پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : نشريه آمريکايي نيوزويک، در ادامه درگيريها ميان مرزبانان عربستان و افراطگرايان داعش، از تلاش شبه نظاميان تروريست براي تسلط بر شهرهاي مقدس مکه و مدينه خبر داد.
نشريه نيوزويک در مطلبي نوشت: درگيريهاي اخير ميان نيروهاي گشت مرزي عربستان با افراط گراياني که تلاش ميکردند از عراق وارد عربستان شود، تازهترين علامتهايي است که از تمايل داعش براي گسترش نفوذ و کنترل بر عربستان، کويت و ساير کشورهاي خليج فارس حکايت دارد؛ جايي که غني از نفت است و ابوبکر البغدادي، رهبر داعش و حاميانش ميتوانند به جايزه نهايي برسند: شهرهاي مکه و مدينه.
درگيري مسلحانه از زماني که بغدادي خواستار افزايش حملات در پادشاهي عربستان شده است، شدت گرفته است.
احتمالا وي به درک اين مساله رسيده است که کسي نميتواند بدون کنترل شهرهاي مقدسي همچون مکه و مدينه و ثروتي که از آنجا به دست ميآيد، "دولت اسلامي" راه بيندازد. طي ماههاي اخير، بغدادي خواستار حملات به داخل عربستان شده و خشونت عليه ساکنان در شهر العواميه در شرق عربستان تاييد ميکند که افراط گرايان مستقر در اين منطقه پيام وي را شنيدهاند.
اين استان شرقي عربستان مأمن اکثر جمعيت شيعيان و اغلب دخاير نفتي عربستان است. کويت و ساير کشورهاي خليج فارس خصوصا بحرين، جمعيت شيعيان زيادي دارند که ميتواند هدف اوليه براي حملات داعش باشد. درگيريهاي گاه و بيگاه ميان شيعيان و اهل تسنن در اين مناطق احتمالا موجب ميشود تا افراط گرايان سني بيشتري جذب گروه بغدادي شوند.
دولتهاي حوزه خليج فارس چنانچه نتوانند کنترل را به دست بگيرند و تنشهاي فرقهاي و همبستگي در مرزهايشان را حفظ کنند، احتمالا با چالش مهمي رو به رو خواهند شد. جغرافياي اين منطقه هم اکنون دستخوش تغييراتي شده است و احتمالا با ادامه درگيريها به همين صورت باقي بماند. اما اعتماد ميان جوامع که از دست رفته است ميتواند بار ديگر احيا شده و با رهبري موثر و صرف وقت درست شود. با اين حال مقامهاي سعودي و ساير دولتهاي اين منطقه بايد کارهاي بيشتري را براي تقويت حس وفاداري و اجماع ميان شهروندانشان انجام دهند.
همچنين نمايش حضور نظامي قدرتمند و همبستگي در منطقه احتمالا براي پيشگيري از تجاوزات خارجي کافي خواهد بود.