام‌گذاري شد و اين مطلب اهميت آب را براي ما نمايان مي‌کند به‌گونه‌اي که بانک جهاني در سال‌هاي اخير سياست‌هاي خود را به سمتي مي‌برد که دولت‌ها را ترغيب کند تا در زمينه توسعه آب و انرژي بيشتر سرمايه‌گذاري کنند.

وي با بيان اينکه طبق شاخص‌هاي جهاني نبايد بيش از 40 درصد منابع آب زيرزميني مورد مصرف قرار گيرد زيرا آن کشور به ورشکستگي منابع آب دچار مي‌شود، گفت: در ايران بيش از 80 درصد منابع آبي مورد مصرف قرار گرفته و از 600 دشت کشور، 48 تا 49 درصد اين دشت‌ها ممنوعه بحراني اعلام شده‌اند و اين درحالي است که وضعيت وخيم تالاب‌هاي کشور نيز آثار مخربي را بر محيط زيست تحميل کرده است.

محمودي در ادامه افزود: براي مديريت منابع آبي به همکاري جمعي نياز بوده و لازم است از وجود پيمان‌کاران،مشاوران،سازندگان، سازمان‌ها، شهرداري‌ها و شوراهاي شهر استفاده بهينه شود.

وي خاطرنشان کرد: مديران نسل جديد فکرهاي جديد بياورند؛ استفاده از پساب‌ها که به‌لحاظ زيست‌محيطي جواب مي‌دهد و همچنين تغيير در ساختار تعرفه‌ها و مددگرفتن از شوراهاي شهر مي‌تواند راهي ايجاد کند تا بار بيشتري از منابع آب در حوضه‌ها به‌دست آيد.