صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۸۶۲۶۷
تاریخ انتشار: ۲۲ : ۲۰ - ۳۰ دی ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
محققان دانشگاه سوینبرن استرالیا برای اولین بار تشعشعات پرنور امواج رادیویی سریع را که منبع آن در فضا نامعلوم است، به طور مستقیم مشاهده کردند.

به گزارش ایرنا از پایگاه ساینس، این تشعشعات که با عنوان انفجار امواج رادیویی نیز شناخته می شود، معمولا چند میلی ثانیه عمر دارند و پیش از این هرگز به طور مستقیم قابل مشاهده نبوده اند.

این تشعشعات یکی از بزرگترین اسرار جهان محسوب می شوند و محققان پیش از این با تحلیل اطلاعات حاصل از تلسکوپ های Parkes واقع در شرق استرالیا و Arecibo واقع در پورتوریکو به وجود آن ها پی بردند. به این ترتیب هفته ها، ماه ها و گاهی سال ها بعد از وقوع انفجار امواج رادیویی، محققان به این رخداد پی می بردند. اما محققان دانشگاه سوینبرن توانستند برای اولین بار این انفجارها را به طور همزمان رصد کنند.

محققان برای این که بتوانند انفجار امواج رادیویی را به صورت همزمان مشاهده کنند، از 12 تلسکوپ بهره گرفتند که در سراسر کره زمین و فضای خارج از جو قرار دارند. هریک از این تلسکوپ ها، طول موج های خاصی را رصد کردند.

محققان با بررسی انفجارهای امواج رادیویی که در گذشته به ثبت رسیده اند و میزان الکترون های آزادی که در مسیر امواج به سمت زمین هدایت شده اند، به این نتیجه رسیدند که منشا این انفجارها خارج از کهکشان راه شیری قرار دارد.