پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
یک عضو تیم هسته ای ایران گفت که توافق هسته ای تنها در صورتی به فرجام می رسد که تمامی تحریم ها یکجا لغو شود.
یک عضو تیم مذاکره کننده ایران در گفتگو با «انتخاب» اظهار داشت: لغو تحریم ها همانطور که حضرت آقا فرموده اند، همواره در دستور تیم مذاکره کننده بوده و هست.
وی افزود: در واقع یکی از شرایط اصلی توافق هسته ای، لغو تحریم ها است، اگر در مورد تحریم ها انطور که ما می خواهیم، اتفاق نیافتد قطعا توافق نمی کنیم.
این عضو تیم هسته ای در پاسخ به سئوالی در مورد گمانه زنی ها در مورد به عقب کشیده شدن ضرب الاجل هسته ای گفت: هیچ کس نمی تواند برای ما ضرب الاجل تعیین کند، ما تا اخر ماه ژوئن یعنی تا 9 تیر می توانیم مذاکره کنیم، انچه آنها{غربی ها} در مورد ضرب الاجل تا 4 یا 11 فروردین می گویند، برای ما نمی تواند ملاک باشد، بلکه برای خودشان ملاک است.
وی خاطرنشان کرد: در حقیقت، آنها می گویند که اگر تا تاریخی که عنوان می کنند، توافق منعقد نشود، کار برایشان دشوار می شود.
این عضو تیم هسته ای تاکید کرد: قطعا ما ضرب الاجل را عقب نیاورده ایم، اما ما هم اعتقاد داریم که کار پس از این تاریخ های عنوان شده دشوار می شود. در واقع زمانی که تمدید 7 ماهه اتفاق افتاد، همه معتقد بودیم که الزاما گفتگوها نباید انقدر طول بکشد و هر موقع زمینه مهیا شد، توافق را امضا بکنیم.
وی خاطر نشان کرد: اصلا قرار بر این نبوده که توافق دو مرحله ای وجود داشته باشد و ابتدا توافق کلی و سپس جزئی منعقد شود.
این عضو تیم هسته ای در گفتگو با «انتخاب» اضافه کرد: در واقع، مسئله این است که اگر در بخشی از دوره هفت ماهه به تفاهم رسیدیم، آن وقت می توانیم مطمئن شویم که توافق در دسترس است. این موضوع با «توافق چند مرحله ای» خیلی تفاوت دارد.
وی در پاسخ به سئوال در مورد اظهارات اخیر سخنگوی دولت افزود: صحبت آقای نوبخت در مورد توافق تا 11 فروردین هم همان تفاهم سیاسی و استنباط از شرایطی است که میتوان با مذاکرات موافقت نمود یا خیر؟ این وضعیت منطبق با نظرات و دستورات رهبر معظم انقلاب می باشد.
وی خاطرنشان کرد: عدم دستیابی به تفاهم سیاسی تا 11فروردین به معنای شکست مذاکرات نیست، چراکه تا ماه ژوئن زمان وجود دارد و مذاکرات ادامه پیدا خواهد کرد، در عین حال در چنین شرایطی، همه می دانیم که کار فوق العاده سخت خواهد شد.
این مذاکره کننده هسته ای کشورمان گفت: بحث این است که ما اکنون در مواردی به توافق نزدیک شده ایم و در مواردی به قول اقای دکتر صالحی گام های بلندی برداشته ایم. در واقع، هم اکنون تقریبا فرمول ها به طور کامل مشخص شده اما هیچ توافق قطعی در مورد فرمول های مطروحه صورت نگرفته است، اما وقتی مسائل مهم و کلیدی شکل و چارچوب گرفته باشد، زمینه ای می تواند مهیا شود که مذاکرات به همین صورت مثبت ادامه داشته باشد.
وی گفت: طبق توافق ژنو ج.ا.ا اقدامات لازم برای رفع ملاحظات و نگرانی ها در مورد راکتور آب سنگین اراک را معمول خواهد داشت لذا این راکتور محل نگرانی در توافق جامع نیست.
این عضو تیم هسته ای افزود: ما در مورد راکتور آب سنگین اراک رویه فعلی را ادامه خواهیم داد، چراکه راکتور اب سنگین محل هیچ نگرانی نیست.
وی در واکنش به گزارشات منتشر شده در مورد پیشنهاد انتقال سوخت فراورده شده هسته ای به روسیه گفت: هیچکس نمی تواند تصمیمی را به ما تحمیل کند
وی ادامه داد: به هرحال این مسئله، جزئیاتی دارد که ما به دلایل مختلفی با آن توافق نکرده ایم.
این مذاکره کننده هسته ای کشورمان با اشاره به مذاکرات هسته ای آتی در سوئیس به «انتخاب» گفت: این دور از مذاکرات مهم است.
وی افزود: قطعا اگر در بحث تحریم ها به جمع بندی مطلوب برسیم، یکی از موارد بسیار مهم برای ما حل شده و مسیر خیلی هموار می شود.
این عضو تیم هسته ای اضافه کرد: در این صورت، در کنار گام هایی که برداشته شده و مواضعی که قبلا به یکدیگر نزدیک شده، قطعا احتمال اینکه توافق را ترسیم کنیم و مشغول نگارش متن سند نهایی بشویم، و از پرانتز ها بکاهیم اصلا بعید نیست.
وی تاکید کرد: مسلما نمی توان گفت این دور از مذاکرات، امیتاز خاصی نسبت به ادوار قبلی دارد، با این حال اگر در بحث تحریم ها به جایی برسیم، قطعا گام بزرگی برداشته شده است.
این عضو تیم هسته ای در واکنش به سئوالی در مورد حضور حسین فریدون در مذاکرات ژنو گفت: اقای فریدون به عنوان نماینده ریاست جمهوری و دستیار ویژه رئیس جمهور برای هماهنگی بیشتر در مذاکرات حضور پیدا کرده بودند.
وی افزود: اقای فریدون روند مذاکرات را مشاهده و گزارش می نمایند و هماهنگی با مجموعه داخلی را انجام می دهند. .
این عضو تیم هسته ای ایران با اشاره به گمانه زنی ها در مورد پیام ادعایی فریدون به 1+5 گفت: اصلا چنین نبوده است آقای فریدون هیچ گاه حامل پیام برای 1+5 نبوده اند. اساسا لازم نیست که پیامی به طرف های مقابل دهیم، آنچه که در حال مذاکره درمورد آن هستیم، سیاست ها و مواضع جمهوری اسلامی است.
وی تاکید کرد: آقای فریدون پیش از این نیز دوبار {در مذاکرات وین و نیویورک} در مذاکرات حضور پیدا کرده بودند.
این عضو تیم هسته ای ایران در پاسخ به سئوالی در مورد حضور احتمالی فریدون در دور آینده مذاکرات و همچنین پیوستن همیشگی او به تیم هسته ای گفت: قطعا آقای فریدون به تیم هسته ای نخواهند پیوست ، ایشان مشغله های مهم خودشان را دارند، اما ممکن است در مراحل نهایی هم ایشان حضور پیدا کنند که امری عادی است و قطعا حضور آقای فریدون موثر و برای تیم ما مطلوب است.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا مردم می توانند منتظر خبرهای خوش در عید نوروز باشند، گفت: من امیدوارم که در عید این اتفاق بیافتد و به نظرم انشا الله می تواند اوضاع به خبر خوب منتهی شود.
حتی اگر بخواهیم روی پای خود بایستیم در آینده و از داخل اقتصاد رو بسازیم باید توافق کنیم چون هیچ میراث با ارزش اقتصادی از گذشته نداریم
چین ۳۰ - ۴۰ سال جلو دنیا ایستاد تا یک امتیازی برای مذاکره مقابل غرب به دست آورد پس از اینکه توانست خودش را به دنیا ثابت کند ابرقدرتها او را به میدان خود راه دادند
هند نیز همینگونه هست و نفر بعدی هند هست و به ترتیب برزیل و آفریقای جنوبی ... کشورهایی مستقل که ایستادگی کردند برای امتیازی که در برابر ابر قدرت ها داشته باشن برای استقلال
دولت ۱۱م
هیچ اتفاقی نمی افته
زودتر قال قضیه را بکنید و ملت را آسوده خاطر کنید!
بیایم همه هسته ایمون رو بذاریم کنار و تا کمر جلوی آمریکا خم بشیم که آمریکا در ازاش فقط تحریم طلا و خودرو رو برداره و تحریمهای اصلی یعنی تحریمهای نفتی و بانکی س جاش باقی بمونه؟!!!