صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۹۴۰۷۲
تاریخ انتشار: ۴۴ : ۰۲ - ۲۱ اسفند ۱۳۹۳
با نزدیک شدن به نوروز 94، بازار ماهی قرمز سفره‌های هفت سین ایرانیان هم رنگ بوی دیگری به خود گرفته و هر قطعه ماهی قرمز بسته به اندازه آن هزار تا 5000 تومان فروخته می‌شود که البته باید به توصیه‌های مسئولان سازمان دامپزشکی در این زمینه توجه کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

با نزدیک شدن به نوروز 94، بازار ماهی قرمز سفره‌های هفت سین ایرانیان هم رنگ بوی دیگری به خود گرفته و هر قطعه ماهی قرمز بسته به اندازه آن هزار تا 5000 تومان فروخته می‌شود که البته باید به توصیه‌های مسئولان سازمان دامپزشکی در این زمینه توجه کرد.

ماهی قرمز یا حوض یکی از زیباترین و نخستین ماهیانی است که به دست بشر اهلی شد و پس از پرورش و تکثیر گونه‌های مختلف آن در امپراطوری چین، ژاپن، اروپا، آمریکای شمالی و تمامی نقاط دنیا، هم اکنون بیش از 100 واریته مختلف آن به جهانیان معرفی‌ شده است.

مرتضی افراسیابی، مدیرکل پرورش ماهیان آب شیرین سازمان شیلات در این زمینه به ایسنا گفت: در سال گذشته حدود 180 میلیون قطعه انواع ماهی پرورشی در کشور تولید شد که سهم ماهی قرمز در این میان حدود 30 میلیون قطعه بود. اما امسال میزان تولید ماهیان پرورشی به حدود 200 میلیون قطعه رسید و تولید ماهی قرمز نیز به حدود 40 میلیون قطعه افزایش یافت.

در این میان بازار ماهی قرمز در فاصله 10 روز تا سال نو، داغ شده و هر قطعه ماهی بسته به اندازه آن هزار تا 5000 تومان فروخته می‌شود که چندان منطقی به نظر نمی‌رسد، چرا به گفته مسئولان سازمان شیلات قیمت منطقی برای هر قطعه ماهی قرمز نهایتا 2000 تومان است.

اما همین ماهیان قرمز به ظاهر زینتی و زیبا می‌توانند در صورت رعایت نکردن اصول و نکات بهداشتی در خرید و نگهداری بیماری‌های باکتریایی قابل انتقالی برای انسان مانند عفونت های آئروموناسی، عفونت‌های فلاووباکتریایی، پزودوموناس فلوروسنس، عفونت‌های ادواردزیلایی، یرسینیوز، عفونت‌های نوکاردیایی، سل ماهی، انواع ویبریوها و استرپتوکوکوزیس به ارمغان بیاورند که البته بر اساس پایش‌ها و گزارش‌های سازمان دامپزشکی از روند پرورش و تکثیر این گونه ماهیان زینتی تا کنون گزارش های مستدلی از وقوع این بیماری ها در ماهیان قرمز گزارش نشده است.

البته همواره در همین ایام توصیه‌هایی از سوی مسئولان سازمان شیلات و دامپزشکی برای چگونگی انتخاب ماهی قرمز سالم و بهداشتی مطرح می‌شود که می‌توان به خرید از مراکز معتبر و تحت نظارت و کنترل شهرداری و دامپزشکی به جای فروشندگانی که ماهی‌ها را به صورت متراکم و در محل و در شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی نگهداری می‌کنند، اشاره کرد.

همچنین ماهی قرمز باید دارای ظاهر و تحرک مناسب و شنای متعادل باشد و مردم باید از خرید ماهیان قرمزی که دارای علائم و نشانه‌هایی مانند باله‌های تاخورده و جمع شده، لکه‌های پنبه در اطراف دهان یا سطح بدن، زخم یا لکه‌های سفید متمایل به خاکستری یا قرمز روی سطح بدن، لبه باله‌هایی خورده و سائیده شده، چشم‌های بیرون زده به صورت یکطرفه یا دوطرفه و پولک‌های ریخته هستند، خودداری کنند.

منبع: ایسنا