صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۹۰۶۶۶
تاریخ انتشار: ۴۲ : ۰۸ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 چین با جذب 128 میلیارد دلار خود را به عنوان نخستین مقصد سرمایه گذاران خارجی در سال 2014 معرفی کرد.
 
گزارش های منتشر شده نشان دهند آن است که کشور چین با توجه به افزایش هزینه های تولید، همچنان انتخاب و مقصد نخست سرمایه گذاران خارجی در سال گذشته میلادی بوده و این کشور توانسته با فراهم کردن تسهیلات مناسب، شرایط مناسب تری را برای شرکت ها و سازمان های تجاری فراهم سازد.
 
 رشد اقتصادی چین برخلاف انتظارات در سال 2014، 7.4 درصد بود اما این موضوع باعث نشد سرمایه گذاران خارجی نسبت به این کشور پهناور بی توجه باشند.
 
شینهوا، خبرگزاری رسمی چین روز پنجشنبه در گزارشی اعلام کرد که با وجود کند شدن روند رشد اقتصادی و افزایش هزینه های کارگری، این کشور همچنان انتخاب اول سرمایه گذاران خارجی است.
 
این رسانه دولتی افزود: چین به دلیل ثبات سیاسی و اقتصادی، منابع عظیم، نیروی کارگر ارزان و وجود زیرساخت های رو به بهبود به عنوان یکی از قطب های تولید جهان شناخته می شود.
 
اگرچه رشد اقتصادی چین برخلاف انتظارات در سال گذشته میلادی، 7.4 درصد بود اما این میزان بسیار مطلوب بوده و بسیاری از کشورها آرزوی داشتن چنین رقمی را دارند.
 
روند رو به رشد چین در جذب سرمایه های خارجی در حالی صورت می گیرد که این کشور نخستین بار از سال 2003 ، جایگاه اول آمریکا در مقصد سرمایه گذاری مستقیم خارجی در جهان را گرفت.
 
به اعتقاد بسیاری از کارشناسان اقتصادی، چین فقط یک پایگاه تولیدی رقابتی نیست بلکه در مجاورت بسیاری از مشتریان و خریداران در کشورهای شرق آسیا قرار دارد و این شرایط موقعیت ممتازی را برای این کشور فراهم کرده است.
 
اگرچه چین، بازار رقابتی در تولید برخی کالاهای کارگر محور را به کشور های ارزان قیمت واگذار کرده اما گرایش این کشور به تولید کالاهای پیچیده با فن آوری های بالا نیز در حال افزایش است.
 
از سوی دیگر، وجود مواد خام اولیه، نیروی کار ماهر، وجود کارپردازان، طراحان و کارخانه ها و ... در چین موجب جذب سرمایه گذاران خارجی شده است؛ مجموعه عواملی که به سختی بتوان همه آنها را با هم در یک کشور یافت.
 
شینهوا در گزارشی اعلام کرد، اگرچه هزینه های کارگری در مناطق ساحلی توسعه یافته چین افزایش یافته است اما استان های داخلی و شهرهای کوچک، همچنان از لحاظ هزینه های تولید ارزان تر هستند و به دلیل زیرساخت های بهتر، بیشتر از گذشته قابلیت دسترسی دارند.
 
چین در کنار حذف بسیاری از تشریفات اداری برای تولیدکنندگان و شرکت های خارجی و رفتار یکسان و عادلانه با شرکت های خارجی همانند شرکت های داخلی، همچنان فرصت های قابل توجهی را در اختیار سرمایه گذاران خارجی قرار می دهد.
 
پیش از این، دفتر سازمان ملل در ژنو با انتشار گزارشی اعلام کرده بود که باوجود رشد ناچیز اقتصادی چین در سال 2014 و تبدیل اقتصاد آن از یک اقتصاد تولیدی به اقتصاد خدماتی، این کشور همچنان بزرگترین مقصد سرمایه گذاری های مستقیم خارجی (اف دی آی) در جهان بوده است.
 
این گزارش به نقل از گروه ناظر فرایند سرمایه گذاری ها خارجی 2014 اعلام کرد که چین با جذب 128 میلیارد دلار سرمایه گذاری مستقیم خارجی و هنگ کنگ با 111 میلیارد دلار، به ترتیب نخستین و دومین مقصد «اف دی آی»های جهان در این سال بوده اند.
 
بر اساس این گزارش، آمریکا با کاهش دو سوم نسبت به سال 2013 تنها 86 میلیارد دلار سرمایه خارجی را در سال 2014 جذب کرد و بدین ترتیب چین با سبقت از آمریکا، به بزرگترین مقصد سرمایه گذاری بازرگانان خارجی تبدیل شده است.
 
کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (آنکتاد) پیشتر در گزارشی پیش بینی کرد که مبلغ سرمایه خارجی جذب شده از سوی آمریکا در سال 2015 احتمالا افزایش یابد اما با این حال تاکید کرد که چین در این زمینه از نیروی بالقوه بیشتری برخوردار است.
منبع: ایرنا