صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۹۳۶۵۰
تاریخ انتشار: ۳۹ : ۱۵ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

علی عسگری گفت: در 11 ماه سال جاری درآمدهای مالیاتی حدود 52 هزار میلیارد تومان بوده که معادل 96 درصد آن وصول شده و رشد 42 درصدی نسبت به سال گذشته داشته است.

علی عسکری رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در نشست خبری امروز گفت: در سال جاری درآمدهای مالیاتی حدود ۵۲ هزار میلیارد تومان بوده است در ۱۱ ماه امسال نسبت به سال گذشته ۴۲ درصد رشد در درآمدهی مالیاتی داشته ایم از این رو امیدواریم علی رغم وجود مشکلات بسیار در وصول درآمدهای مالیاتی نظام مالیاتی کشور در پیشبرد بودجه سال آینده موثر واقع شود.

عسکری در ادامه افزود: در این بین برخی از استان های کشور بیش از ۱۰۰ درصد تحقق درآمدی داشته اند و در مقابل تعدادی از استان ها درامد مالیاتی کمتر از ۹۰ درصد داشته اند ولی در مجموع حدود ۹۶ درصد از درآمدهای مالیاتی وصول شده است.

وی در ادامه بیان کرد: در برنامه کاری سازمان امور مالیاتی کشور توجه ویژه ای به وصول معوقات فعالیت های اقتصادی شده است و تلاش بسیار برای پی ریزی سیستم نوین مالیاتی توانسته است بدهی مودیان در هر نقطه ایران را شناسایی کند و به آن رسیدگی کند. همچنین بر اساس اولویت های تعیین شده مودیانی که بدهی مالیاتی بسیار دارند مورد توچه ویژه سازمان قرار می گیرند.

رئیس کل امور مالیاتی کشور اظهار داشت: امروزه دست نظام مالیاتی برای برنامه ریزی های لازم پجهت تحقق اهداف نظام مالی کشور باز است یک از این برنامه ها پیاده کردن نظام جامع مالیاتی در هفت استان علاوه بر استان های تهران ، اصفهان و کرمانشاه بوده است همچنین در سال آینده فاز بعدی پیاده کردن نظام جامع مالیاتی در سایر استان ها انجام می گیرد لازمه این پیاده سازی تجهیز کردن بستر مالیاتی به طور همه جانبه است.

عسکری گفت: اهمیت به این نکات برای همه کشور ارزنده است باید اقداماتی انجام شود که بتوان در کشور راه های فرار مالیاتی مسدود شود زیرا این اقدامات موجب اخلال در نظام می شود و آثار مخرب اجتماعی را به دنبال دارد همچنین برای رهایی کشور از اتکا به درآمدهای نفتی امیدواریم با هدف گذاری ها و برنامه ریزی ها سازمان امور مالیاتی در این راستا قدم های موثر بردارد.

** وجود مکانیسم خاص برای اجرای مالیات بر ارزش افزوده

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور بیان کرد: مشکلات ارزش افزوده در بخش خرده فروشی و اصناف قابل کتمان نیست دریافت مالیات بر ارزش افزوده دارای یک مکانیسم خاص است که در قریب به یقین کشورها این مکانیسم اجرا می شود در این روش تلاش می شود از دریافت مالیات مضاعف جلوگیری شود.

وی افزود: برخی از واحدهای خرده فروشی سبب ایجاد تفکری اشتباه شده اند که مالیات بر ارزش افزوده یک مالیات مضاعف است ولی حقیقت امر آن است که هدف چنین اقدامی جلوگیری از فرار مالیاتی است نظام مالیاتی کشور در دریافت مالیات ها توجه بسیار دارد و سعی بر آن است این نظام به چالش کشیده نشود تمامی اقدامات در جهت شفاف سازی قانون مالیاتی است و در چهارچوب قانون صورت می گیرد.

عسکری گفت: در فراخوان مالیات بر ارزش افزوده مشکلی مبنی بر پرداخت نکردن مالیات چلوکبابی ها وجود داشته است که باعث شده بود رستوران ها و تالارها اقدام به تعویض مجوز خود کنند بر این اساس در اصلاح نظام مالیاتی تمامی اصناف این چنینی موظف به پرداخت مالیات هستند.

**وجود اطلاعات لازمه جلوگیری از فرار مالیاتی

عسکری اظهار کرد: برای جلوگیری از فرار مالیاتی در طرح جامع نظام مالیاتی و قانون پنجم توسعه وجود اطلاعات پراهمیت نشان داده شده است. اگر نظام مالیاتی به اطلاعات دسترسی نداشته باشد نمی تواند با فرار مالیاتی برخورد مناسب را داشته باشد بنابراین سازمان امور مالیاتی اجازه دریافت اطلاعات مودیان را از مجلس گرفته و اقدامات لازم را از دو سال قبل انجام داده است. تمامی مأموران مالیاتی موظف هستند ضمن رسیدگی به پرونده ها به پایگاه اطلاعاتی مودیا مراجعه کنند در حال حاضر تمامی اطلاعات مربوط به واردات، صادرات، بورس، انعقاد قراردادها، معاملات اموال و مجوزهای فعالیت ها در اختیار پایگاه اطلاع رسانی می باشد.

وی افزود: همچنین اطلاعات درآمدی مودیان از بانک ها نیز دریافت می شود و در جهت جلوگیری از فرار مالیاتی از آنها استفاده می شود در برنامه ریزی های آینده سعی بر آن است این پایگاه از نظر اطلاعاتی پیشرفت مطلوبی را داشته باشد.

وی ضمن اشاره به اصلاح قانون مالیاتی خاطرنشان کرد: اگر کسی در پرداخت مالیات کوتاهی کند مجرم محسوب می شود و مجازات های جریمه ای برابر ۲.۵ درصد در هر ماه نسبت به مبلغ مالیاتی خود، محدودیت اقتصادی، محدودیت اجتماعی و زندان در نظر گرفته شده است.

** برخورد با شرکت های خارجی همانند شرکت های ایرانی

علی عسکری اظهار داشت: در قانون مالیات کشور برخورد با شرکت های خارجی فعال در کشور همانند شرکت های ایرانی است البته در کشورهایی که موافقت نامه اجتناب از دریافت مالیات مضاعف منعقد شده است چهارچوب قانون برای شرکت های خارجی کاملا روشن می باشد در اصلاح قانون مالیات اگر شرکتی خارجی در ایران با برند خود فعالیت کند و کالای خود را به خارج ازایران صادر کند و اقدام به اشتغالزایی کند مورد معافیت مالیاتی قرار می گیرد.

** بدهی ۷۰ هزار میلیاردی باشگاه پرسپولیس و استقلال

علی عسکری ضمن بیان اینکه هیچ باشگاه ورزشی وجود ندارد که به سازمان امور مالیاتی بدهکار نباشد گفت: بزرگترین بدهکاران مالیاتی باشگاه پرسپولیس و استقلال هستند که معادل ۷۰ میلیارد بدهی مالیاتی را دارند و از سال ۱۳۷۲ اقدام به پرداخت مالیات نکرده اند.
وی افزود: حدود یک سال قبل فراخوانی برای پرداخت مالیات باشگاه ها و بازیکنان انجام شده ولی متأسفانه به علت نداشتن وضعیت مالی برخی از باشگاه ها این درآمد مالیاتی تحقق پیدا نکرده است.

** معافیت مالیاتی آستان های قدس از مالیات عملکرد

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: تمامی نهادها و بنیادها مشمول مالیات هستند شرکت های آستان های قدس نیز اقدام به پرداخت مالیات به خزانه دولت را می کردند و سپس مبلغ پرداختی خود را مجددا دریافت می کردند ولی طبق حکم رهبری آستان های مقدس از پرداخت مالیات عملکرد معاف شدند. بر اساس حکم جدید بنیادها و نهادها مانند سایر مودیان هستند ولی آستان های قدس می توانند نسبت به دریافت مالیات خو از خزانه دولت اقدام کنند.

عسکری همچنین تأکید کرد: طبق ماده ۱۳۹ مالیات های مستقیم آن بخش از درآمدهای استان قدس که از طریق نذورات، هدیه و موقوفات بدست می آید مشمول مالیات نیست.

** ۱۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان معوقات مالیاتی

علی عسکری بیان کرد: بخشی از معوقات مالیاتی که بالای ۱۰۰ میلیون تومان می باشد که مبلغی حدود ۱۲ هز ار و ۶۰۰ میلیارد تومان را شامل می شود که ۶۰ درصد آن پرداخت جریمه و ۴۰درصد آن وصول مالیات است.

وی افزود: بیشترین بدهی مالیاتی در بین استان ها مربوط به استان تهران است زیرا ۵۵ درصد کل مالیات کشور را استان تهران در بر می گیرد و ۴۵ درصد از درآمدهای مالیاتی از طریق سایر استان ها تحقق پیدا می کند اقدامات لازم جهت وصول معوقات استان ها نیز در دستور کار سازمان امور مالیاتی می باشد.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور اظهار داشت: یکی از عوامل توسعه اقتصادی تکامل مالی و تکامل بازارها است هر چقدر نظام اقتصادی از تکامل مالی بالاتری برخوردار باشد شاهد رشد بیشتر ظرفیت های اقتصادی هستیم شکل گیری و تکامل بازار بورس یکی از مهم ترین عوامل رشد ظرفیت اقتصادی کشور محسوب می شود.

عسکری بیان کرد: در حال حاضر تحریفاتی که در بازار بورس اتفاق می افتد باعث شده است نظام مالیاتی کشور نتواند به طورکامل به حقوق دولت رسیدگی کند زیرا شرکت های حاضر به جای خریداران اصلی وارد معاملات بورس می شوند و عدم شفاف سازی اتفاق میافتد و نتیجه آن به چالش کشیدن نظام مالیاتی کشور است.