صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۹۰۰۰۲
تاریخ انتشار: ۲۳ : ۱۵ - ۲۵ بهمن ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه منشاء اغلب ریزگردهای خوزستان خارجی است، گفت: 22 استان در این زمینه در رنج هستند و دولت در رفع این مشکل مصمم است.
 
دکتر سیدحسن هاشمی در حاشیه مراسم معرفی داروهای جدید صنایع دارویی کشور، در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره نتایج برررسی‌های وزیربهداشت از وضعیت ریزگردها در خوزستان و همچنین سفر وزیر بهداشت به عراق در این زمینه گفت: در سفر به عراق مهندس جهانگیری معاون اول ریاست جمهور را همراهی خواهیم کرد. برنامه‌های سفر به عراق نیز توسط ایشان تنظیم می‌شود اما هریک از وزرایی که معاون اول را همراهی می‌کنند، برنامه‌های مفصلی با دستگاه مشابه خود در عراق خواهند داشت.
 
وی با بیان اینکه برنامه‌های وزارت بهداشت در سفر به عراق بسیار مفصل است، گفت: در این سفر قدم‌های بسیار خوبی در زمینه توسعه صادرات دارویی و پزشکی به عراق خواهیم داشت. همچنین در حاشیه این دیدار در مورد ریزگردها نیز صحبت خواهد شد و امیدواریم به توافق خوبی در این زمینه برسیم.
 
وزیر بهداشت با بیان اینکه همزمان با گرد و غبار و طوفان شن در خوزستان حضور داشتم، ادامه داد: خوزستانی‌ها ایرانی هستند و خوزستان همیشه خوزستان است. خوزستانی‌ها در 22 بهمن در حالی که سروصورتشان مملو از خاک شده بود به خیابان‌ها آمدند و نشان دادند که دست از آرمان‌های شهدا، امام (ره) و انقلاب برنخواهند داشت. این بالاترین انرژی برای کشور است.
 
منشاء ریزگردها اکثرا خارجی است
هاشمی به جلسات برگزار شده در خوزستان جهت بررسی مشکل ریزگردها اشاره کرد و گفت: منشاء ریزگردها اکثرا مربوط به خارج از مرزهاست. کویت، امارات، مصر و لبنان نیز که با این پدیده درگیر شدند، اظهرامن‌الشمس شد. در مرز حضور پیدا کردیم و به طور کامل مشخص بود که منشاء ریزگردها از آن سوی مرز است. البته این موضوع به معنی تایید اینکه در داخل نیز کانون‌هایی در این زمینه وجود ندارد، نیست. باید با پوشش‌های گیاهی و تجدیدنظر در طرح‌هایی که پیش از این اجرا شده، شن‌های روان تثبیت شوند.
 
وی تاکید کرد: اینکه گفته می‌شود موضوع ریزگردهای خوزستان تماما منشاء داخلی دارد، حرف درستی نیست. البته بخشی هم به دلیل کاهش بارندگی‌ها است به طوری که بارندگی‌ها در خوزستان 46 درصد کاهش داشته است و به سمت خشک شدن در بخشی از مناطق خوزستان پیش می‌رود. در سفر اول رییس جمهور با کمک مقام معظم رهبری 550 هزار هکتار زیر پوشش کشت می‌رود که اقدام بسیار موثری است. دولت حتما در طرح‌هایی که به خشکسالی بیشتر کمک کرده است، تجدیدنظر می‌کند.
 
وی با بیان اینکه اقلیم منطقه در حال تغییر است ادامه داد: در این میان اقدام کشورهای همسایه نیز چندان مهربانانه نیست. به عنوان مثال اتفاقی که در ترکیه افتاد، بی‌تاثیر در این موضوع نیست. همچنین نباید فراموش کرد که تنها خوزستان درگیر این موضوع نیست بلکه 22 استان از این مساله در رنج هستند که برخی از استان‌ها نظیر خوزستان، شرایط‌شان نامناسب‌تر است. دولت در زمینه رفع این مشکل مصمم است؛ به خصوص دکتر روحانی که موضوع محیط زیست جزو برنامه‌ها و محورهای اصلی‌اش بوده و هر روز به آن فکر می‌کند.
 
وزیر بهداشت در خاتمه تاکید کرد: در عین حال از تصمیم‌های احساسی که منجر به هدر دادن منابع می‌شود باید پرهیز کرد. باید در این حوزه تصمیمات علمی اجرایی و منطقی گرفته شود و از شایعه‌پراکنی، فرافکنی و سیاسی کردن این موضوع پیشگیری شود چراکه بی‌تردید مردم در ماه‌ها و سال‌های آینده واقعیت‌ها را به صورت ملموس‌تری لمس خواهند کرد.
منبع: ایسنا